18/6/2014
www.musiccorner.gr

Η παράσταση – που θα βγει στο σεργιάνι της χώρας, το “μια αστραπή η ζωή μας μα προλαβαίνουμε”… δίνει το τελευταίο παρόν στην Αθήνα στην νεοκλασική αυλή της Ρότας.

Όσοι δεν την προλάβατε αξίζει!…. Με μουσικές της Ελλάδας και του κόσμου και με δραματοποιημένο λόγο από έργα του Νίκου Καζαντζάκη δίνουμε τη δική μας απάντηση στους παράξενους καιρούς μας…

Η μουσική παράσταση της Μαρίας Αναματερού, μας παραπέμπει στο πεπερασμένο της ζωής, που είναι όμως αρκετό για να προλάβουμε να τη νιώσουμε, να τη χρωματίσουμε, να την αλλάξουμε… Το φως της αστραπής, σύντομο, εκτυφλωτικό, γίνεται …ζείδωρον φως, απάντηση στο σκοτάδι των καιρών και με την Τέχνη ιχνηλάτη, μας οδηγεί στην κάθαρση.

anamaterou_afisa_2014_06_01

Η μουσική ως από μηχανής θεός, οι μουσικοί ως χορός και η ερμηνεύτρια στον πρωταγωνιστικό ρόλο εξελίσσουν τον Καζαντζάκη σε έναν σύγχρονο «αρχαίο» συγγραφέα. Έτσι η παράσταση γίνεται μίμηση πράξεων και συναισθημάτων σε μια περιπλάνηση, δίχως σύνορα στις γειτονιές της ψυχής ..με τη μούσα να τιμά την Οικουμένη, από την ανατολή ως τη δύση και από το βορρά ως το νότο… Μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις, που η διασκέδαση από την ψυχαγωγία δεν απέχει πολύ!

«Μια αστραπή η ζωή μας μα προλαβαίνουμε», λοιπόν, «τραγωδώντας»-τραγουδώντας δηλαδή…!

Ενορχήστρωση – Μουσική επιμέλεια: Θεολόγος Μιχελλής
Κιθάρα-έγχορδα: Aλέξανδρος Καψοκαβάδης
Επιμέλεια κειμένων-πρωτότυπα κείμενα: Mαρία Αναματερού

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014
Ώρα: 21:30
Είσοδος: 5 €

Ρότα Art Coffee Bar
Σόλωνος 124, Αθήνα
210 3801033

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here