ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Universal (12/2011)

Ένα χρόνο μετά το πολυπλατινένιο «Το Καλύτερο Ψέμα», ο Μιχάλης Χατζηγιάννης επιστρέφει με το δέκατο προσωπικό του άλμπουμ με τον τίτλο «Θάρρος ή Αλήθεια», καταθέτοντας με θάρρος και σε αυτό το άλμπουμ, όπως πάντα, την αγάπη του για την μουσική.

Στο άλμπουμ, εκτός από τις ήδη γνωστές επιτυχίες «Σ’ Αγαπώ» και «Αξίζω» (το τελευταίο είναι από το soundtrack της ταινίας του Νίκου Περάκη «Σειρήνες στη στεριά»), περιλαμβάνονται δώδεκα ακόμη ολοκαίνουργια κομμάτια σε στίχους της Ελεάνας Βραχάλη, του Νίκου Μωραΐτη και του Νίκου Γρίτση, ενώ τις ενορχηστρώσεις έχουν επιμεληθεί οι Soumka, Δημήτρης Κοντόπουλος, Δημήτρης Μπέλλος και Σόλωνας Αποστολάκης. Το άλμπουμ περιλαμβάνει επίσης ένα ντουέτο με την Ανδριάνα Μπάμπαλη με τίτλο «Βροχή των Αστεριών».

Το πρώτο single, που έχει ήδη ξεχωρίσει στα ραδιόφωνα και στις προτιμήσεις του κόσμου, είναι η ομώνυμη ατμοσφαιρική μπαλάντα «Θάρρος η Αλήθεια».

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, πιο ώριμος συνθετικά παρουσιάζει σ’αυτό το άλμπουμ το εύρος του ταλέντου του. Κανένας άλλος συνθέτης της εποχής μας δεν συνδυάζει την ψυχαγωγία με υψηλών προδιαγραφών τραγούδια που μένουν μέσα στον χρόνο. Ενενήντα εννιά τραγούδια του καταγράφονται στο media inspector (επίσημη μέθοδος μέτρησης radio airplay) από όλα του τα άλμπουμ. Ένα γεγονός που αποδεικνύει πόσο αυτά αντέχουν στο χρόνο, πόσο αγαπιούνται και πόσο το κοινό τα ζητάει. Κάθε καινούργια δισκογραφική πρόταση του κορυφαίου Έλληνα καλλιτέχνη, γίνεται αφορμή για να τραγουδάμε για χρόνια με θάρρος και πάθος τις αλήθειες μας.

Το καινούριο άλμπουμ τα περιλαμβάνει όλα. Δυνατά συναισθήματα και δρόμους που έδειξε η αγάπη του κοινού πάνω από 12 χρόνια. Αυτά που ζήσαμε μαζί με τον Μιχάλη, αυτά που  του ζητήσαμε και αυτά που ο ίδιος μας προσφέρει ως νέα δώρα.

Το άλμπουμ «Θάρρος ή Αλήθεια» κυκλοφορεί από την Universal Music.

TΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Μαριάνα Πουτακίδου – m.poutakidou@musiccorner.gr

Το κλασικό παιχνίδι “θάρρος ή αλήθεια” που οι περισσότεροι έχουμε παίξει κάποια στιγμή στη ζωή μας, φαίνεται ότι εμπνέει πολύ τους έλληνες καλλιτέχνες. Μετά το Σάκη Ρουβά και την Τάμτα που μας το τραγούδησαν το 2009, τώρα ήρθε η σειρά του Μιχάλη Χατζηγιάννη, να μας πει «Θάρρος η αλήθεια» μέσα από το νέο του δίσκο.

