19/11/2012
Γράφει η Βασιλική Πολυκάρπου
Φωτογράφηση: Χαρά Γερασιμοπούλου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Τα φώτα έσβησαν …και ξαφνικά, η Enza Manolo, η guest της μουσικής βραδιάς, ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τους Encardia για να υποδεχτούν το κοινό του Half Note! Κατά την διάρκεια του προγράμματος της Τετάρτης ακούσαμε μία ποικιλία κομματιών της Κάτω Ιταλίας με έμφαση σε δύο από τα αγαπημένα είδη των Encardia, στα “γκρίκο” και τις “πίτσικες”.

Enza Manolo

Από το ξεκίνημα κι όλας, οι Encardia δήλωσαν ιδιαίτερα χαρούμενοι που φιλοξενούν την Enza Manolo, η οποία κατάγεται από το χωριό “Κοριλιάνο” της Κάτω Ιταλίας. Ακούσαμε κομμάτια, όπως το “MiTerra”, την “Tarantella del Gargano”, το “Agapi mou fidella” και το “Oria mou fainesai”. Η Ναταλία Κωτσάνη, γεμάτη ενέργεια, παρότρυνε το κοινό να σηκωθεί να χορέψει,  όπως και έγινε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “όλες οι πίτσικες εξυπηρετούν λόγους θεραπευτικούς“!

Ξεχώρισε το κομμάτι “Άντρα μου πάει”, αλλά και οι φανταστικές εκτελέσεις του Μιχάλη Κονταξάκη στην κιθάρα και του Δημήτρη Τσεκούρα στο κοντραμπάσο. Μετά το διάλειμμα, ακούστηκαν ακόμη, κομμάτια όπως το “Barbarossa”, το “Tochiarollo” και το “Cosimino”. Στη συνέχεια, ο ακορντεονίστας του συγκροτήματος, Βαγγέλης Παπαγεωργίου, κατέβηκε και αυτός από τη σκηνή για να χορέψει με το κοινό, αλλά και τη Γιάννα Χαμαλέλη, χορεύτρια του συγκροτήματος.

Ένα live των Encardia, αποτελεί σε κάθε περίπτωση μία δυνατή εμπειρία, ιδιαίτερα για όσους δεν το έχουν ξαναδοκιμάσει… Ένα μουσικό ταξίδι με έντονες δονήσεις αλλά και ταυτόχρονα θεραπευτική διάθεση! Κάπου εδώ αξίζει να αναφέρουμε και το ντοκιμαντέρ “Η πέτρα που χορεύει” σε σκηνοθεσία Άγγελου Κοβότσου, που ακολουθεί τους Encardia σε ένα μουσικό οδοιπορικό σε χωριά της Σικελίας αλλά  και σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα, το οποίο προβάλλεται στους κινηματογράφους από την πρώτη Νοεμβρίου.

Λίγο πριν το τέλος, ακούστηκε μία μακράς διάρκειας διασκευή του υπέροχου “Καληνύφτα” και του “Bella Ciao”, δύο από τα πιο γνωστά κομμάτια που ερμηνεύουν ανελλιπώς οι Encardia στις συναυλίες τους. Ύστερα από “απαίτηση” του κόσμου, η Enza Manolo τραγούδησε a cappella ένα ακόμη νανούρισμα, αφού όπως είπε και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντάτος από το συγκρότημα, ήταν “μία βραδιά που υπερίσχυσαν τα ήρεμα κομμάτια“.

Ευχαριστούμε τους Encardia για αυτή τη μοναδική εμπειρία και ελπίζουμε πάντα να μας μεταφέρουν γεμάτοι ενέργεια και συναίσθημα σε παραδοσιακά τοπία!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ όμορφα μας μεταφέρατε στο κλίμα της βραδιάς, επιτρέψτε μου μια μικρή διόρθωση. Ο όρος Κάτω Σικελία είναι λανθασμένος και αντ΄αυτού να χρησιμοποιείτε τον όρο Κάτω Ιταλία στην οποία περιλαμβάνονται οι περιοχές της Σικελίας, Καλαβρίας, Απουλίας κ.α. Όσον αφορά την ταραντέλλα λέγεται πίτσικα, δηλαδή τονίζεται στην πρώτη συλλαβή. Ευχαριστούμε πολύ για το όμορφο άρθρο και τις φωτογραφίες που μας χαρίσατε.

  2. Ευχαριστούμε πολύ! Έγινε η διόρθωση στις “πίτσικες”. Η κάτω Σικελία μπήκε προφανώς εκ παραδρομής!
    Να είστε καλά και να μας προσφέρετε πάντα όμορφα και ιδιαίτερα live!
    Music Corner

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here