28/1/2014
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Κυκλοφορεί την επόμενη Δευτέρα 3/2 η νέα δισκογραφική δουλειά της Δήμητρας Γαλάνη με τον στιχουργό Παρασκευά Καρασούλο με τίτλο “Αλλιώς”. Προηγήθηκε πριν από λίγο καιρό το ομότιτλο cd single, που κυκλοφόρησε σε 2.000 αριθμημένα αντίτυπα και περιελάμβανε τέσσερα τραγούδια από την νέα δουλειά, το “Αλλιώς” σε μουσική του Χρυσόστομου Μουράτογλου, το “Πίσω μην κοιτάς” σε μουσική της Δήμητρας Γαλάνη, το “Αν” σε νέα μίξη, σε μουσική επίσης της Δήμητρας Γαλάνη και το “Ένα κόκκινο μαντήλι”, σε μουσική του διεθνώς αναγνωρισμένου συνθέτη Jun Miyake, το μουσικό κομμάτι από την ταινία “Pina” του Wim Venders.

galani allios

Το νέο album που θα κυκλοφορήσει από τη Μικρή Άρκτο θα συνοδεύεται από μία έκδοση βιβλίου όπου δύο δημιουργοί, ένας εικαστικός, ο Ανδρέας Γεωργιάδης και η φωτογράφος Λίλα Σωτηρίου, φτιάχνουν μια σειρά από καινούργια έργα με αφορμή τα τραγούδια. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Δήμητρα Γαλάνη στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο MusicCorner, τα τραγούδια του νέου album έχουν ένα ξεχωριστό concept “που αφορούν σε ένα πρόσωπο, μια γυναίκα, έναν άνθρωπο που ξαφνικά ξυπνάει από έναν ύπνο βαθύ και ανακαλύπτει ότι τα πράγματα έχουν φθάσει στο όριό τους και πρέπει πλέον να τα δει αλλιώς. Πρέπει να «ξαναγεννηθεί», να δει και να αισθανθεί με έναν διαφορετικό τρόπο και να βάλει φως ξανά στη ζωή της. Πρέπει να καταλάβει και να απαιτήσει αυτό που δικαιωματικά της ανήκει. Πρέπει να θυμηθεί. Να ανακαλέσει τις αξίες της ζωής, να γεμίσει δύναμη από αυτό για να προχωρήσει. Να ξεφύγει από τις ψευδαισθήσεις της και να αγαπήσει τον εαυτό της και τους διπλανούς της αλλά και τη μοναχικότητα της”.

galani

Η παρουσίαση του νέου album καθώς και η ομότιτλη εικαστική έκθεση με τα έργα που δημιούγησαν οι Λίλα Σωτηρίου & Ανδρέας Γεωργιάδης ειδικά για την έκδοση του CD, θα γίνει τη ∆ευτέρα 3 Φεβρουαρίου στις  20:30 στον Ιανό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here