30/6/2014
Γράφει ο Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Για μια ακόμα φορά, και παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις, η Εθνική Ομάδα έκανε μια ολόκληρη χώρα Υπερήφανη.

Με πείσμα, δύναμη, πάθος, αγωνιστικότητα, οι διεθνείς έκαναν το καθήκον τους και με το παραπάνω. Πέρασαν στους 16 και με λίγη τύχη θα ήταν σήμερα στους 8 του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Στην καρδιά και το μυαλό μας, αυτή η ομάδα είναι ήδη στους 8, έστω κι αν η ρωσική ρουλέτα των πέναλτι της το αρνήθηκε.

greece_mundial_2014_06_02

Η Εθνική, σε δύο αγώνες – φωτιά, έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στα δύσκολα. Κόντραρε στα ίσα την επικίνδυνη Ακτή του Ελεφαντοστού και την κέρδισε δίκαια και με τα δοκάρια να τη σταματάνε συνεχώς.

Σήμερα, με μια ομάδα που προκρίθηκε αφήνοντας έξω από τους 16 Αγγλία και Ιταλία, έπαιξε όπως πρέπει να παίζει μια ομάδα που έχει στόχο τη νίκη. Η διαφορά ήταν τεράστια και προ της αποβολής του Duarte.

Κρίμα που η Εθνική μας δεν κατάφερε να προκριθεί στους 8. Όσοι είδαν τον αγώνα σίγουρα θα έχουν την ίδια πεποίθηση μ’ εμάς. Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο δεν φτάνει μόνο να είσαι καλύτερος. Πρέπει, ενίοτε, να είσαι και τυχερός.

Η τύχη ήταν με την Κόστα Ρίκα. Ας της ευχηθούμε καλή συνέχεια.

Εμείς, ας υποδεχθούμε τους παίκτες της Εθνικής όταν επιστρέψουν, σα να κέρδισαν αυτοί το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, σε ανταπόδοση όσων έκαναν αυτοί για όλους εμάς. Την Υπερηφάνεια που μας χάρισαν.

greece_mundial_2014_06_01

Προσωπικά πιστεύω ότι η πρόκριση στους 16 είναι πιο σημαντική από την κατάκτηση του Euro. Γιατί η φετινή πρόκριση, ακόμα και ο αποκλεισμός από τη συνέχεια, ήρθαν από μια ομάδα που έπαιζε ουσιαστικό ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Μια ομάδα που είχε χαρακτήρα. Μια ομάδα που δεν κλείστηκε στην άμυνα ελπίζοντας σε μια αντεπίθεση, όπως στο Euro του 2004. Μια ομάδα που σε τέσσερις αγώνες δημιούργησε ευκαιρίες περισσότερες από αυτές του Euro στους διπλάσιους αγώνες.

Όλοι οι παίκτες αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια και την ευγνωμοσύνη μας για το θέαμα που μας παρουσίασαν, κυρίως, και δευτερευόντως για τα αποτελέσματα. Μας έδειξαν ότι η μικρή, ποδοσφαιρικά, Ελλάδα μπορεί να σταθεί ισάξια απέναντι σε, θεωρητικά, «μεγάλους» αντιπάλους. Ακόμα και στην ήττα από την Κολομβία η Ομάδα έδειξε πολύ περισσότερα πράγματα.

Ας ευχαριστήσουμε ξανά τους παίκτες και τον προπονητή, και ας ελπίσουμε και ο νέος προπονητής να συνεχίσει να ανεβάζει επίπεδο την ομάδα αυτή…

greece_mundial_2014_06_03

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here