9/9/2014
Γράφει η Ειρήνη Χατζημαργαρίτη
Φωτογράφηση: Αφροδίτη Ζαγγανά
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου και η Τεχνόπολη είχε ασυνήθιστα πολύ κόσμο για καθημερινή. Όλοι ήταν μαζεμένοι εκεί για κάποιο σκοπό. Η Νατάσσα Μποφίλιου και η μπάντα της, παρουσίαζαν εκεί για δεύτερη συνεχόμενη μέρα τη δική τους ξεχωριστή παράσταση. Ο καιρός, αβέβαιος και τις 2 ημέρες, οι προβλέψεις έδιναν βροχές. Και όμως κάτι τέτοιο δεν πτόησε ούτε την ερμηνεύτρια αλλά ούτε και το πιστό κοινό της…

mpofiliou_live_2014_09_01

Τυπικοί στο ραντεβού τους, η συναυλία ξεκίνησε γύρω στις 9 και τέταρτο. Οι μουσικοί μαυροφορεμένοι ανέβηκαν στη σκηνή και ξεκίνησαν να παίζουν μια εισαγωγή που αργότερα θα γινόταν το πρώτο τραγούδι της βραδιάς, το «Τσιγάρα Βαριά». Η Νατάσσα Μποφίλιου ανέβηκε και εκείνη πάνω στη σκηνή με ένα μακρύ μαύρο φόρεμα και ξεκίνησε να τραγουδά ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του κοινού. Φανερά συγκινημένη και εκείνη αλλά και ολόκληρη η μπάντα, δε σταμάτησε καθ’όλη τη διάρκεια της συναυλίας να ευχαριστεί όλους όσους βρίσκονταν εκεί.

Η συνέχεια δεν ήταν και πολύ αναμενόμενη. Ακούσαμε τραγούδια που δε βρίσκουμε συχνά στις συναυλίες της Νατάσσας. Το «Αεράκι», το «Belle Reve» (που κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να γίνει μόνιμο κομμάτι κάθε εμφάνισης), ο «Λύκος» και ο «Μονόλογος» είναι μερικά μόνο από τα όχι και τόσο γνωστά τραγούδια της τριάδας, που όμως συγκίνησαν ακόμη και αυτούς που τα άκουγαν πρώτη φορά.

mpofiliou_live_2014_09_02

Έπειτα περάσαμε σε λίγο πιο γνωστά μονοπάτια. Η «Ασπιρίνη», με την οποία ξεκίνησαν όλα δε μπορούσε να λείπει από τη βραδιά, ενώ με ιδιαίτερη αναφορά στον Στάμο Σέμση η Νατάσσα τραγούδησε την «Άνω Τελεία» και το «Πάμε Ξανά», από τον τελευταίο δίσκο της. Το κοινό ακολουθούσε τη διάθεση της Νατάσσας Μποφίλιου από το ένα τραγούδι στο επόμενο – η επιβλητική παρουσία της πάνω στη σκηνή άλλωστε, δεν επέτρεψε το αντίθετο. Όλοι κινήθηκαν στους ρυθμούς του «Ραντεβού» και της «Παρέας», παθιάστηκαν με το «Σ’έχω βρει και σε χάνω», τραγούδησαν για «Μεγάλες Αγάπες» που περνάνε και για έναν «Λοχαγό Έρωτα», ενώ φτάνοντας «Συνέχεια στα Όρια» φώναξαν για μια «Καρδιά που Πονάει Πάντα όταν Ψηλώνει».

