3/1/2013
Γράφει ο Γιάννης Νανίδης
Φωτογράφηση: Σπύρος Σταυρόπουλος
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Λίγες μέρες πριν μας βρει το 2013, συγκεκριμένα το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, περάσαμε το βράδυ μας στο Mike’s Irish Bar, για να ακούσουμε τους Calu Cacu. Η πολυμελής μπάντα μας χάρισε μία ξέφρενη βραδιά, γεμάτη μουσική και χορό. Τι κι αν έλειπαν τρία από τα εννιά μέλη του συγκροτήματος, οι Calu Cacu μας διασκέδασαν με το ιδιαίτερο στυλ τους και την τρομερή χημεία τους πάνω στη σκηνή.

Λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή, καθίσαμε με το συγκρότημα, για μία σύντομη συνέντευξη που μας έφτιαξε τη διάθεση και μας προετοίμασε για τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Το πηγαίο χιούμορ και το κέφι των Calu Cacu, είναι μεταδοτικό και η κουβέντα μαζί τους ήταν άκρως απολαυστική!

Music Corner: Η πρώτη ερώτηση είναι δική μου προσωπική απορία. Πώς προφέρεται ακριβώς το όνομά σας;
Calu Cacu: “Καλού Κακού”. Είναι τόσο απλό. Μία είμαστε καλοί, μία είμαστε κακοί.

Music Corner: Οι τίτλοι και οι στίχοι των τραγουδιών σας είναι πολύ ευφάνταστοι. Εμπνέεστε από κάπου για να τους γράψετε;
Calu Cacu: Οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Σπύρου Κολαΐτη, σαξοφωνίστα και τραγουδιστή της μπάντας. Συνήθως μιλάει έτσι και το χιούμορ του είναι ανάλογο. Η πλάκα είναι όμως ότι όλοι συντονιζόμαστε σε αυτό το χιούμορ και περνάμε πολύ καλά και γελάμε μεταξύ μας. Όταν κάνουμε πρόβες συνήθως είναι 10 λεπτά πρόβας και την υπόλοιπη ώρα …τρώμε σουβλάκια!

Music Corner: Οι Calu Cacu είναι μία μεγάλη μπάντα, με 9 μέλη. Δεν είναι το συνηθισμένο group των 4-5 ατόμων. Υπάρχει πρόβλημα συντονισμού;
Calu Cacu: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα συντονισμού. Απλούστατα …δεν συντονιζόμαστε ποτέ! Ούτε ο καθένας μόνος του! Αλλά όσο πιο πολλοί είμαστε τόσο πιο πολύ κέφι υπάρχει και χαβαλές. Αν συντονίσεις, όμως, το μυαλό σου με τους άλλους και η μουσική θα βγει μια χαρά.

Music Corner: Ετοιμάζετε κάποιο καινούριο δίσκο;
Calu Cacu: Ετοιμάζουμε κάτι. Έχουν κυκλοφορήσει ήδη δύο δίσκοι και τώρα δουλεύουμε τον τρίτο. Είμαστε στο στούντιο, αλλά θέλει δουλειά. Σιγά σιγά θα γίνει όμως.

Η συναυλία ξεκίνησε με τον Σπύρο Κολαΐτη να παρουσιάζει στον κόσμο την μπάντα αστειευόμενος πως “ως γνωστόν” παίζουν δημοτικά. Και η μουσική ξεκίνησε κάπως έτσι. Το… “Γιάννη μου το μαντήλι σου” ήταν το πρώτο τραγούδι που έπαιξαν, με μοναδικό τρόπο.

Η βραδιά μας συνέχισε με πολύ διαφορετικές, όπως ήταν αναμενόμενο, μουσικές επιλογές. H έντονη παρουσία των πνευστών δημιούργησε ένα ιδιαίτερο κλίμα που ταίριαζε απόλυτα με το πλούσιο setlist που είχαν ετοιμάσει οι Calu Cacu. Latin ρυθμοί ήταν συνεχώς εμφανείς με τραγούδια όπως το “Oye Como Va” και “Copa Cabana”, ενώ δεν έλειπαν και οι λοιπές ευχάριστες νότες όπως το “Sex Bomb”. Ιδιαίτερη στιγμή του προγράμματος ήταν το “Θέλω κοντά σου να μείνω” που έκλεισε το πρώτο μέρος και το “Yo vivire”, η ισπανική εκδοχή του αγαπημένου “I Will Survive”, που άνοιξε το δεύτερο μέρος.

Φυσικά η μπάντα παρουσίασε και δικά της τραγούδια, όπως τα ευφάνταστα “Η φλούδα του δέρματός σου μυρίζει κακάο” και “Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο νυστάζω”.

Το πάρτυ συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες ώρες της Κυριακής, οπότε και οι Calu Cacu μας καληνύχτισαν με το encore τους, το μοναδικό “Mas que nada”, χαρακτηριστικό κομμάτι του Sergio Mendes.

Δεν ξέρω πως θα συνεχίσει το 2013, αλλά οι Calu Cacu, έκλεισαν το δύσκολο 2012 με την καλύτερη διάθεση…!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θέλουμε κι εμείς με τη Σειρά μας να ευχαριστήσουμε τον Γιάννη Νανίδη και τον Σπύρο Σταυρόπουλο για τον πολύτιμο χρόνο που μας διέθεσαν…
    Calu Cacu.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here