19/1/2011
www.musiccorner.gr

Μελωδική επιστροφή στον πυρήνα, υπόσχονται κάθε Παρασκευή του Φεβρουαρίου η Κατερίνα Κυρμιζή και ο Νίκος Γρηγοριάδης -αφήνοντας για λίγο το στούντιο, για να περιγράψουν με νότες νυχτερινές όσα δεν θέλουν να ξεχάσουν, να ψιθυρίσουν με στίχους παραμύθια που λένε αλήθεια, να αφηγηθούν με κιθάρες φλογισμένες επιθυμίες, μα περισσότερο να μας συστήσουν τα τραγούδια τους με φωνές που αγγίζουν απαλά τις ευαίσθητες χορδές μας, πάλι απ’ την αρχή.

Μόνιμοι συνεργάτες από το ξεκίνημα τους σχεδόν, είναι από τις πλέον αθόρυβες παρουσίες  παρά το αξιόλογο παρελθόν που έχουν αμφότεροι, με την πρώτη να αποσπά εγκωμιαστικά σχόλια όταν συστήθηκε δισκογραφικά, μόλις 21 ετών, με το Κοντσέρτο για σοκολάτα και τριαντάφυλλα (1996) και να εκπλήσσει με το επόμενο άλμπουμ της Το παιδί με την κεραία (2002), και τον δεύτερο να κατακτά θέσεις πρωτιάς στα ραδιοφωνικά charts με τα τραγούδια από το προσωπικό του άλμπουμ  Αλφάδι (2000) και να αποκτά αναγνώριση στο εξωτερικό με τη διεθνή κυκλοφορία του Faros (1997), την οργανική και πολύ κοντά στη new age εκδοχή του πρώτου  άλμπουμ, Στη μοναξιά του φάρου (1995). Μακριά από κάθε περιττή δημοσιότητα επιστρέφουν δυναμικά το 2008 με ζωντανές εμφανίσεις που κάνουν αίσθηση και το 2009 με το  Είναι εδώ!, το πρώτο τους αληθινά κοινό άλμπουμ.

Οι δυο τραγουδοποιοί επιμένουν σε ακουστικές εμφανίσεις που ομολογουμένως αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις για την εναλλακτική προσέγγιση της ποπ που φτιάχνουν και για την ευαισθησία με την οποία προσεγγίζουν και διασκευάζουν τα αγαπημένα τους τραγούδια. Ο Άρης Αυγερινός στο ακουστικό μπάσο και η Ρόλη Γιαμοπούλου στα κρουστά και στα φωνητικά, συμπληρώνουν ιδανικά τις κιθάρες της Κατερίνας Κυρμιζή και του Νίκου Γρηγοριάδη.

Κάθε Παρασκευή του Φεβρουαρίου, 4, 11, 18 και 25 η Κατερίνα Κυρμιζή και ο Νίκος Γρηγοριάδης θα βρίσκονται στον φιλόξενο μουσικό χώρο Πυρήνα.

Είσοδος 8 ευρώ, κρασί 5, ποτό 7
Έναρξη 10:30
 
Μουσικός χώρος Πυρήνας
Διοχάρους 11
τηλ. 2107237150

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here