Μάιος 2011
www.musiccorner.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δισκογραφική Εταιρεία : Ammos Music

Ο δίσκος, ονομάστηκε Εκποίηση 1. Γιατί καταγράφει και εκφράζει  δημιουργικά και εμπνευσμένα την ασφυξία των ημερών μας. Εκποίηση 1, γιατί κατά πως φαίνεται θα έρθει και η 2η και η 3η… όπως ακριβώς λέμε “επικαιροποιημένο μνημόνιο”…

Ακροβατεί  στις λεπτές αποχρώσεις της Δημουλά, αναδύει την μουσικότητα των στίχων του Καβάφη, εκτοξεύει τη δική του κραυγή για όσα αφουγκράζεται και αφομοιώνει από την πνοή της πόλης του.

Αυτός ο δίσκος του Κώστα Γανωτή, αποτελεί  ώριμη αντίδραση και απάντηση ενός καλλιτέχνη στα όσα μας συμβαίνουν. Η μουσική της ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ μπορεί να χαρακτηριστεί ως εναλλακτικό ηλεκτροακουστικό ελληνικό τραγούδι ή καλύτερα ακόμα ως ηλεκτροακουστική μονωδία. Το υλικό του δίσκου αυτού αποτελούν 4 μελοποιημένα ποιήματα, δύο του Κωνσταντίνου Καβάφη και δύο της Κικής Δημουλά, μαζί με άλλα 7 τραγούδια του Κώστα Γανωτή εκ των οποίων ένα σε στίχους αγνώστου (δενδρο-παιδί) Στο δίσκο συμπράξαν μαζί με τον Κώστα Γανωτή οι μουσικοί Αλέξανδρος. Παρασκευόπουλος και Δημήτρης Μπαρμπαγάλας, ηλεκτρικό μπάσο και κιθάρα αντίστοιχα.

Η αυθόρμητη φόρα της μουσικής αυτής πράξης , αποτελεί την πρώτη έκδοση της ανεξάρτητης AMMOS MUSIC.

Το εξώφυλλο του δίσκου που κυκλοφορεί σε βινύλιο και σε CD είναι έργο του εικαστικού Μάριου Σπηλιόπουλου.

Τα τραγούδια  της Εκποίησης 1 ακούγονται στην τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ Δεν ήρθα εδώ για διακοπές” που προβάλλεται από την ΕΤ1 και αφορά πορτρέτα προσφύγων, σε σκηνοθεσία Νίκου Σούλη.

Σημείωση: 3€ με την πώληση κάθε βινυλίου και 2€ με την πώληση κάθε CD αποδίδονται στους Γιατρούς του Κόσμου για την υποστήριξη του έργου τους

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here