3/6/2013
Γράφει η Laurence Larochelle
Φωτογράφηση: Μαρία Ντρούγια
www.musiccorner.gr

Η νύμφη “Συάννα”, κόρη του βασιλιά των θεών Δία, κατοικούσε, σύμφωνα με το μύθο, στο ρέμα που υπήρχε κάποτε στο άλσος  στο Γουδί. Σε μία από τις περιπλανήσεις της, συνάντησε μια παρέα παιδιών. Του Νίκου, του Γιώργου και του Σπύρου. Τα παιδιά αποφάσισαν να την κάνουν φίλη και εκείνη από τότε δεν τους αποχωρίστηκε ποτέ. Συνέχισε να παίζει μαζί τους, μέχρι που κάποια μέρα τα παιδιά μεγάλωσαν. Έφτιαξαν μια μπάντα… αλλά ακόμα και τότε εκείνη ήταν πάντα μαζί τους, ήταν η μούσα τους. Κάπως έτσι οι Cyanna πήραν το όνομά τους…

cyanna_live_2013_05_16

Γύρω από το συγκρότημα, που από το 2010 απαρτίζεται από τους Νίκο και Σπυρέα Σιντ, Αντώνη Κα, Νάις και τον Ιάσωνα Τάτση, υπήρχε η έντονη φήμη ότι οι ζωντανές εμφανίσεις τους είναι πολύ δυνατές! Ήμουν λοιπόν πολύ περίεργη, εφόσον δεν είχα την τύχη να τους δω άλλη φορά live, να επιβεβαιώσω εάν αυτή η φήμη ήταν όντως αληθινή.

Έτσι, Παρασκευή βράδυ, ήμασταν από νωρίς στο Six D.o.g.s για να τους δούμε ζωντανά. Το «The Undressed EP» Season final,  όπως μας ενημέρωσε και ο Σπυρέας στην αρχή του live, σηματοδοτούσε το τέλος ενός κύκλου. Σηματοδοτούσε το κλείσιμο του Undressed EP αλλά και την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος.

cyanna_live_2013_05_12

Ήταν μία συναυλία εφ’ όλης της ύλης καθώς ακούσαμε αγαπημένα τραγούδια από όλη τη δισκογραφία των Cyanna μέχρι σήμερα. Τραγούδια  τόσο από  το «The Undressed EP» όπως το «To Love Forever» και το «Walking On The Water», όσο και κομμάτια σαν το «I Know You Well», «Be The Devil» ή το «Highway Exit» από τα προηγούμενα album τους «End Is Near» και «Just A Crash».

Από το νέο τους album μας σύστησαν το «You’re Better (so many ways)» που μας έδωσε μία μικρή γεύση από το τι πρόκειται να ακολουθήσει στη νέα τους δουλειά που αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του 2013.

cyanna_live_2013_05_22

Ήταν μια βραδιά εκρηκτική, με πολύ ενέργεια. Οι cyanna οδηγοί ενός λεωφορείου με τέρμα τα γκάζια και εμείς επιβάτες. Προορισμός άγνωστος! Ατμόσφαιρα αλλόκοτη, παράξενα εθιστική… Οι δεκάδες ανθρώπων που είχαν κατακλύσει τον χώρο από νωρίς, αποθέωναν το αθηναϊκό συγκρότημα στο τέλος κάθε τραγουδιού.

Η ιδιαιτερότητα του ήχου τους είναι αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν όχι μόνο από τα υπόλοιπα ελληνικά συγκροτήματα αλλά και από συγκροτήματα του εξωτερικού.

cyanna_live_2013_05_13

Καθώς τα λεπτά περνούσαν η ένταση κορυφωνόταν και εγώ συνειδητοποιούσα όλο και περισσότερο ότι δικαίως τα live των cyanna είχαν αποκτήσει τέτοια φήμη καθώς και οι πέντε τα έδωσαν όλα πάνω στη σκηνή και έκαναν το κοινό τους να παραληρεί!!!

Ο κύκλος του «The Undressed EP» έκλεισε αφήνοντάς μας τις καλύτερες αναμνήσεις. Εμείς όμως θα περιμένουμε το επόμενο album τους με ανυπομονησία αλλά και την επόμενη live εμφάνισή τους που δεν θα χάσουμε με τίποτα!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live…


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here