13/1/2011
www.musiccorner.gr

Η Sunny Μπαλτζή επιστρέφει στην δισκογραφία και δηλώνει… «σε μία εποχή που όλα έχουν γίνει ψηφιακά, μέχρι και τα συναισθήματα, η καρδιά μου παίζει ακόμα κασέτες…»!

Ο τίτλος του νέου της CD – συλλογή είναι: «ΚΑΣΕΤΑ». Highlights του CD τα δύο καινούργια ντουέτα έκπληξη της Sunny! Το πρώτο παρέα με τον «προμηθέα» του Ελληνικού rock Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τίτλο «ΟΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕΣ». Πολυαναμενόμενο από το κοινό της μιας και παίχτηκε σε πολλά live. Ένα ιδιαίτερο κομμάτι ευελπιστεί να κάνει αίσθηση και να αγαπηθεί, όσο αγαπήθηκε από τους δύο καλλιτέχνες. Σημειωτέον δε ότι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έχει να εμφανιστεί σε video clip 13 ολόκληρα χρόνια! Το δεύτερο ντουέτο που ερμηνεύει με τον Dirk Polak τραγουδιστή και ηγετικό μέλος των θρυλικών Ολλανδών MECANO, μια διασκευή του κομματιού ύμνος της post punk σκηνής «LINKS».

Το “Όμορφες Καταραμένες” είναι το πρώτο single, από το νέο album της Σάννυ Μπαλτζή
που μόλις κυκλοφόρησε από την ΕΜΙ με τίτλο “Κασέτα”. Πρόκειται για ένα από τα δύο καινούργια
ντουέτα-έκπληξη της Σάννυ με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Πολυαναμενόμενο από το κοινό της αφού παίχτηκε σε πολλά live της και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ένα ιδιαίτερο κομμάτι  που ευελπιστεί να κάνει αίσθηση και να αγαπηθεί, όσο αγαπήθηκε
από τους δύο καλλιτέχνες αλλά και από τους περισσότερους από
10.000 μοναδικούς χρήστες
του Dailymotion, που το είδαν τις πρώτες τρεις ημέρες της εμφάνισής του.
Κάτι που αποτελεί και ρεκόρ θέασης!

Η Σάννυ υπογράφει τους στίχους και τη μουσική,
ενώ το video clip έχει σκηνοθετήσει ο Μανώλης Τζιράκης.

Επίσης 2 τραγούδια από την εποχή της πρώτης της μπάντας, τους Santa Fila,όπως και το γνωστό από την συμμετοχή στα προκριματικά της Eurovision «GAME OF LIFE» με την τωρινή της μπάντα Second Skin.

Εξίσου ιδιαίτερες και ξεχωριστές στιγμές του CD είναι ένα τραγούδι από παλιότερη παραγωγή της, το «ΜΑΥΡΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ» ντουέτο με τον Βασίλη Λέκκα, όπως επίσης η διασκευή και ερμηνεία της στη παλιά γνωστή επιτυχία «ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΑΜΑΡΤΙΑ», ένα τραγούδι που άφησε εποχή με την φωνή της εκπληκτικής Τζένης Βάνου. Άλλωστε οι διασκευές σε παλιά λαϊκά τραγούδια είναι κάτι που συνηθίζει να κάνει η Sunny στις δουλειές της τελευταία, όπως με τη διασκευή της στο «Άδειο Μου Πακέτο» που αγκάλιασε ο κόσμος.

17 τραγούδια, με δυναμικές σύγχρονες παραγωγές, που μπλέκουν αρμονικά με γεύση από αναλογική κονσόλα ήχου.

Η Sunny Μπαλτζή νοσταλγός μιας εποχής στη νέα πραγματικότητα, ξεσκονίζει το κασετόφωνο και αναρωτιέται:

«Είναι οι αναμνήσεις και οι εμπειρίες εφόδια για το μέλλον μας;  Ξέρω πως πλέον είμαι περισσότερο εκπαιδευμένη στη ζωή, τον πόνο, και τα τραγούδια, όμως γιατί νιώθω το ίδιο ερασιτέχνης και ανεπαρκής;

Ίσως γιατί δεν υπάρχουν συνταγές με έμψυχα υλικά, ευτυχώς! Η πείρα είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για μεγαλύτερα λάθη. Και αυτό είναι τελικά η ζωή! Έμπνευση! Η δύναμη του να ρισκάρουμε για τις εσωτερικές μας ανάγκες, τους πόθους και τους έρωτές μας.
Tο ότι δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο και δεδομένο και όλα πρέπει να τα κερδίζουμε ξανά και ξανά. Σαν να γυρνάμε τις παλιές κασέτες στην αρχή. Αυτό είμαστε! Σε όποια γενιά και να ανήκουμε. Είμαστε τα ακούσματά μας, η επανάστασή μας, η ευαισθησία, ο δυναμισμός και η αφέλειά μας. Είμαστε τα ”θέλω” μας. Είμαστε οι… τάσεις μας… και το ένστικτό μας… Είμαστε οι ΚΑΣΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΜΑΣ και ας μην παίζουμε στους σκληρούς δίσκους του P.C.

Υπάρχει πάντα πολύτιμο υλικό μέσα μας που ενώ δεν μπορούμε να επεξεργαστούμε και να αναπαράγουμε, το αντιλαμβανόμαστε σαν γλυκιά όσφρηση… Είναι η αλήθεια και η ουσία που δεν χάθηκε ποτέ… όσες κασέτες και να έσβησα…!

Αυτό το cd είναι ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ εξαιρετικά στους διαχρονικούς μου ήρωες Αρλέτα και Λάκη Παπαδόπουλο, αυτόπτες μάρτυρες και συνεργούς των ονείρων μου και ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥΣ που νιώθουν σαν και μένα:

ΚΑΣΕΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ CD…»!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here