20/2/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Λίγες μέρες μετά τη δημόσια δήλωση του Bill Ward με την οποία ζητούσε ίση μεταχείριση από τους τέως συντρόφους του στους Black Sabbath, προκειμένου να συμμετάσχει στην επανένωσή τους, τις ηχογραφήσεις και τη σχεδιαζόμενη παγκόσμια περιοδεία τους, ανακοινώθηκε ότι η περιοδεία ματαιώνεται οριστικά.

Η αρχή των ανακοινώσεων έγινε την Παρασκευή, με τον ντράμερ του συγκροτήματος Bill Ward να ξεκαθαρίζει για ακόμα μία φορά τη θέση του : “Αγαπητοί φίλοι των Sabbath. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα, από τη δική μου πλευρά. Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη δήλωσή μου, δεν απέρριψα ποτέ τη συμμετοχή μου στο άλμπουμ και την περιοδεία των Black Sabbath. Και είμαι ακόμα έτοιμος σε πρώτη ευκαιρία να πάω στη Βρετανία για να λάβω μέρος στο σχεδιασμό”, ξεκινάει την ανακοίνωσή του ο Ward.

Την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν νέες επικοινωνίες με τον δικηγόρο που χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις για να βρεθεί μια λύση. Αυτή τη στιγμή περιμένω να ακούσω την πρόταση που θα μου μεταφέρει. Εξακολουθώ να ελπίζω ότι θα μου αποσταλεί ένα συμβόλαιο που να μπορώ να υπογράψω και, συνεπώς, ένα θετικό αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με υποστήριξαν, όλους όσοι σχολίασαν την κατάσταση και τα media που δείχνουν ότι επιθυμούν την επανένωση του συγκροτήματος. Οι απόψεις σας είναι απόλυτα σεβαστές από μένα”, συνεχίζει ο ντράμερ.

Παρόλο που πιστεύω ακράδαντα στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, θα ήθελα να έχετε στο μυαλό σας ότι ο Tony, ο Ozzy και ο Geezer εξακολουθούν αν είναι φίλοι μου και δε μπορώ να δεχθώ επικριτικά και συκοφαντικά σχόλια εναντίον τους ή εναντίον των εκπροσώπων τους. Σας ευχαριστώ όλους. Είστε φαινόμενα. Να είστε γεροί και ασφαλείς”, ολοκλήρωσε τη δήλωσή του ο Ward.

Κι ενώ η δήλωση του ντράμερ κυκλοφορούσε μέσω διαδικτύου προκαλώντας διάφορα σχόλια και ανησυχίες, χθες Κυριακή τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ματαιώνουν την προγραμματιζόμενη περιοδεία, χωρίς να κάνουν οποιοδήποτε σχολιασμό για την ανακοίνωση του Ward. Η μόνη εμφάνιση των Black Sabbath, προφανώς χωρίς τον Ward, που θα γίνει κανονικά θα είναι η συμμετοχή τους στο φεστιβάλ Donnington στις 10 Ιουνίου.

Για να μην απογοητεύσουμε τελείως τους διοργανωτές και τους θαυμαστές μας, ο Ozzy Osbourne θα δώσει την πλειοψηφία των συναυλιών που είχαν προγραμματιστεί για τους Black Sabbath, με τίτλο Ozzy & Friends. Στις συναυλίες αυτές θα συμμετάσχουν πολλοί μουσικοί, όπως ο Geezer Butler και ο Zakk Wylde, παλιό μέλος του γκρουπ. Σε κάποιες συναυλίες θα λάβει μέρος και ο Slash, αλλά και άλλοι σπουδαίου καλλιτέχνες. Ο Tony Iommi εξακολουθεί να κάνει θεραπεία και είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Οι Black Sabbath συνεχίζουν τις ηχογραφήσεις για το νέο τους άλμπουμ. Περισσότερες πληροφορίες, στο άμεσο μέλλον”.

Με την ανακοίνωση αυτή οι Black Sabbath ακύρωσαν τα σχέδιά τους για περιοδεία, οπότε το μόνο που μας μένει να περιμένουμε, είναι ο νέος τους δίσκος. Ας ελπίσουμε στο μέλλον να βρουν την άκρη και με τον Ward και να γίνει πραγματικότητα το όνειρο εκατομμυρίων θαυμαστών τους για μια παγκόσμια περιοδεία των original μελών του συγκροτήματος…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here