16/2/2012
www.musiccorner.gr

Έχουν περάσει περισσότερα από 30 χρόνια από τότε που ο Γιώργος Δημητριάδης, επηρεασμένος κυρίως από καλλιτέχνες της modσκηνής της δεκαετίας του ’60 αλλά και της βρετανικής και της αμερικανικής rockσκηνής της δεκαετίας του ’70 έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της Μουσικής. Ως τραγουδιστής των συγκροτημάτων ALaCarte, Yoghurt κ.α. έπαιζε ζωντανά στα ιστορικά clubsτης Θεσσαλονίκης Berlin και Σελήνη και προσπαθούσε να βαδίσει στα χνάρια των καλλιτεχνών που θαύμαζε, όπως οι RollingStones, οι Beatles, ο IggyPop και οι TheWho. Σύντομα όμως η επιδίωξη της πραγματοποίησης του καλλιτεχνικού του οράματος τον έφερε στην Αθήνα. Συνεργάστηκε με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ενώ αργότερα ανέλαβε το δύσκολο έργο του τραγουδιστή στους Απροσάρμοστουςμετά το θάνατο του Παύλου Σιδηρόπουλου.

Το 1993 ο Γιώργος Δημητριάδης ξεκίνησε τη δισκογραφική του πορεία με τους Μικρούς Ήρωες και από τότε μας χαρίζει τραγούδια για τα οποία ο ίδιος χαρακτηριστικά δηλώνει: «Δε θέλω να μιλήσω για αυτά γιατί δε με χρειάζονται… Μιλάνε, αν έχουν κάτι να πουν, από μόνα τους». Και έχουν να πουν πολλά! Το «Σαν να μην πέρασε μια μέρα» θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί το πιο πετυχημένο pop rock κομμάτι της δεκαετίας του ’90, ένα τραγούδι που ακόμα και σήμερα νέοι rock καλλιτέχνες δύσκολα το παραλείπουν από τις ζωντανές τους εμφανίσεις, ενώ το «Όσα μου ‘χεις χαρίσει» έβαλε το Γιώργο Δημητριάδη δυναμικά στον 21ο αιώνα και ακόμα τον ευχαριστούμε που μας το χάρισε!

Παρά τη μακρά καλλιτεχνική του πορεία και την πλούσια δισκογραφία του, ο Γιώργος Δημητριάδης είναι έτοιμος να κάνει μία νέα αρχή και γι’αυτό με το νέο του δίσκο έχει αποφασίσει να ξεκινήσει «Από το Μηδέν». Γι’ αυτό το σκοπό περνάει τις μέρες του στο studio GFSPro, όπου ηχογραφεί δωδέκατο album της καριέρας του, ένα album το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει «βαθιά επηρεασμένο από την εποχή». Στην παραγωγή του δίσκου συναντάμε τον Ανδρέα Βαϊτούδη(Ενδελέχεια, Πάνος Μουζουράκης, Στάθης Δρογώσης, Ζακ Στεφάνου κ.α.) ενώ σε ένα κομμάτι ο Γιώργος Δημητριάδης ενώνει τη φωνή του με το Μανώλη Φάμελλο και μας φωνάζουν: «Τρέχα»! Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή μέχρι το Μάϊο, που θα κυκλοφορήσει ο δίσκος…

Την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Μαρτίου ο Γιώργος Δημητριάδης θα κάνει ένα διάλειμμα από τις ηχογραφήσεις! Θα βρεθεί στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και δίπλα στο Νίκο Πορτοκάλογλου και στο Μανώλη Φάμελλο θα μας τραγουδήσει όλες τις μεγάλες του επιτυχίες «Σαν να μην πέρασε μια μέρα» (χορηγός επικοινωνίας: www.musiccorner.gr)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here