19/5/2012
Γράφει η Ιωάννα Γκόγκου
Φωτογραφίες: 
Ιωάννα Γκόγκου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας Athens International Tattoo Convention)

Tι σημαίνει άραγε το να έχεις ένα τατουάζ  ή αλλιώς μια δερματογραφία, πάνω στο σώμα σου; Αρκετοί είναι εκείνοι που συμμερίζονται την ιστορία του τατουάζ που ξεκινάει χιλιάδες χρόνια πριν!

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή, τότε που ο άνθρωπος ανακάλυψε το μελάνι και το δέρμα…

«H λέξη tattoo (τατουάζ) έχει δύο μεγάλα παράγωγα: την πολυνησιακή λέξη «ta», που σημαίνει κάτι το εντυπωσιακό, και την ταϊτινή λέξη «tatau», που σημαίνει «για να σηματοδοτήσει κάτι».

Η ιστορία του τατουάζ ξεκινάει από τη νεολιθική εποχή, γύρω στο 5.000 π.Χ. και ποικίλλει τόσο πολύ, όσο και οι άνθρωποι που το έχουν.

Τα Τατουάζ δημιουργούνται με την εισαγωγή έγχρωμων υλικών κάτω από την επιφάνεια δερμάτων. Το πρώτο τατουάζ πιθανώς δημιουργήθηκε από ατύχημα. Κάποιος είχε μιά μικρή πληγή και την έτριψε με το χέρι. που ήταν βρώμικο με αιθάλη και τέφρα από τη φωτιά. Όταν το τραύμα επουλώθηκε, είδαν ότι ένα σημάδι έμεινε μόνιμα.

Παρά την αυξανόμενη γοητεία των κοινωνικών επιστημών με τατουάζ και την τεράστια δημοτικότητα τους, δεν υπάρχει μεγάλο ιστορικό αρχείο της πρακτικής αυτής.»*

Κάπως έτσι  λοιπόν γεννήθηκε η ιδέα, το σχέδιο και το πάθος για κάποιους. Στην αρχή είναι το ένα, σημαντικό αριθμητικό ψηφίο… αλλά στον κόσμο των tattoo people-scarf people, το ένα ποτέ μα ποτέ δεν είναι αρκετό!

Το μέγεθος, το χρώμα αλλά κυρίως το σχέδιο, είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για κάποιον που γνωρίζει τον λόγο που θέλει ένα «σύμβολο» επάνω του. Μην ξεχνάμε ότι μια μερίδα ανθρώπων «τρυπιούνται» απλά και μόνο για ένδειξη σεβασμού (ότι δέχθηκαν πόνο) και ένδειξη ναρκισσισμού.

Για την υπόλοιπη και πιο σημαντική μερίδα, όπως και για εμένα προσωπικά, ο λόγος που γίνεται είναι κάποια ανάμνηση ή ένα σύμβολο προσωπικό σε ένα σημείο που μπορεί και να μη φαίνεται για αισθητικούς λόγους.

Αυτό το μήνα πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας, το 6ο κατά σειρά συνέδριο Τατού (Athens International Tattoo Convention), στις 11,12,13 Mαΐου στο γήπεδο Tae KWON Do.

Άλλος κόσμος και άλλου είδους νοοτροπία, παρευρέθησαν εκεί από νωρίς. Αρκετά events, καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι tattoo artist, διαγωνισμοί tattoo, Graffiti show, live music, shopping and trading area και άλλα πολλά! Εμείς απολαύσαμε μουσική swing, εννοείται με πολύ χορό!

Ενημέρωση, τρυπήματα και ψώνια δίπλα από την θάλασσα, και ένας καιρός ζεστός, ηλιόλουστος, που σε έκανε να σκέφτεσαι διακοπές…

Δεν σας κρύβω ότι κρατιόμουν να μην κάνω ακόμα ένα τατού! Δεν ξέρω όμως τι με εμπόδισε πιο πολύ… Τα λεφτά που δεν είχα ή το ραντεβού που έπρεπε να είχες κλείσει από καιρό; Χμμμ…

* Πηγή: http://www.tattooland.gr/history-of-tattoo.html

——————

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το event


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here