3/3/2011
www.musiccorner.gr

Η νέα δισκογραφική δουλειά του Γιώργη Χριστοδούλου «Flâneur*» ακολουθεί μια διαδρομή άκρως περιπλανητική που οδηγεί σε 10 αυθεντικά ισπανόφωνα και γαλλόφωνα κομμάτια + 1 ορχηστρικό. Μια μουσική εκδρομή που στις αποσκευές της μεταφέρει τις εμπειρίες ενός “επαγγελματία σουλατσαδόρου”.

Το cd κυκλοφορεί από σήμερα Πέμπτη 3 Μαρτίου σε επιλεγμένα δισκοπωλεία σε όλη τη χώρα…

Με ηχοχρώματα αποκλειστικά ακουστικής μουσικής και με στοιχεία world & jazz, κάθε μελωδία και κάθε στίχος, είναι ένα παράθυρο σε έναν κόσμο πλασμένο από σκηνές ενός Flâneur: χαζεύοντας τους περαστικούς σ’ ένα παγκάκι στην Πλάκα, παρατηρώντας την κίνηση από το παράθυρο ενός Café στην οδό Joaquín Costa στη Βαρκελώνη, ατενίζοντας νωχελικά τον ωκεανό από το λιμάνι του Buenos Aires και περπατώντας στην Avenue Marceau του Παρισιού, σφυρίζοντας… Ο Γιώργης Χριστοδούλου μοιράζοντας τον χρόνο του την τελευταία πενταετία μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας, έχοντας εξερευνήσει την κουλτούρα και τη γλώσσα, έπειτα από συνεργασίες και συναυλίες με δημοφιλείς ισπανούς τραγουδοποιούς, εμπνεύστηκε τη δημιουργία του άλμπουμ «Flâneur*». Η επαφή και η αγάπη για τον ισπανόφωνο κόσμο αποτέλεσε μια νέα πρόκληση για το Γιώργη, ο οποίος αμέσωςμετά την Ελλάδα, θα κυκλοφορήσει το δίσκο του στην Ισπανία και το καλοκαίρι στην Αργεντινή από την epsa music-argentina. Όπως εξηγεί ο ίδιος, η “flâneur” πρόταση του, έχει να κάνει με ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορεί να μας προσφέρει η μουσική: να μας “βγάζει στο δρόμο” όταν κλείσουμε απλώς τα μάτια μας και την αφουγκραστούμε.


10+1 κομμάτια με την σύνθεση και ερμηνεία του Γιώργη Χριστοδούλου και με συμμετοχές στους στίχους και τη μουσική από αξιόλογους τραγουδοποιούς της ισπανικής και γαλλικής ανεξάρτητης σκηνής, συνθέτουν μια εξαιρετικά πρωτότυπη μουσική εμπειρία: Ο Alberto Mate από τη Μαδρίτη, ο Jordi Maranges από τη Βαρκελώνη, η Marthelene Gabon από τη Μασσαλία, συνεργάζονται με τον Γιώργη ενώ την εκστατική φωνή της δανείζει στο «Tous les mardis» η Joanna Swan – η τραγουδίστρια της Βρετανικής μπάντας «Ilya». Συμμετέχει ακόμη στο «Carrer Joaquin Costa» ο Marc Melià Sobrevias από τη Μαγιόρκα, πιανίστας του δημοφιλούς folk pop συγκροτήματος «The Lonely Drifter Karen».

Ανάμεσα στους φίλους μουσικούς που πέρασαν από το στούντιο συναντάμε τους διακεκριμένους έλληνες τζαζίστες Γιώργο Κοντραφούρη (hammond), Ανδρέα Πολυζογώπουλο (τρομπέτα και φιλκόρνο), Ηρακλή Βαβάτσικα (bayan) ενώ βασικοί συνεργάτες είναι οι Claude Asisahi (τύμπανα), Alfred Ruci (κιθάρες), Alberto Perezsan και Πάρις Ματακούδης (κοντραμπάσο) και συμμετέχουν οι Μαριάνθη Πετριτσοπούλου (βιμπράφωνο), Arben Kadesha και Arben Antoni (έγχορδα), Μάριος Βαλινάκης (σαξόφωνο), Βασίλης Βασιλάτος (κρουστά) και Κατερίνα Κυρμιζή (φωνητικά). Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα studio Soundflakes στην Αθήνα και Sol de Sants στη Βαρκελώνη. Το mastering έγινε στα Abbey road studios του Λονδίνου από τον Peter Mew.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here