23/1/2013
Γράφει η Βασιλική Πολυκάρπου
Φωτογράφηση: Ντορίνα Καππάτου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Την Παρασκευή, η Ηρώ μας υποδέχτηκε για ένα ρεσιτάλ πιάνο-φωνή στο ζεστό χώρο του Ρυθμού Stage σε μία μουσική παράσταση με τίτλο “Μόνο εμείς“! Τραγούδησε παλιά κομμάτια και νέες δημιουργίες όπως το “Ψύχραιμα” και το πολύ πρόσφατο “Τα μικρά τα πλοία” σε μουσική δική της και στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Με μία σύντομη αναδρομή στην προσωπική της δισκογραφία και εύστοχα σχόλια για την καλλιτεχνική της πορεία και την προσωπική της ζωή, μας ξενάγησε στο δικό της κόσμο με αυτοσχεδιασμούς στο πρόγραμμα και με μία διαρκή και έντονη επικοινωνία με το κοινό του Ρυθμού.

Μετά την εισαγωγή, ακούσαμε το “Καληνύχτα μαμά”, που όπως είπε η Ηρώ, ήταν ένα από τα πολλά τραγούδια που έχει γράψει για τα μέλη της οικογένειάς της, αλλά και το “Πόσο μου μοιάζεις” σε μουσική του Στέφανου Κορκολή. Μας μίλησε για το “Άτιμα τα πράγματα”, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο δίσκος “Έτσι είμαι εγώ”, ο οποίος … “έκανε βόλτες σε όλες τις δισκογραφικές εταιρείες της Αθήνας και δεν τον ήθελε κανείς”, ώσπου τον άκουσε ο Γιάννης Πετρίδης.

Από αυτόν τον δίσκο ακούστηκαν το ομώνυμο του άλμπουμ, “Έτσι είμαι εγώ”, το “Τίποτα”, αλλά και η διασκευή του “Πάρ’ το φεγγάρι και κάν’ το βέρα μου”, του οποίου, όπως μάθαμε, η πρώτη εκτέλεση, δεν ανήκει στη Μαρινέλλα, αλλά στον Ντέμη Ρούσσο! Μία ευχάριστη και διαφορετική νότα έδωσε το “Turning tables” της Adele.

Μετά το “Έτσι είμαι εγώ” ήρθε η “Απογείωση”, όνομα και πράγμα“, είπε η Ηρώ για τον επόμενο χρονολογικά δίσκο, για τον οποίο μάλιστα φάνηκε ιδιαίτερα περήφανη, αφού όπως είπε, έκανε “πραγματικές πωλήσεις, και όχι εικονικές“. Από την “Απογείωση” ακούσαμε το λατρεμένο από τον κόσμο “Είσαι όπου είμαι” και το “Έτσι είν’ οι σχέσεις”.

Ακολούθησε το εξίσου αγαπημένο “Κοίτα με αντέχω” και μετά, όπως δήλωσε, “ήρθε το χάος” ενώ σχολιάσε και το γεγονός ότι “αφού γέννησε το γιο της, το σύμπαν αποφάσισε να της δείξει τον δρόμο για την ισορροπία”!

Ο επόμενος δίσκος “Χρώματα” δεν πήγε καλά και ούτε ακούστηκε τόσο, όσο οι προηγούμενες επιτυχημένες δισκογραφικές δουλειές της. Από αυτό το άλμπουμ μας τραγούδησε το “Του χρόνου η φθορά”, ένα συγκινητικό κομμάτι για το γιο της. Από το αρκετά πιο πρόσφατο “Αλλάζω” μας χάρισε κομμάτια όπως το “Μετράω στιγμές” και το “Amore mio”.

Λίγο πριν το διάλειμμα και μετά το διάλειμμα, είχαμε την ευκαιρία να την ακούσουμε σε εκτελέσεις και άλλων τραγουδιών από την ευρύτερη ελληνική μουσική σκηνή. Μας τραγούδησε το “Ζω”, το “Χειροκρότημα”, τον “Άμλετ της Σελήνης”, τη “Ζελατίνα”, το “Όνειρο Ήτανε”, τη “Μαριάνθη των Ανέμων” και πολλά ακόμη… Μία πολύ ευχάριστη και πετυχημένη έκπληξη, ήταν όταν επέλεξε να πει και δύο κομμάτια της Νατάσσας Μποφίλιου, το “Εγώ μεγάλωνα για σένα” και το “Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει”. Φτάνοντας προς το τέλος επέλεξε να τραγουδήσει και ορισμένα παλιά λαϊκά όπως το “Καμιά φορά” και το “Πρώτη μου φορά” της Μαρινέλλας.

Η Ηρώ δυναμική, με χιούμορ, σαρκασμό και ευαισθησία, μας χάρισε ένα δυνατό live, που εγγυημένα μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ακροατή!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here