kare_tou_t-asou_logo

Γράφει ο Τάσος Κριτσιώλης
Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

  • Καλημέρα, καλημέρα, όπως θα ‘λεγε και ο «μίστερ σακίδιο 2014» Σταύρακας ο Ποταμίσιος. Τι μου κάνετε (από υγεία εννοώ, βρε πονηρούληδες…); Πώς είπατε; Τι σόι πράμα είναι πάλι αυτό που διαβάζετε; Έλα ντε; Σάματις (sic) ξέρω εγώ; Θα σας πω όμως μια ιστορία και ίσως καταλάβετε -κι εγώ μαζί σας δηλαδή…
  • Ο Δον Πάμπλο ντε Ζερβίνιο -επιχειρηματίας και αφεντικό της διαδικτυακής ιστιοσανίδας , εεε ιστοσελίδας ήθελα να πω, «Μουσική γωνιά»- καθόταν αραχτός στην ξαπλώστρα του, απολαμβάνοντας τη μεσημεριανή σιέστα του. Ρούφηξε μια γουλιά από το φραπεδάκι του με τις 36 ζάχαρες -όπως ο «Βασίλης» του Χάρρυ Κλυνν- και ξάφνου ως νέος Αρχιμήδης ανέκραξε: «Εύρηκα, εύρηκα»!
  • Τι «εύρηκε»; Τρόπο να συνεχίσει να ταλαιπωρεί τον Αναστάζιο ντι Θαλονίκο (με ισπανική προφορά), ο οποίος επί οκταετία έχει γίνει σαν σουβλί κάνοντας όλη τη «βρώμικη δουλειά» στη «Μουσική γωνιά». Ξέρετε τώρα, σωβρακοφανέλες, κάλτσες, άπλωμα, στέγνωμα και τα τοιαύτα… Ήρθε κι έρεψε το παιδί και ούτε ένα «ευχαριστώ» δεν άκουσε!
  • Ο τόνος της φωνής του Δον Πάμπλο στο τηλέφωνο δε σήκωνε πολλά-πολλά: «Θέλω κάτι …γελαστικό για τη νέα σεζόν. Και πoιο καλό παιδάκι θα το αναλάβει; ΕΣΥ!!», είπε στον έντρομο Αναστάζιο. Τι να κάνει κι αυτός ο έρμος; Ένα στομάχι που γουργούριζε διαρκώς είχε να θρέψει. Έκανε την ανάγκη φιλότιμο λοιπόν και να ‘τος πετιέται από ξαρχής, υποκύψας (sic) στις πιέσεις της διοικήσεως…

 

  • Τέρμα τα παραμύθια, ώρα για «αληθινές ιστορίες». Τα μάθατε; Η Lady Gaga (και στη …λήγουσα να το τονίσετε, το ίδιο είναι!) ήλθε στας Αθήνας. Κάθομαι κι εγώ στην Του-Βου να δω τη μεγάλη στιγμή εθνικής παλιγγενεσίας και τι βλέπω ο δόλιος; Μια μίξη Αννούλας Φλωρινιώτη και Γωγουλινίου. «Δε μπορεί», λέω, «πλάκα μας κάνει η νεαρά». Βάζω στοίχημα ότι μια απ’ τις δυο μεταμφιέστηκε σε Lady!

lady_gaga_event_2014_09_001

  • Μόνον ο Ζαν Φλωρινιό έλειπε, ντυμένος αστροναύτης ως συνήθως, να της τραγουδήσει το παγκοσμίου φήμης σουξέ του «Πειράζει που είσαι μεγάλη φίρμα, πειράζει; Όχι, δεν πειράζει». Δεν ξέρω τι πειράζει και τι όχι, εκείνο που ξέρω είναι ότι το κοριτσάκι είναι…πειραγμένο. Από κάπου χάνει, βρε παιδί μου. Κρίμας, σε τέτοια ηλικία. Πάντως, οι …πίσω ταχύτητες δουλεύουν μια χαρά!

 

  • Μας πρήξανε τους …αμφιβληστροειδείς όλο το καλοκαίρι μ’ αυτά τα μπουγελώματα για ψύλλου πήδημα. Και δεν έφτανε που γίνονταν μουσκίδι στα καλά καθούμενα, αλλά προκαλούσανε και τους φίλους τους. Φοβόμουν να μπω στο Ίντερνετ, μήπως και δεχόμουν καμιά πρόκληση τιμής! Κοίτα να δεις αδερφέ μου που άλλαξε η ύλη για την απόκτηση πτυχίου μαγκιάς…!

ice-bucket_mania_2014_09_01

  • Πάει η ατάκα του Βογιατζή στον Γεωργίτση  «αυτή μέχρι και μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις». Τώρα, έγινε «αυτή μέχρι και ice bucket θα σε βάλει να κάνεις». Πάντως αδέρφια, εγώ από το ice bucket προτιμώ το «Ice Burger». Εκείνο το πάλαι ποτέ θεϊκό παγωτό-σάντουιτς της ΕΒΓΑ που διαφήμιζε ο Ηλίας Λογοθέτης το 1986-87 και τρώγαμε πιτσιρικάδες μετά μανίας…


 

  • Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές -που λέγανε παλιά οι εφημερίδες-, το κανάλι με τίτλο το πρώτο γράμμα της αλφαβήτου προβάλλει για 3.895.351η φορά το τρέιλερ της εκπομπής λόγου και τέχνης που ετοιμάζει η «έτσι» του «μεγάλου και σίγουρου». Ε, για να το εμπεδώσουμε το κάνουν οι άνθρωποι. Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως, όπως υποστήριζαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
  • Ο τίτλος της πάντως δε μ’ αρέσει. Θα προτιμούσα το «Για μια χούφτα τούβλα». Αλλά ποιος είμαι εγώ ο χαμερπής, ελεεινός και ταπεινός που θα τολμήσω να εκφέρω άποψη για μια εκπομπή σταθμό και (λοβο)τομή στην ιστορία της ελληνικής τηλεοράσεως; Φτου μου, ο αισχρός και τιποτένιος. Ερυθριώ, ντρέπομαι και δεν περι-γράφω άλλο…!

bricks_2014_09_01

——————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here