26/10/2010
www.musiccorner.gr

Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησαν οι Berlin Brides, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και ποιοτικότερες μπάντες με ξένο στίχο στην Ελλάδα. Από το 2007 που πρωτοεμφανίστηκαν μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει σε αμέτρητα φεστιβάλ, έχουν αποσπάσει πάρα πολλά βραβεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και έχουν ξεχωρίσει στην ανεξάρτητη ελληνική μουσική σκηνή αλλά και στη διεθνή εναλλακτική σκηνή.

Το ακαταμάχητο duo της Νατάσας Γιανναράκη (στίχοι, φωνή) και της Μαριλένας Ορφανού (μουσική, synths) έχει καταφέρει πάρα πολλά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, αλλά κυρίως έχει δημιουργήσει τον δικό του χαρακτηριστικό ήχο, που φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει, σε αντίθεση με εφήμερες μόδες και μουσικά ρεύματα.

To πολυαναμενόμενο πρώτο album τους, “Modern Celibacy”, κυκλοφορεί τώρα από την Inner Ear και είναι γεμάτο εκπλήξεις. Γιατί οι Berlin Brides, αν και …νύφες, παραμένουν αδέσμευτες και δε διστάζουν να βγάλουν επιδεικτικά τη γλώσσα και να εκφράσουν άφοβα αυτά που σκέφτονται χωρίς ίχνος αυτολογοκρισίας!

Από τα απανωτά χτυπήματα του “Hit And Run” στο απολαυστικό γαλλο-ισπανόφωνο “Été Athènien” και από τον ερωτισμό του “Rubberize” στη βία του “Paralyzed”, το “Modern Celibacy” ξετυλίγεται στιχουργικά μέσα από 12 πρωτότυπες ιστορίες, ιδωμένες με ειρωνική διάθεση, με αυτοβιογραφικά στοιχεία και κοινό αφηγηματικό νήμα τις εμπειρίες, την ελευθερία αλλά και τη μοναξιά της σύγχρονης εργένικης ζωής, ενώ μουσικά αλλάζει συνεχώς στυλ και προσωπικότητα αναμειγνύοντας με μοναδικό τρόπο στοιχεία electro, garage, punk και hip-hop.

Την παραγωγή του album συνυπογράφουν ο Coti K και ο Χρήστος Λαϊνάς.

Το άλμπουμ είναι διαθέσιμο σε όλα τα δισκοπωλεία, στα itunes και στο site της inner ear! Στις 15 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει και σε περιορισμένο αριθμό βινυλίων.

Καλή αρχή λοιπόν και …με το δεξί!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here