17/9/2013
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Ένα ξεχωριστό cd κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου με τον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής”. Το cd τιτλοφορείται “Ξεριζωμός-91 χρόνια μετά” και περιλαμβάνει τραγούδια με αφορμή την καταστροφή της Σμύρνης και τον διωγμό από την Μικρά Ασία. Τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από μνήμες, διηγήσεις και «διαβάσματα» που ψηλαφίζουν το μεγάλο «Ξεριζωμό» του 1922 αλλά και όσους προηγήθηκαν καθώς και όσους ακολούθησαν. Τη μουσική υπογράφει ο συνθέτης και πολυμουσικός Χρήστος Παπαδόπουλος και τους στίχους ο συγγραφέας και ερευνητής Κώστας Μπαλαχούτης.

XERIZOMOS

Στον «Ξεριζωμό» συμμετέχουν κορυφαίοι ερμηνευτές και ξεχωριστοί άνθρωποι του τραγουδιού, όπως  οι Αντώνης Βαρδής, Βασίλης Καρράς, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιώργος Μαργαρίτης, Σταμάτης Κραουνάκης, Λεωνίδας Βελής, Μπάμπης Τσέρτος, Νίκος Μακρόπουλος, Λάμπρος Καρελάς, Νάντια Καραγιάννη, Γιώτα Νέγκα, Γιάννης Βαρδής, Μαρία Αναματερού, Κώστας Αγέρης.  Επίσης η αειθαλής κυρία Ρένα Στάμου και η περίφημη τουρκάλα ερμηνεύτρια και πανεπιστημιακός Mehtap Demir!

Η επίσημη παρουσίαση του δίσκου θα γίνει την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013 στο Αμφιθέατρο του 9,84 στο Γκάζι (Τεχνόπολις) και ώρα 20.00 με ελεύθερη είσοδο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων. Για κρατήσεις τηλεφωνείστε στο 210 8113276 μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here