15/3/2012
Γράφει η Αργυρώ Γιακούμα
Φωτογράφηση: Μαρία Ντρούγια
www.musiccorner.gr

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου το MusicCorner.gr βρέθηκε στο six d.o.g.s, «μύρισε» ΜΕΝΤΑ και «είδε» πώς μπορεί τελικά η Αγάπη να λάμψει! Με λίγα λόγια απολαύσαμε σε ένα δίωρο σχεδόν live τους ΜΕΝΤΑ και τον Χρήστο Λαϊνά! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Η προγραμματισμένη ώρα έναρξης ήταν στις 21.30. Εμείς φυσικά πήγαμε νωρίτερα και καταφέραμε να «τρυπώσουμε» πριν ανοίξουν οι πόρτες στο six d.o.g.s, όπου επικρατούσε δημιουργικός αναβρασμός, ρυθμίζονταν οι τελευταίες λεπτομέρειες στον ήχο, το κοινώς λεγόμενο «sound check» και όλα προμήνυαν μια super βραδιά που τελικά δεν διέψευσε κανένα!

Το κοινό απαρτιζόταν από άτομα κυριολεκτικά όλων των ηλικιών. Από …2 έως και 62! Φίλοι, γνωστοί και μη των ΜΕΝΤΑ και του Χρήστου Λαϊνά δημιούργησαν μια κατάσταση «οικογενειακής ατμόσφαιρας». Ανυπόμονα λοιπόν και με το ποτό τους στο χέρι, οι περισσότεροι περίμεναν την έναρξη της μουσικής βραδιάς η οποία λίγο μετά τις 22.00 ξεκίνησε.

Το opening act ανέλαβε ο Χρήστος Λαϊνάς πλαισιωμένος από τους μουσικούς των ΜΕΝΤΑ «ταξιδεύοντας» μας μέσα από τους ήχους του πρώτου του προσωπικού δίσκου με τίτλο «Η Αγάπη θα λάμψει». Στο Κάμπινγκ, Το Τραγούδι του Δάσους, Η Αγάπη θα λάμψει, Ηλιαχτίδα, Η Θλίψη Το Βράδυ, αλλά και το αγαπημένο μας Avec toi ήταν μερικά από τα κομμάτια που μας χάρισαν μια υπέροχη μουσική ώρα. Η pop διάθεση του δίσκου με ηλεκτρονικά στοιχεία αποτυπώθηκε ξεκάθαρα επί σκηνής και ο Χρήστος «απέδειξε» πως η φωνή του όχι μόνο «δένει» απόλυτα με τη μουσική του αλλά την χρησιμοποιεί σαν ένα ακόμα μουσικό όργανο αυτής. Κλείνοντας με το κομμάτι 77 μας ευχαρίστησε όλους, δίνοντας, ύστερα από ένα δεκάλεπτο διάλειμμα τη σκυτάλη στους ΜΕΝΤΑ.

Με ένα δυνατό «Γεια χαρά!» μας καλησπέρισε ο Νίκος Παπαδημητρίου, τραγουδιστής και μπασίστας των ΜΕΝΤΑ, – δηλώσεις του οποίου, για το live, τον επερχόμενο δίσκο και τον Χρήστο Λαϊνά μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω… Αστειευόμενος με το κοινό ρώτησε πιο κομμάτι νομίζουμε ότι θα παίξουν πρώτο ενώ κάποιος απάντησε «..τις ΧΑΡΕΣ..». «Ποιος το είπε; Όποιος το είπε να έρθει να πάρει δώρο μετά ένα cd μας!», είπε ο Νίκος. Ακολούθησαν κομμάτια από την μέχρι σήμερα δισκογραφία του γκρουπ, όπως, Στίφτης, Κρύβεται για πάντα, Το κενό, Η Μελωδία, Θα Αγαπηθώ, Γλυκιά Διαστροφή και Ινστρουμέντα. Δεν έλειψαν όμως και τα brand new κομμάτια, Με μισό εαυτό και Δεν είμαι εδώ αποδεικνύοντας πως οι ΜΕΝΤΑ είναι και θα παραμείνουν εδώ για πολύ ακόμα, μιας και είναι ένα «ιδιαίτερο» pop συγκρότημα της ελληνικής ανεξάρτητης δισκογραφίας με έναν συνεχώς ανανεώσιμο ήχο που δεν στερείται rock και punk «συμπεριφοράς».

