16/1/2014
www.musiccorner.gr

Δύο σπουδαίοι σολίστες, ο Μίλτος Λογιάδης στο πιάνο και ο Χρήστος Ζερμπίνος στο ακορντεόν σχεδίασαν ειδικά το μουσικό οδοιπορικό «Νυχτερινές Εξομολογήσεις» για το ρεσιτάλ τους στον Παρνασσό, στις 24 Ιανουαρίου.

zerbinos_logiadis_2014_01

Στο πρώτο μέρος αυτής τους της συνάντησης παρουσιάζουν ως ολοκληρωμένο έργο, οκτώ δημοτικά λαοφιλή τραγούδια. (Μήλο μου κόκκινο, Τζιβαέρι ,Θαλασσάκι…)

Για τη μουσική τους αυτή προσέγγιση ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε:

”Θα χαρακτήριζα αυτό το μουσικό έργο σαν μια μαγική γέφυρα που συνδέει το δημοτικό μας τραγούδι με το σύγχρονο των δεκαετιών του ’50 και του ’60. Αν σκεφτεί κανείς τη στενή σχέση ανάμεσα στη βυζαντινή και τη δημοτική μας μουσική, τότε επιβεβαιώνεται η εσωτερική ενότητα από το Βυζάντιο ως τις μέρες μας. Η Ποίηση και η Μουσική είναι η πιο στέρεη και αληθινή ραχοκοκκαλιά ενός λαού. Ο τρόπος ερμηνείας των δύο ερμηνευτών με την απαράμιλλη μουσικότητα που τους διακρίνει, βοηθά, χωρίς ασφαλώς να το έχουν επιδιώξει, την επιβεβαίωση των παραπάνω σκέψεων, γιατί ο τρόπος ερμηνείας τους ανήκει στη σχολή Χατζιδάκι, δηλαδή ενός βασικού πυλώνα του νεότερου ελληνικού τραγουδιού”.

Για το δεύτερο μέρος της συναυλίας διασκευάζουν με σεβασμό και ευασθησία έντεκα πολυαγαπημένες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι. Είναι σίγουρο ότι όσοι έχουν αγαπήσει τον Μάνο Χατζιδάκι θα αγαπήσουν τους ήχους που μας προσφέρουν οι δύο σολίστες φιλτραρισμένους με αγάπη και γνώση. Αποφεύγοντας του πολύπλοκους αυτοσχεδιασμούς εστιάζουν φυσικά και αβίαστα στην ουσία και τον μελωδικό παλμό των πρωτοτύπων.

Φιλολογικός σύλλογος «Παρνασσός»
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, τηλ. 210 3221917

Ώρα έναρξης 8:30μ.μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here