Γράφει η Ιωάννα Ασλανίδου
Φωτογράφηση: Γεωργία Μπελέκου
26/7/2010
www.musiccorner.gr

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, η ζέστη έχει γίνει πλέον μόνιμη συντροφιά κι εμείς προσπαθούμε να δροσίσουμε τα βράδια μας, μουσικά! Τι καλύτερο λοιπόν από μια συναυλία στη Τεχνόπολις, του Δήμου Αθηναίων, παρέα με τους Lexicon Project, την Joanna Drigo και την Ισμήνη Πεπέ!

Η συναυλία ξεκινούσε στις 9, εγώ και η παρέα μου όμως δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε εκεί λίγο πιο νωρίς. Πάντα γούσταρα την προετοιμασία κι αυτή ακόμα περισσότερο έχω να σας πω, αφού μισή ώρα πριν βγουν τα παιδιά, ροκάραμε με ένα δίσκο των QUEEN και όπως φαντάζεστε η αναμονή μας δικαίωσε, τουλάχιστον κάποιους από μας!

Η ώρα ήταν ήδη 9:30, ο κόσμος ήταν ήδη αρκετός για να δημιουργήσει μια μεγάλη παρέα κι έτσι πρώτη εμφανίστηκε στην σκηνή η Ισμήνη Πεπέ. Μας είπε μια γλυκιά καλησπέρα και ξεκίνησε τραγουδώντας το «Δεν θέλω καρδιά μου να κλαις», ένα από τα ωραιότερα τραγούδια σε στίχους και μουσική του Νικόλα Άσιμου. Η ερμηνεία της δυναμική και συνάμα τρυφερή, μας απέδειξε πως οι μπαλάντες ίσως και να είναι το δυνατό της σημείο! Εφόσον  έκανε μια καλή αρχή με ένα τόσο δυνατό τραγούδι, δεν θα μπορούσε να συνεχίσει διαφορετικά, αυτή την φορά με μια διασκευή του «Dance me to the end of love» του Leonard Cohen κι έπειτα με το  παγκοσμίως γνωστό «I will survive» της Dianna Ross. Ωστόσο δεν παρέλειψε να τραγουδήσει ένα από τα κομμάτια που υπάρχει στον δίσκο της το «Μίλα Σιγά», ένα ντουέτο με τον άνθρωπο που την σύστησε στα μουσικά δρώμενα και δεν είναι άλλος από τον Λάκη Παπαδόπουλο. Το τραγούδι με το οποίο μας αποχαιρέτησε ήταν το «Άδειες ώρες».

Σειρά στην σκηνή είχε μια ακόμη καλλιτέχνιδα που θα τη χαρακτηρίζαμε “νέο αίμα” στην ελληνική pop/rock και που η πρώτη της επαφή με το μικρόφωνο έγινε δίπλα στον Φίλιππο Πλιάτσικα. Ο λόγος φυσικά για τη Joanna Drigo. Μας υποδέχθηκε πολύ θερμά κι αυτό μας έκανε αμέσως να την προσέξουμε. Πήρε την κιθάρα της και ξεκίνησε με το πιο γνωστό τραγούδι από το πρώτο της δίσκο, τη «Βίκυ». Συνέχισε με το «Αλλεργία στις δεσμεύσεις» και δεν παρέλειψε ούτε εκείνη να μας δείξει τις φωνητικές της ικανότητες με μερικές διασκευές ξένων τραγουδιών. Ερμήνευσε τα “Hallelujah” του Leonard Cohen, “Jolene” των White Stripes και “Rid of me” – Pj Harvey. Ο τρόπος που ερμήνευε αυτά τα κομμάτια θεωρώ πως ήταν μία από τις ιδιαίτερες στιγμές της βραδιάς κι αυτό φάνηκε άλλωστε στο χειροκρότημα του κόσμου. Ύστερα από παράκληση του κοινού της να πει ένα ακόμα  τραγούδι, εκείνη το έκανε με χαρά και για το τέλος μας άφησε με μια δυνατή μπαλάντα που λέγεται «Βουλιάζω» και θα τη βρείτε στο δίσκο της.

Τελευταίοι στην σκηνή εμφανίστηκαν οι Lexicon Project και αφού μας είπαν την δική τους καλησπέρα, συνέχισαν λέγοντας δύο τραγούδια από τον δίσκο τους τα «Ταξίδεψε» και «Μια σκιά». Συνέχισαν με τραγούδια άλλων καλλιτεχνών όπως το «Μέρες αδέσποτες» και το «Song 2» των Blur. Η δυναμική του συγκροτήματος φαίνεται αμέσως και αυτό είναι από μόνο του μια ελπίδα ότι θα συνεχίσουν το ίδιο δυνατά και τα επόμενα χρόνια.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της χθεσινής βραδιάς πιστεύω ότι αυτοί οι τρεις νέοι καλλιτέχνες αξίζουν την προσοχή μας. Τα τραγούδια που έπαιξαν στο live άρεσαν στο κοινό κάτι που δικαίωσε τις επιλογές τους. Είμαι σίγουρη ότι στην καλλιτεχνική πορεία τους, τους περιμένουν πράγματα σπουδαία και σας προτείνω να τους προσέξετε και τους τρεις, αν δεν το έχετε ήδη κάνει!

 Περισσότερες φωτογραφίες από το event

*** Ευχαριστούμε τη Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, για τη βοήθεια που μας πρόσφερε στο φωτορεπορτάζ…
***Ευχαριστούμε την Ισμήνη Πεπέ (αυτή γνωρίζει γιατί!) και τη Γεωργία Μπελέκου για τις φωτογραφίες…
***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here