6/2/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Η επανένωση των Black Sabbath και η περιοδεία που ανακοινώθηκε στις 11 Νοεμβρίου με κάθε επισημότητα, κινδυνεύουν να μείνουν στη συνέντευξη τύπου. Το ίδιο και ο δίσκος που θα κυκλοφορούσε μέσα στη χρονιά.

Αιτία της αβεβαιότητας για την επανένωση του θρυλικού συγκροτήματος, δεν είναι η ασθένεια του Tony Iommi, που διαγνώστηκε με καρκίνο και κάνει θεραπεία, αλλά η στάση του Bill Ward ο οποίος με ανακοίνωση που «ανέβασε» στο προσωπικό του site, ζητάει «επίσημο συμβόλαιο» για την περιοδεία και τον νέο δίσκο.

Αγαπητοί θαυμαστές των Sabbath, φίλοι μουσικοί και ενδιαφερόμενοι”, ξεκινάει η ανακοίνωση του Bill…

Αυτή τη στιγμή δεν θα ήθελα τίποτα περισσότερο από το μπορέσω να προχωρήσω στο άλμπουμ και την περιοδεία των Black Sabbath. Ωστόσο, δεν δύναμαι να συνεχίσω εκτός αν μου δοθεί ένα υπογεγραμμένο συμβόλαιο. Ένα συμβόλαιο που θα δείχνει ακεραιότητα και σεβασμό στο πρόσωπό μου ως ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος. Πέρυσι συνεργάστηκα με τον Tony, τον Ozzy και τον Geezer καλόπιστα. Και στις 11/11/11 συμμετείχα, πάλι με καλή πίστη, στη συνέντευξη τύπου. Πριν λίγες μέρες, σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη των συζητήσεων, παρέλαβα ένα συμβόλαιο χωρίς υπογραφές”.

Πρέπει να σας πω ότι παρότι όλη αυτή η διεργασία με έχει θέση σε κατάσταση αναμονής, είμαι έτοιμος να μαζέψω και να αφήσω τις ΗΠΑ για την Αγγλία. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι θέλω να συμμετάσχω στο άλμπουμ και την περιοδεία με τους Black Sabbath. Μετά τα νέα για την ασθένεια του Tonny και την ανάγκη να «μεταφερθεί» η παραγωγή στη Βρετανία, βρίσκομαι καθημερινά σε ετοιμότητα να φύγω. Προσπαθώντας να μάθω τι συμβαίνει στη Βρετανία με τις πρόβες, πήρα μια «κρυάδα» (και πρέπει να πω όχι για πρώτη φορά). Επειδή αισθάνομαι κάπως εξοστρακισμένος, υποπτεύομαι ότι δεν θα μάθω τι συμβαίνει μέχρι να υπογράψω το ανυπόγραφο συμβόλαιο”, συνεχίζει ο Ward.

Η θέση στην οποία βρίσκομαι είναι μοναχική και δύσκολη επειδή παρόλο που θέλω να συμμετέχω πρέπει να τηρήσω τον αυτοσεβασμό μου και να μην υπογράψω. Αν υπογράψω αυτό που μου έστειλαν, θα χάσω τα δικαιώματά μου, την ακεραιότητα και σεβασμό που έχω ως μουσικός της ροκ. Πιστεύω στην ελευθερία και την ελευθεροστομία. Ανδρώθηκα μέσα σε ένα hard rock συγκρότημα. Είχαμε τα πιστεύω μας και παίζαμε από την καρδιά μας με τιμιότητα και ειλικρίνεια. Εξακολουθώ να είμαι ακέραιος, μακριά από τα εταιρικά συστήματα. Είμαι πραγματικός, τίμιος και δίκαιος. Αν αντικατασταθώ θα πρέπει να λογοδοτήσω στους θαυμαστές των Black Sabbath. Ελπίζω να μη με θεωρήσετε υπεύθυνο για την αποτυχία της ένωσης της original σύνθεσης του συγκροτήματος. Χωρίς να με βρίσκω λάθος, θέλω να διαβεβαιώσω καθέναν ότι η αφοσίωσή μου στους Sabbath είναι ακέραιη. Είμαι εδώ και σας δίνω ανοιχτά την αλήθειά μου. Είμαι διαθέσιμος να συμμετάσχω αν πάρω ένα υπογεγραμμένο συμβόλαιο. Δεν θέλω να απογοητεύσω κανέναν, ειδικά τα μέλη του συγκροτήματος και τους θαυμαστές του. Ξέρετε ότι σας αγαπώ. Θα ήταν μια λυπηρή μέρα για τη ροκ μουσική αν αυτή η κατάσταση κατέληγε εκεί που πολύ λίγοι επιθυμούν”.

Η θέση μου δεν υποκινείται από την απληστία. Δεν περιμένω να πλουτίσω σε μια περίσταση όπως κάποιοι εκβιαστές. Επιθυμώ την αναγνώριση της προσφοράς μου στο συγκρότημα και της ένωσης που έγινε πριν 14 χρόνια. Μετά την τελευταία περιοδεία ορκίστηκα να μην υπογράψω ξανά ένα παράλογο συμβόλαιο. Θέλω ένα συμβόλαιο που θα δείχνει σεβασμό σε μένα και την οικογένειά μου, ένα συμβόλαιο που θα τιμά όσα έχω προσφέρει στους Black Sabbath από την ίδρυσή τους. Αυτή είναι η ιστορία μέχρι τώρα. Μείνετε ασφαλείς και δυνατοί. Αγαπώ κάθε έναν από εσάς. Bill Ward”, ολοκληρώνει ο μουσικός.

Μετά την ανακοίνωση του Ward, η οποία ακόμα δεν έχει σχολιαστεί από τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Το πιο ανώδυνο για τους θαυμαστές των Black Sabbath θα είναι η αντικατάσταση του Ward. Και το πιο οδυνηρό η ματαίωση της περιοδείας και του νέου άλμπουμ.

Ωστόσο, κι αυτό είναι προσωπική μας άποψη, η πικρία που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην ανακοίνωση του Ward, μπορεί να γίνει ανασταλτικός παράγοντας για πολλούς φίλους του συγκροτήματος. Προσωπικά, δεν θα πήγαινα σε συναυλία του γκρουπ χωρίς τον Ward, μετά την ανακοίνωσή του. Ως ένδειξη σεβασμού σε έναν μεγάλο μουσικό που έχει συμβάλει σημαντικά στην πορεία των Black Sabbath…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here