mpofiliou_live_2014_09_09

Από τη βραδιά βεβαίως δε θα μπορούσε να λείπει και ο Θέμης Καραμουρατίδης τόσο στις ενορχηστρώσεις όσο και στο τραγουδιστικό μέρος, αποδεικνύοντας πως μπορεί να τα κάνει και τα δύο εξίσου καλά.  Οι ενορχηστρώσεις του κρατούσαν τον ακροατή σε εγρήγορση, πήγαιναν με το κλίμα της βραδιάς ενώ ταίριαζαν απόλυτα τόσο με τη διάθεση του κάθε τραγουδιού όσο και με το εξαιρετικά καλό επίπεδο των μουσικών και την κρυστάλλινη φωνή της Νατάσσας. Από την άλλη, ο ίδιος μαζί με τον Σωτήρη Καστάνη στην κιθάρα τραγούδησε το δικό του σχέδιο ενώ με τη Νατάσσα στα φωνητικά ερμήνευσε «το δίκιο μου», ένα τραγούδι από το νέο του άλμπουμ «Καινούργιο φιλί».

mpofiliou_live_2014_09_14_karamouratidis

Και ενώ η ώρα είχε αρχίσει να περνά και όλα έδειχναν πως η συναυλία θα τελειώσει, η Νατάσσα Μποφίλιου είχε άλλα σχέδια. Μπορεί να μας είπε την ιστορία της και να ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές έναν προς έναν. Ακόμη, τι και αν είπε και το «Εν λευκώ» για να μας παρασύρει όλους σε ένα συναίσθημα και μια υπερβολή, λαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο το θερμότερο χειροκρότημα της βραδιάς; Κατεβαίνοντας από τη σκηνή, το χειροκρότημα του κοινού δεν την άφησε να φύγει. Όλοι μαζί, ανέβηκαν και πάλι στη σκηνή για να μας παίξουν το τελευταίο μέρος της βραδιάς. Αυτό, περιελάμβανε τραγούδια όπως η «Αλεξάνδρας» και η «Εκκρεμότητα» με ενορχηστρώσεις που δε μπορούσαν παρά να μαγέψουν.

mpofiliou_live_2014_09_16

Και κάπως έτσι, το μουσικό αυτό ταξίδι στα δέκα χρόνια πορείας της Νατάσσας Μποφίλιου, του Θέμη Καραμουρατίδη και του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, έφτασε στο τέλος του. Το φινάλε δεν ήταν άλλο από το «Μέτρημα». Το καταλληλότερο τραγούδι για να γίνει ένας απολογισμός τόσο του συναυλιακού αυτού διημέρου στην Τεχνόπολη όσο και των 10 χρόνων δημιουργίας. Δε χρειάζεται να αναφέρω πως το κοινό δεν έχασε ούτε ένα στίχο από το «Μέτρημα». Ούτε πως η Νατάσσα Μποφίλιου συγκινήθηκε από το γεγονός αυτό (φωτο κάτω).

mpofiliou_live_2014_09_06

Αυτό που χρειάζεται να αναφέρω είναι πως η Νατάσσα “μας μέτρησε” μέσα από το αυτό το τραγούδι. Και όπως όλα έδειξαν, της βγήκαμε πολλοί! Τρανή απόδειξη τούτου, είναι τα κλάματα στα οποία ξέσπασε την πρώτη νύχτα της συναυλίας τα οποία δεν την άφησαν να ερμηνεύσει ολόκληρο το τραγούδι. Την άφησαν όμως να δείξει για ακόμη μια φορά το αληθινό της πρόσωπο και την αληθινή σχέση και ευγνωμοσύνη που έχει στο κοινό της.


Το highlight της πρώτης βραδιάς, η συγκίνηση της Νατάσσας Μποφίλιου. Μια πολύ έντονη στιγμή…

Ο δικός της απολογισμός λοιπόν, μετρά μια δεκαετία γεμάτη από μουσικές και ταξίδια. Ταξίδια στο χρόνο από το 2004 έως και σήμερα, από την πρώτη στιγμή μέχρι και την τελευταία. Ταξίδια που έκλεισαν επετειακά μέσα από αυτή τη γιορτή, στην οποία είχαν όλοι προσκληθεί. Και όσοι αποδέχθηκαν αυτή την πρόσκληση, δεν απογοητεύτηκαν. Και τελικά, οι προβλέψεις του καιρού ήταν σωστές… Έβρεξε στην Τεχνόπολη! Μόνο που έβρεξε αγάπη και μουσική!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από την συναυλία

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here