6/5/2010
www.musiccorner.gr

Με έμπνευση, πειρασματισμό και φαντασία τρεις δεξιοτέχνες της τζαζ, ο Peter Salchev, ο Κώστας Μαγγίνας και ο David Lynch θα σας ταξιδέψουν στο ποιητικό σύμπαν του άλμπουμ των δύο πρώτων, The Call που παρουσιάζεται την Τρίτη, 11 Μαΐου στο Bacaro.

Peter Salchev - Κώστας Μαγγίνας

Μια περιπλάνηση λιτή, ανατρεπτική και ιδιαιτέρως ατμοσφαιρική στην κέλτικη και ιρλανδέζικη μουσική αλλά και σε γνωστά αμερικάνικα γκόσπελ όπως το Amazin’ Grace, σε μπλουζ και φολκ της δεκαετίας του ΄60 όπως το Morning Dew, ή διασκευές κλασικών κομματιών όπως το Summertime του Gershwin και αυτοσχεδιασμούς σε βαλκανικούς δρόμους όπως το The Call.

David Lynch

Διευρύνοντας τα όρια τους και εφευρίσκοντας με τη μουσική μια νέα γλώσσα όπως κάνει ο κινηματογράφος με την εικόνα, με αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια της φωνής και των οργάνων οι τρεις δημιουργικοί μουσικοί θα στήσουν  ένα πρόγραμμα όπου τίποτε δε διακόπτει τη ροή. Μια παλλόμενη, ρευστή και υποκινητική παράσταση, διανθισμένη από μια ανεξάντληντη ευρηματικότητα φράσεων σ΄ένα παιχνίδι για τρεις: το υποβλητικό σαξόφωνο και τα κρουστά του David Lynch, τις λεπταίσθητες ακουστικές κιθάρες και το μαντολίνο του Κώστα Μαγγίνα και την εξαιρετική ερμηνεία του σπουδαίου ερμηνευτή της τζαζ από τη Βουλγαρία, Peter Salchev.

Ρυθμός, ένταση, ασυγκράτητη δύναμη και ψυχή δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία καθώς οι τρεις συντελεστές ανταλάσσουν μουσικά βιώματα, ανάσες και ευαισθησίες σε μια μουσική που είναι προορισμένη να αλλάζει συνεχώς και να μην παίζεται ποτέ με τον ίδιο τρόπο.

PETER SALCHEV
Φωνή

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ
ακουστικές κιθάρες, μαντολίνο

DAVID LYNCH
τενόρο – σοπράνο σαξόφωνο, κρουστά

11/05/2010 22:30 στο BACARO
Σοφοκλέους 1, Αθήνα
Είσοδος Ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here