26/1/2012
Γράφει η Φωτεινή Κοκκινάκη
Φωτογράφηση: Θανάσης Μαϊκούσης
www.musiccorner.gr

Κατηφορίζοντας προς το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, το βράδυ του Σαββάτου 21/1, με είχε κατακλύσει ένα υπέροχο συναίσθημα αισιοδοξίας, αυτή η μαγική αίσθηση – που σπανίζει αυτή την εποχή – ότι όλα είναι πολύ όμορφα!

Ο λόγος άκουγε στο όνομα POP EYE. Μια υπέροχη μπάντα, απαρτιζόμενη από πολύ ζεστούς και θετικούς ανθρώπους. Να σημειωθεί δε ότι προσωπικά, είχα πολύ καιρό να τους δω live και η ανυπομονησία μου ήταν πραγματικά μεγάλη.

Pop Eye

Ο χώρος ήταν γεμάτος κόσμο και για αρχή, στην σκηνή του Γυάλινου Θεάτρου ανέβηκαν οι Limbo. Electro – garage ήχοι και “σκληρή” διάθεση. Μας εισήγαγαν δυναμικά στη βραδιά αν και τεχνικά, ο ήχος τους αδίκησε ως προς το τελικό αποτέλεσμα, ειδικά στην αρχή, μιας και στη συνέχεια τα πράγματα βελτιώθηκαν αισθητά. Παρόλα αυτά, έγινε απόλυτα σαφές ότι είναι νέοι μουσικοί με πολλές δυνατότητες!

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ήρθε η ώρα για εκπλήξεις από την παρέα των POP EYE. Κι εξηγούμαι: Τρία άτομα περιμέναμε να δούμε στην σκηνή, πέντε εμφανίστηκαν! Η παρέα εμπλουτίστηκε με το “κοριτσάκι” – όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι άντρες της παρέας – , που ακούει στο όνομα Έφη να διανθίζει με την υπέροχη φωνή της την ερμηνεία των τραγουδιών αλλά και τον Μάνο να δίνει άλλη δυναμική στον τελικό ήχο, παίζοντας μπάσο. Καινούρια σύσταση λοιπόν για τους POP EYE και με την καλή διάθεση άφθονη στην παρέα, μας χάρισαν ένα υπέροχο live.

Limbo

Αρχικά μας έκαναν να ονειροπολήσουμε, μιλώντας μας για μια πιο όμορφη και αισιόδοξη ημέρα μέσα από τους στίχους του «A Better Day». Πάντα συνεσταλμένοι και ντροπαλοί – με το δημιουργικό τους άγχος να μην τους εγκαταλείπει ποτέ, ήξεραν καλά τον τρόπο για να μας κάνουν να τραγουδήσουμε μαζί τους. «A Vicious Game», «The Night Falls», «If You», «Definitely Unknown» αλλά και το τεράστιο ραδιοφωνικό hit «The Deepest Sea» είναι μόνο μερικά από τα βέλη στην μουσική τους φαρέτρα και ο στόχος επετεύχθη 100%, μας άγγιξαν για τα καλά!

Ο ήχος καλός και το κοινό πολύ ζεστό αλλά και πολύ καλά διαβασμένο, έπαιρνε θετική ενέργεια από τους POP EYE και ανταπέδιδε με ζεστό χειροκρότημα αλλά και όμορφα σχόλια για τη δουλειά των παιδιών. Υπήρξαν στιγμές που ένοιωθες ότι δεν υπήρχε διαχωρισμός σκηνής και κοινού, ότι όλοι ήμασταν μια παρέα. Μια παρέα διψασμένη για μουσική, που όταν ήρθε η ώρα να πούμε καληνύχτα, απαίτησε και  κέρδισε – με το χειροκρότημά της – 2 αφθόρμητα και δυναμικά encore.

Κλείνοντας την βραδιά, αυτό που πραγματικά γύριζε στο μυαλό μου, εκτός από την ανεβασμένη αίσθηση που σου αφήνει η επαφή με την όμορφη μουσική, ήταν ότι θέλουμε κι άλλα τέτοια live από τους POP EYE κι ότι μας είχαν λείψει πραγματικά!

Pop Eye

Το playlist των POP EYE:

  1. A BETTER DAY
  2. YOU
  3. FIRST 8
  4. OH NO!
  5. HEART OF GLASS
  6. DEFINITELY UNKNOWN
  7. A VICIOUS GAME
  8. GOODNIGHT
  9. BELIEVE ME
  10. ALRIGHT
  11. ALREADY DEAD
  12. IF YOU
  13. LIFE
  14. THE NIGHT FALLS
  15. THE DEEPEST SEA
Limbo

Το playlist των Limbo:

  1. A SONG
  2. NEED SPEED
  3. INTELLIGENT
  4. STAY
  5. DEBBY SHUE
  6. DESIRES
  7. KASABIAN
  8. HALF LIGHT
  9. X’S WIRES
  10. SON
Pop Eye

Λίγο αργότερα, αφού ολοκλήρωσαν την εμφάνισή τους οι POP EYE, κι αφού χαιρέτησαν κι ευχαρίστησαν προσωπικά όλους όσους παραβρέθηκαν εκεί, η διάθεση χαλάρωσε και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον τραγουδιστή του γκρουπ – κατά κόσμον Δημήτρη Καμπούρη

Music Corner: Ποια είναι η αίσθηση που σας άφησε το αποψινό live;
Pop Eye: Η αλήθεια είναι ότι η αίσθηση είναι πολύ καλή! Είχε αρκετό κόσμο κι αυτό βοηθάει σίγουρα εμάς που βρισκόμαστε πάνω στην σκηνή να διασκεδάσουμε τόσο εμείς όσο και το κοινό, είναι αμφίδρομο κάθε φορά…

Music Corner: Πως είναι τα πράγματα τώρα που οι τρεις έγιναν πέντε;
Pop Eye: Είναι λιγάκι δύσκολο ακόμα, προσπαθούμε να βρούμε τους ρυθμούς μας με τα δύο καινούρια μέλη. Μπασίστα είχαμε και στο παρελθόν αλλά είναι η πρώτη φορά που έχουμε τραγουδίστρια και ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει!