Εμείς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και το Χρήστο Λαϊνά και τους ΜΕΝΤΑ για τη βραδιά που μας χάρισαν και να τους παρακαλέσουμε να «ξανασυναντηθούμε» και να «ξανασυναντηθούν» μουσικά σύντομα! Θέλουμε «Και άλλο και άλλο…!» όπως φώναζε το κοινό στο τέλος της βραδιάς!

——————–

Λίγο πριν την έναρξη του live, ο τραγουδιστής και μπασίστας των ΜΕΝΤΑ, Νίκος Παπαδημητρίου μας μίλησε για το συγκεκριμένο live, τι περιμένουν οι ίδιοι από αυτό, τι να περιμένουμε εμείς, τη συνεργασία τους με τον Χρήστο Λαϊνά, τον επερχόμενο δίσκο τους και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Νίκος Παπαδημητρίου: «Περιμένουμε με πολύ αδημονία το σημερινό live, γιατί έχουμε αρκετό καιρό να παίξουμε ζωντανά. Στο συγκεκριμένο χώρο, έχουμε να παίξουμε 14 μήνες και μας έλειψε γιατί πάντα εδώ τα live για κάποιο λόγο, είναι όπως τα επιθυμούμε και όπως ελπίζουμε να βγούνε και βγαίνουν πάντα καλά! Ο κόσμος περνάει ωραία, διασκεδάζει, χορεύουμε όλοι μαζί και στο φινάλε συνήθως γίνονται κάποιες ευχάριστες «τρελλίτσες» και περνάμε καλά. Θα παίξουμε και κάποια καινούργια τραγούδια, τα οποία θέλουμε πολύ να τα ακούσει ο κόσμος και να δούμε και τις αντιδράσεις του. Τα συγκεκριμένα κομμάτια είναι από τον επερχόμενο δίσκο μας, ο οποίος θα κυκλοφορήσει μάλλον το φθινόπωρο. Μαζί μας απόψε είναι και ένας πολύ καλός μας φίλος, ο Χρήστος Λαϊνάς, ο οποίος έχει παίξει στους δίσκους μας, έχει ηχογραφήσει και έχει κάνει παραγωγή σε αυτούς, ο αδερφός του, ο Δημήτρης, παίζει μαζί μας 10 χρόνια, είναι ο άνθρωπος που παίζει πλήκτρα στο συγκρότημά μας και είναι κατά κάποιο τρόπο οικογενειακή υπόθεση το σημερινό live. Εμείς θα θέλαμε πολύ να ξαναπαίξουμε μαζί με το Χρήστο, διότι δεν είναι και καθόλου δύσκολο να ταιριάξουμε μαζί και μουσικά. Όπως θα προσέξατε και στο sound check οι περισσότεροι από τους μουσικούς του Χρήστου είναι μέλη από τους ΜΕΝΤΑ οπότε είναι εύκολο αυτό το live, γιατί μια-δυο αλλαγές γίνονται και συνεχίζει ο επόμενος! Θα ήταν πολύ ωραία να το ξανακάνουμε αλλά δεν υπάρχει ακόμα τίποτα κανονισμένο. Απολαμβάνουμε πολύ τα live αλλά δεν κάνουμε πολλά και δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, δεν ξέρω θα το ψάξω να το βρω, μάλλον κάποιο πρόβλημα θα υπάρχει (αστειευόμενος)! Πάντως απόψε εύχομαι να απολαύσετε το σημερινό live όπως και εμείς σκοπεύουμε!»

** Τον Χρήστο Λαϊνά πλαισίωσαν οι μουσικοί των ΜΕΝΤΑ Κώστας Βλάχας, Δημήτρης Λαϊνάς και Πάνος Γαλάνης…

*** Οι ΜΕΝΤΑ είναι οι: Νίκος Παπαδημητρίου (μπάσο, τραγούδι), Κώστας Βλάχας (κιθάρα, φωνητικά), Δημήτρης Λαϊνάς (πλήκτρα, φωνητικά), Πάνος Γαλάνης (κρουστά)…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τη συναυλία


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here