ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Acoustic Art Productions (12/2011)

Η ACOUSTIC ART PRODUCTIONS παρουσιάζει τον πρώτο προσωπικό δίσκο της Κατερίνας Παλαιοθόδωρου με τίτλο «Με ένα Μπλε ποδήλατο».

Σε μουσική και ελληνικό στίχο δικό της, μας ταξιδεύει σε ένα ταξίδι όπου οι ρυθμοί και το ύφος που εναλλάσσονται, δημιουργούν ένα μουσικό πάζλ πραγματικά πρωτότυπο με έντονα προσωπικό χαρακτήρα.

Με συμμετοχές την ερμηνεύτρια Μάρθα Φριντζήλα σε ένα τραγούδι μα και ως στιχουργό στο «Πέρασα» και τον τραγουδοποιό Αλέξανδρο Εμανουηλίδη, καταφέρνει αυτός ο δίσκος να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος.

Μια πραγματική έκπληξη από την μουσικό Κατερίνα Παλαιοθόδωρου που την έχουμε προσέξει και ως ερμηνεύτρια με τις πολύ καλές της συνεργασίες με γνωστούς καλλιτέχνες, μα και ως συγγραφέα-σεναριογράφο παιδικών παραμυθιών, μιας που από τον Οκτώβριο έχει ανέβει το πρώτο της παιδικό θεατρικό έργο «Ο Παντελής και το δακτυλίδι» σε θέατρο της Κυψέλης και ήδη έχουν εκδοθεί 2 δικά της παιδικά παραμύθια.

TΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Μαριάνα Πουτακίδου – m.poutakidou@musiccorner.gr

«Με ένα Μπλε ποδήλατο» κάνει την εμφάνισή της στη δισκογραφία η Κατερίνα Παλαιοθόδωρου! Πρόκειται για μια καλλιτέχνη που κινείται σε πολλούς χώρους. Έχει στο ενεργητικό της σπουδές στην παιδοψυχολογία, στη μουσική και στη φωνητική, ενώ εκτός από τη μουσική και το τραγούδι με τα οποία ασχολείται επαγγελματικά τα τελευταία 15 χρόνια, γράφει και παιδικά παραμύθια!

Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά κυκλοφορεί υπό τη στέγη της ACOUSTIC ART PRODUCTIONS και περιλαμβάνει 12 τραγούδια τα οποία – με μόνη εξαίρεση το «Πέρασα» – υπογράφει μουσικά και στιχουργικά η ίδια. Αν έπρεπε να καθορίσουμε το μουσικό ύφος του δίσκου θα κλίναμε μάλλον προς τη jazz, αν και οι διαφορετικοί ήχοι είναι πολλοί. Σίγουρα δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς και την αγάπη της δημιουργού στο ρυθμό του tango με ιδιαίτερα κομμάτια όπως η «Άγρια θάλασσα» και οι «Πικρόγλυκες μέρες».

Από το ξεκίνημα του δίσκου ήδη ξεχωρίζει το «Όλα για σένα» από την εισαγωγή του ακόμα, ένα γλυκό τραγούδι με πολύ ωραία μελωδία και όμορφο στίχο που δεν μπορείς παρά να μην το ακούς ξανά και ξανά. Στη συνέχεια η πρώτη «φιλοξενούμενη» του δίσκου, η Μάρθα Φριντζήλα, μας λέει «Μου ζήτησες» σε ένα έντονα ερωτικό τσιφτετέλι. Αργότερα οι τόνοι πέφτουν τόσο με τη μπαλάντα «Νυχτερινό» και τη φλογέρα που πάντα θα λέω ότι προσθέτει κάτι το ιδιαίτερο σε όποιο τραγούδι συνοδεύει, όσο και με το ευαίσθητο βαλς «Πέρασα», το μοναδικό τραγούδι σε στίχους της Μάρθας Φριντζήλα. Το tempo γίνεται πιο εύθυμο και γρήγορο με τα «Σβηστά φανάρια», ενώ τα τραγούδια «Αν με δεις», «Ό,τι δε ζω» και «Είσαι εντάξει» που έπονται, ακολουθούν αυτό το  jazz latin στυλ που ανέφερα στην αρχή.

Ο δίσκος της Κατερίνας Παλαιοθόδωρου είναι ένα ψηφιδωτό από αγαπημένους της ήχους που καθρεφτίζει την καλλιτεχνική της προσωπικότητά, χωρίς να κουράζει με τις διαφοροποιήσεις στο μουσικό του ύφος. Στιχουργικά τα περισσότερα κομμάτια περιστρέφονται σε β’ ενικό πρόσωπο και φαίνεται να απευθύνονται σε κάποιον. Από την άλλη,  ερμηνευτικά έχουμε να κάνουμε με εξαιρετικές εκτελέσεις, κάτι που βέβαια ευνοείται και από το γεγονός ότι μιλάμε για δημιουργίες της ίδιας της ερμηνεύτριας.

Κλείνοντας να πούμε πως ο δίσκος «Με ένα Μπλε ποδήλατο» αποτελεί μια προσεγμένη δουλειά, ένα εξαιρετικό ντεμπούτο album για μια ταλαντούχα καλλιτέχνη, που σίγουρα αξίζει της προσοχής μας…

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Άγρια θάλασσα
02. Όλα για σένα
03. Πικρόγλυκες μέρες
04. Μου ζήτησες (τραγουδάει η Μάρθα Φριντζήλα)
05. Νυχτερινό
06. Πέρασα
07. Σβηστά φανάρια
08. Αν με δεις
09. Ό,τι δε ζω
10. Πάλι
11. Είσαι εντάξει (συμμετέχει ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης)
12. Τηλεφώνημα

*** Οι κριτικές δίσκων αποτελούν προσωπικές απόψεις του εκάστοτε συντάκτη που σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητο ότι συνάδουν με τις απόψεις και της υπόλοιπης συντακτικής ομάδας του Music Corner

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here