Music Corner: Πάντως σας πάει αυτή η ανανέωση! Εγώ, ως κοινό, έχω να πω ότι έχει αποκτήσει άλλη πνοή το συγκρότημα!
Pop Eye: Κάθε νέο μέλος φέρνει κάτι δικό του στην μπάντα. Και ο μπασίστας, ο Μάνος, έχει φοβερή ενέργεια και η Έφη έχει – εκτός από φοβερή φωνή – υπέροχη ενέργεια ως άνθρωπος. Κι αυτό είναι κάτι που μας το περνάει. Εμένα προσωπικά με βοηθάει πάρα πολύ η θετική διάθεση των παιδιών.

Music Corner: Επομένως, πέρα από το «επαγγελματικό» κομμάτι, δένεται και ως άνθρωποι – ως παρέα…
Pop Eye: Αυτό είναι πρωταρχικό για εμάς. Δεν υπάρχουν καθαρά «επαγγελματικοί» δεσμοί, οπότε είναι πολύ σημαντικό να περνάμε καλά… Αυτό, την ενασχόλησή μας με την μουσική, την κάνουμε κυρίως για να ξεφεύγουμε από τα υπόλοιπα, από τις πραγματικές επαγγελματικές υποχρεώσεις κι από την καθημερινότητα.

Music Corner: Τι να περιμένουμε από εσάς στην συνέχεια;
Pop Eye: Το σίγουρο είναι ότι θα επιδιώξουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα live από εδώ και πέρα. Επιπλέον, θέλουμε να φέρουμε ακόμα ένα μέλος στο συγκρότημα. Είμαστε παράλληλα και στην παραγωγική διαδικασία. Θέλουμε να βγάλουμε καινούρια τραγούδια, να κάνουμε καινούριες διασκευές και γενικότερα να εμπλουτίσουμε τον ήχο μας. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να είμαστε πολύ πιο δυναμικοί φέτος. Όσο για το δισκογραφικό κομμάτι, η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω ακόμα τι θα γίνει αλλά είναι το λιγότερο που μας απασχολεί γιατί το βασικότερο για εμάς φέτος είναι να πλησιάσουμε περισσότερο τον κόσμο έπειτα από την περσινή απουσία.

Ο Δημήτρης Καμπούρης των Pop Eye, μιλάει στη Φωτεινή Κοκκινάκη του Music Corner...

Music Corner: Θα μου κάνεις και μια πρόβλεψη για το 2012 που μπήκε πριν από λίγο καιρό; Πως θα πάνε τα πράγματα;
Pop Eye: Δυστυχώς είμαι πολύ απαισιόδοξος. Και δε νομίζω πως κάποιος που βλέπει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα θα πρέπει να σκέφτεται καλύτερα και πιο θετικά, γιατί αντικειμενικά, τα πράγματα δυσκολεύουνε συνεχώς και πάρα πολύ. Κι ένας από τους λόγους που θέλουμε η μπάντα να είναι δυνατή και να έρθει κοντά στον κόσμο, είναι για να δίνουμε ο ένας στον άλλο μικρές στιγμές χαράς!

Music Corner: Και αντικειμενικά, είναι και δύσκολα τα πράγματα για την μουσική. Αυτό είναι ένα καλό διάστημα για να «ανθίσουν» νέες προσπάθειες;
Pop Eye: Κάθε άλλο, είναι πολύ δύσκολο. Αλλά πιστεύω ότι με χαμηλή τιμή εισιτηρίου ή ακόμα και free σε κάποιες περιπτώσεις, υπάρχουν μπάντες και καλλιτέχνες, που είναι όπως ξέρετε, διαθέσιμοι να παίζουν μουσική για τον κόσμο που βρίσκεται από κάτω. Το γνωρίζουμε καλά αυτό και είναι κάτι που το κάνουν και το κάνουμε εδώ και χρόνια.

Music Corner: Κλείνοντας, υπάρχει κάτι άλλο που θα ήθελες να πεις μέσω του Music Corner;
Pop Eye: Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά της μπάντας, στους υπόλοιπους POP EYE. Και βέβαια ένα εξίσου μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που έρχεται πάντα και μας βλέπει, είναι απίστευτη η στήριξή τους και υπάρχουν άνθρωποι που είναι δίπλα μας στα live εδώ και χρόνια και δε βαριούνται, είναι υπέροχοι. Σκέψου ότι είναι στιγμές που εμείς οι ίδιοι κουραζόμαστε (γέλια)! Δεν κουραζόμαστε φυσικά από τον κόσμο, μας δίνει δύναμη η στήριξή τους. Γι’ αυτό θέλουμε να ανανεωθούμε κι εμείς, να ανανεώσουμε τον ήχο και τα πρόσωπα. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι κάτι καινούριο και όμορφο και για εσάς!

Εμείς ευχόμαστε ολόψυχα τα καλύτερα στους POP EYE! Χαρά, δημιουργία, όμορφες στιγμές κι επιτυχίες…!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here