10/9/2012
Γράφει η Μαριάνα Πουτακίδου
Φωτογράφηση: Θαλίνα Καρπούζη
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Πηγαίνοντας την Τετάρτη το βραδάκι στην Τεχνόπολη περίμενα αυτό που ακριβώς μου είχε «τάξει» η Νατάσσα Μποφίλιου στην κουβέντα που είχαμε λίγες ημέρες πριν: ένα party. Ένα party που προφανώς είχε πάρα πολλούς καλεσμένους. Δεν εξηγείται αλλιώς η ατέλειωτη ουρά έξω από τα εκδοτήρια, που δεδομένης της γενικότερης κατάστασης δείχνει πως ο κόσμος συνεχίζει, σε πείσμα των καιρών, να θέλει να ακούσει όμορφη μουσική.

Μετά πολλών κόπων και βασάνων εξαιτίας της λαοθάλασσας που απλωνόταν μπροστά μας κατορθώσαμε να μπούμε στο χώρο, λίγα λεπτά αφού είχαν ακουστεί οι πρώτες νότες από το πλέον αισιόδοξο τραγούδι της χρονιάς τις «Μέρες του φωτός». Μετά το ιδανικό αυτό ξεκίνημα η Νατάσσα Μποφίλιου, αφού μας ευχαρίστησε που ήρθαμε να κάνουμε την ημέρα της πιο φωτεινή, υποσχέθηκε να προσπαθήσει να κάνει κι εκείνη το ίδιο για εμάς με τα τραγούδια της.

Δανείζομαι τους στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου για τη συνέχεια: «Από κάπου έρχεται μια μακρινή μουσική / σε ξεσηκώνει» Έτσι μόνο μπορεί να περιγραφεί η βραδιά στο Γκάζι. Η Νατάσσα Μποφίλιου με «γεμάτες αποσκευές» των τελευταίων χρόνων μας πηγαίνει από το 2004 μέχρι το σήμερα με την εκπληκτική φωνή, το μπρίο και τη θεατρικότητά της. Έτσι τα «Παρέα», «Mε τσιγάρα βαριά» και «Σ’ έχω βρει και σε χάνω» από την προσωπική της δισκογραφία έδεσαν άψογα με τα “I’ve seen that face before” (Libertango) και “Rolling in the deep”, κομμάτια που όπως εξομολογήθηκε σημαίνουν πολλά για εκείνη.

Τη σκυτάλη πήρε ο Θέμης Καραμουρατίδης για να μας τραγουδήσει «Έχω ένα σχέδιο» και “One”, και την παρέδωσε πάλι στη Νατάσσα η οποία για το υπόλοιπο της βραδιάς μας ταξίδεψε στο χρόνο. Στο ταξίδι αυτό δε μας χάρισε μόνο δικά της τραγούδια όπως «Συνέχεια στα όρια», «Το μέτρημα», «Δεμένη» το οποίο και αφιέρωσε στην οικογένειά της, «Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει», «Μέχρι το τέλος», αλλά και παλιά αγαπημένα μεταξύ των οποίων τα «Έλα σε μένα», «Η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων», «Φραγκοσυριανή», «Νταλίκα» και «Έτσι είν’ η ζωή», αποδεικνύοντας περίτρανα πως είναι μια μεγάλη καλλιτέχνης που δοκιμάζεται επιτυχώς σε διαφορετικά μεταξύ τους είδη.

Θέλω να σταθώ στο γεγονός πως ο κόσμος που βρέθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη, σε συντριπτική πλειοψηφία νέα παιδιά, όχι απλώς γνώριζαν απ’ έξω τους στίχους των τραγουδιών, ακόμα και αυτών που έχουν ακουστεί λιγότερο στο ραδιόφωνο, αλλά ήδη από την εισαγωγή καταλάβαιναν κάθε κομμάτι. Έτσι όταν ήρθε η στιγμή του «Κοίτα εγώ», ο κόσμος ήταν εκείνος που πρωτοξεκίνησε να τραγουδάει για να τον ακολουθήσει αρκετά αργότερα η ερμηνεύτρια δίνοντάς μας μια από τις πιο δυνατές και συνάμα συγκινητικές στιγμές του live τόσο για εμάς όσο και για εκείνη. Λίγο πριν το τέλος, τα encore «Εν λευκώ», «Ασπιρίνη» και «Εγώ μεγάλωνα για σένα» φώτισαν την Τεχνόπολη, μαζί με τα sparkler που κρατούσε ο κόσμος και τα πυροτεχνήματα που έκλεισαν με πολύ όμορφο τρόπο μια εξαιρετική βραδιά.

Τελικά η συναυλία της Τεχνόπολης ήταν όντως ένα party από ένα κορίτσι που έχει την ευλογία των μουσών και πραγματικά αξίζει μια βαθιά υπόκλιση…!

—————–

Παρέα με τη Νατάσσα Μποφίλιου στην Τεχνόπολη αλλά και στην περιοδεία της ανά την Ελλάδα ήταν οι:
Πιάνο: Θέμης Καραμουρατίδης
Τύμπανα: Φοίβος Κουντουράκης
Κιθάρες: Σωτήρης Καστάνης
Μπάσο: Γιώργος Μπουλντής
Τσέλο: Άρης Ζέρβας
Βιολί: Δημήτρης Κουζής

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τη συναυλία

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here