Γράφει η Γεωργία Τσάκωνα
Φωτογράφηση : Γιάννα Μπανάσιου
25/1/2010
www.musiccorner.gr

Είναι Παρασκευή βράδυ και ετοιμάζομαι να πάω στο Πλατό, οι γιορτές έχουν φύγει, η καθημερινότητα ξαναχτυπά και η αλήθεια είναι ότι όλοι χρειαζόμαστε κάτι το διαφορετικό τόσο για να ξεφύγουμε λίγο από την μουσική που ακούσαμε μέσα στις γιορτές όσο και για να ξαναπάρουμε δυνάμεις εν όψει της επιστροφής στη δουλειά.  Τι καλύτερο λοιπόν από μια μουσική παράσταση γεμάτη από καλή ελληνική μουσική και υπέροχες φωνές. Ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Γλυκερία, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Κώστας Καραφώτης και μια ομάδα νέων τραγουδιστών αναλαμβάνουν να μας οδηγούν  κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ σε ευχάριστους μουσικούς προορισμούς!
Ύστερα από μια μικρή ταλαιπωρία στους δρόμους της Αθήνας φτάνουμε στο Πλατό λίγο μετά τις 11, το μαγαζί ήταν σχεδόν γεμάτο, ενώ μέχρι να αρχίσει η παράσταση  και οι τελευταίες θέσεις στο bar είχαν γεμίσει. Το πρόγραμμα ξεκινά με μια ομάδα νέων παιδιών με καταπληκτικές φωνές που  αναλαμβάνουν να σπάσουν τον πάγο και να ετοιμάσουν το κοινό για το ταξίδι που ακολουθεί… τραγούδια παλιά και πιο μοντέρνα, ροκ και πιο λαϊκά μοιάζουν να δένουν αρμονικά. Λίγο πριν τις δώδεκα, τα φώτα χαμηλώνουν, η μουσική αλλάζει ρυθμό και κυρίαρχος ήχος πλέον είναι το μπουζούκι, ο Χρήστος Νικολόπουλος  βγαίνει  σκηνή με την συνοδεία ενός ζεστού και ενθουσιώδους χειροκροτήματος…

Ο αδιαμφισβήτητος μαιτρ του ελληνικού μπουζουκιού και της λαϊκής μουσικής  ανοίγει ουσιαστικά την βραδιά παίζοντας τις «πενιές» του ενώ ταυτόχρονα ακουμπά με έναν τρυφερό  τρόπο και τις  «χορδές του κοινού» που παρακολουθεί. Μετά από λίγο την εμφάνιση της επί σκηνής κάνει και η Γλυκερία με την μαγευτική φωνή της. Λαμπερή όσο ποτέ, ευδιάθετη, χαμογελαστή  και με ταλέντο που κανείς ποτέ δεν μπορεί να αμφισβητήσει όσα χρόνια και να περάσουν, η Γλυκερία μας καλωσορίζει με τη σειρά της  στο Πλατό. Τους δύο καλλιτέχνες έρχονται να πλαισιώσουν η Μελίνα Ασλανίδου και ο Κώστας Καραφώτης. Η μουσική τετράδα μας υποδέχεται με υπέροχα τραγούδια και μας υπόσχεται ότι θα περάσουμε μια μοναδική βραδιά.

Την σκυτάλη παραλαμβάνει σόλο η Μελίνα Ασλανίδου, γλυκιά, επικοινωνιακή  και γεμάτη κέφι ξεσηκώνει  τον κόσμο. Με μια παρουσία τόσο κομψή όσο και νεανική με πολλές πινελιές ροκ διάθεσης, ερμηνεύει δικές της και όχι μόνο επιτυχίες. Με highlights «Το λάθος» αλλά και το ισπανικό «Malo», που το τραγουδά κάθε φορά όλο και με μεγαλύτερο πάθος και ψυχή  κέρδισε το θερμότατο χειροκρότημα και τις επιδοκιμασίες του κόσμου.

Ο Κώστας Καραφώτης στην συνέχεια, μια  πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή λαϊκή φωνή,  που χαίρει της εμπιστοσύνης του Χρήστου Νικολόπουλου και όχι αδίκως, κρατά αμείωτο το κέφι του κόσμου, με δικές του επιτυχίες και διαχρονικά αγαπημένα τραγούδια.  Ωραίο στιγμιότυπο είναι η συνύπαρξη του στην σκηνή με τη Μελίνα, τραγουδώντας σε ντουέτο το «Ροζ», με έντονο το θεατρικό στοιχείο. 

Τα λόγια περιττεύουν όταν ερχόμαστε πια στην Γλυκερία , βγαίνει ξανά, τραγουδώντας την  «Πριγκιπέσα» και το μαγαζί έχοντας γίνει πια μια φωνή, την συνοδεύει  στο υπέροχο αυτό τραγούδι. Χαμογελαστή, γεμάτη ενέργεια και απευθυνόμενη συνέχεια στο κοινό  δεν σταματά να μας  μαγεύει και να μας ταξιδεύει από συναίσθημα σε συναίσθημα…

Δυνατό στοιχείο της βραδιάς είναι η χημεία των τεσσάρων καλλιτεχνών και το πόσο ωραία και αρμονικά δένουν οι αύρες τους. Για αρκετή ώρα συνυπάρχουν πάνω στην σκηνή ερμηνεύοντας όλοι μαζί αγαπημένα λαϊκά τραγούδια που σε συνεπαίρνουν. Συνέχεια  ο κόσμος ανέβαινε στη πίστα  για να χορέψει, γινόταν ένα με τους τραγουδιστές, σαν μια μεγάλη χαρούμενη παρέα. Κανένα ίχνος βεντετισμού των καλλιτεχνών απέναντι στον κόσμο που τους πλησίαζε. Πολύ καλό αυτό γιατί δυστυχώς στις μέρες μας πληθαίνουν διαρκώς οι καλλιτέχνες – βεντέτες!

Όσο πέρνα η ώρα  και  ο κόσμος χαλαρώνει η μουσική αυτή βραδιά γίνεται όλο και πιο όμορφη. Η δυνατή και απίστευτη φωνή της Γλυκερίας, το μπουζούκι του Χρήστου, η λαϊκή φωνή της Μελίνας με την χαρακτηριστική βραχνάδα και η καθαρή, ξεχωριστή φωνή του Κώστα που συνδυάζονται μέσα από το λαϊκό τραγούδι  γίνονται τελείως οικείες και μιλούν κατ ευθείαν στην καρδιά σου.

Αναμφισβήτητα μια μουσική παράσταση που όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και ακουσμάτων, θα ευχαριστηθούν! Το διαχρονικό καλό λαϊκό τραγούδι βρίσκει τους καλύτερους εκφραστές του στο Πλατό…

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here