12/4/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Αυτό το καλοκαίρι, η κρίση έχει «χτυπήσει» έντονα και τον κόσμο της μουσικής. Αποτέλεσμα της οικονομικής δυστοκίας που παρατηρείται γενικότερα στην Ευρώπη, είναι και οι ακυρώσεις συναυλιών και φεστιβάλ, αλλά και η γενικότερη τάση αρκετών καλλιτεχνών να αποφύγουν ταξίδια που μπορεί να αποδειχθούν αποτυχημένα, τουλάχιστον σε εμπορικό επίπεδο.

Μετά την ακύρωση του Sonislhere Festival στη Βρετανία, οι Queen με τον Adam Lambert, που επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ, αποφάσισαν να δώσουν δύο συναυλίες στο Λονδίνο, θέλοντας να «αποζημιώσουν» όσους θα τους έβλεπαν στο φεστιβάλ, αλλά και δύο ακόμα στην ανατολική Ευρώπη. Η πρώτη συναυλία των Queen με τον Lambert θα δοθεί στη Μόσχα στις 30 Ιουνίου, και άλλη μία στο Κίεβο μαζί με τον Sir Elton John. “Είμαστε ενθουσιασμένοι. Ο Adam έχει πολύ μεγάλη γκάμα φωνής, όπως είχε και ο Freddie. Ο Adam είναι σε θέση να τον υποκαταστήσει. Είναι ένα πραγματικό ταλέντο. Ένας εξαιρετικός τραγουδιστής. Πιστεύω ότι ταιριάζει και στη θεατρικότητά μας”, δήλωσε ο Roger Taylor στο Billboard.

Εκτός από τους Queen, στο Λονδίνο θα εμφανιστούν και οι High Flying Birds του Noel Gallagher. Εκτός από τις εμφανίσεις στην O2 Arena, θα δώσουν μία στο Wembley στις 7 Σεπτεμβρίου και θα συνοδεύονται από τους The Kooks αλλά και τον Graham Coxon ως special guests. Εκτός από το Λονδίνο, ο Gallagher και η μπάντα του θα δώσουν συναυλίες και σε άλλες βρετανικές πόλεις.

Μία και μοναδική συναυλία θα δώσει στη Βρετανία φέτος και ο Leonard Cohen. Ο καναδός καλλιτέχνης, που θα βρίσκεται σε παγκόσμια περιοδεία, θα εμφανιστεί στο φεστιβάλ “The Hop Farm” που γίνεται τον Ιούνιο στο Kent. “Το γεγονός ότι ο Leonard Cohen θα δώσει τη μοναδική του συναυλία σε βρετανικό έδαφος στο δικό μας φεστιβάλ, είναι μια μοναδική ευκαιρία, μια τεράστια επιτυχία. Είναι αναμφισβήτητα ένας από τους γεννήτορες της μοντέρνας folk μουσικής και τιμά τη μουσική σχεδόν μισό αιώνα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποφάσισε να εμφανιστεί στο φεστιβάλ και η συναυλία του θα είναι μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη”, δήλωσε ο Vince Power, εκπρόσωπος του “The Hop Farm” Festival.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here