Το album αποτελείται από 14 τραγούδια τρία εκ των οποίων είναι ήδη γνωστά, καθώς έχουν κυκλοφορήσει αρκετό καιρό πριν. Το «Σ’ αγαπώ» με τον ξεσηκωτικό ρυθμό, μετράει ήδη μερικούς μήνες ζωής, έχει οπτικοποιηθεί και αγαπηθεί από τον κόσμο. Το «Αξίζω», soundtrack της ταινίας «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στη στεριά», με τη συμμετοχή της Ιουλίας Καλλιμάνη, είναι το μόνο που δεν υπογράφει συνθετικά ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Ίσως να είναι λίγο έξω από αυτά που μας έχει συνηθίσει, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός πως εξυπηρετεί τις ανάγκες της ταινίας για την οποία έχει γραφτεί. Τέλος, το πιο πρόσφατο για μας «Ό,τι θες (Βασιλιάς)», είναι το κεφάτο και αισιόδοξο τραγούδι που εδώ και λίγο καιρό ντύνει μουσικά την τηλεοπτική σειρά «Βασιλιάδες», επιβεβαιώνοντας το γεγονός πως ο Χατζηγιάννης είναι ο ερμηνευτής με τα περισσότερα τηλεοπτικά κομμάτια. Υπέρ του είναι αυτό. Η επανάληψη μήτηρ μαθήσεως άλλωστε, και τι καλύτερη προώθηση υπάρχει από την καθημερινή επανάληψη ενός κομματιού μέσα από τους τίτλους ενός σήριαλ;

Στα νέα κομμάτια του CD τώρα… Ο δίσκος ανοίγει με την ομώνυμη μπαλάντα, μια κλασική Χατζηγιαννική μελωδία που εγγυάται την επιτυχία, ένα τραγούδι που ήδη ακούγεται πάρα πολύ στα ραδιόφωνα, αναρτάται μανιωδώς σε προφίλ και sites και αφιερώνεται συνεχώς από ερωτευμένους σε ερωτευμένους. Η συνέχεια έρχεται ανατρεπτική «Με μια αγκαλιά τραγούδια», ένα reggae πειραματισμό του Χατζηγιάννη, που φέρνει στο μυαλό beach party και αποτελεί  ιδανικό καλοκαιρινό soundtrack. Σε διαφορετικό ρυθμό, αλλά εξίσου ρυθμικό το «Τρεις ζωές», έχει μια γοητεία που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην ενορχήστρωση του Soumka. Όμορφες στιγμές και παρακάτω με τον «Καθρέφτη» και το «Γιατί το τραγούδι». Τρυφεροί οι στίχοι του Νίκου Μωραΐτη στο πρώτο και ιδιαίτερη η μελωδία του Χατζηγιάννη στο δεύτερο. Κοινός παρανομαστής οι εξαιρετικές ενορχηστρώσεις δια χειρός Δημήτρη Μπέλλου.

Για το τέλος αφήνω τη μπαλάντα «Βροχή των αστεριών», το ντουέτο με την Ανδριάννα Μπάμπαλη που επισφραγίζει την επικείμενη συνεργασία των δύο στο Ζυγό. Μακράν το καλύτερο τραγούδι του δίσκου, ένα κομμάτι γεμάτο ευαισθησία που γεννά όμορφα συναισθήματα, τόσο μέσα από τους στίχους της Ελεάνας Βραχάλη, όσο και με την ίδια την ερμηνεία των δύο.

Η νέα δισκογραφική δουλειά του Μιχάλη Χατζηγιάννη, μπορεί να ανοίξει μεγάλες και ατέλειωτες συζητήσεις. Ήρθε πολύ σύντομα μετά το «Το καλύτερο ψέμα» και ενώ περιέχει εξαιρετικά στοιχεία και ενδιαφέρουσες προτάσεις, είναι ίσως ένα σκαλί κάτω από τις προηγούμενες δουλειές του καλλιτέχνη. Όχι πως δε θα ακουστούν τα κομμάτια του δίσκου, αυτό είναι αναμφισβήτητο, γιατί ο Χατζηγιάννης όπως και να ’χει, φαίνεται να κατέχει το μυστικό της επιτυχίας. Φτάνει όμως μόνο αυτό…;

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Θάρρος ή αλήθεια
02. Με μια αγκαλιά τραγούδια
03. Τρεις ζωές
04. Ό,τι θες (Βασιλιάς)
05. Θα γυρίσεις
06. Καθρέφτης
07. Γιατί το τραγούδι
08. Τα μηνύματα σου
09. Το σ’ αγαπώ
10. Αξίζω (feat. Ιουλία Καλλιμάνη)
11. Πλάι πλάι
12. Βροχή των αστεριών (feat. Ανδριάνα Μπάμπαλη)
13. Σ’ αγαπώ σε μισώ
14. Κάτω από τον ίδιο ουρανό

*** Οι κριτικές δίσκων αποτελούν προσωπικές απόψεις του εκάστοτε συντάκτη που σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητο ότι συνάδουν με τις απόψεις και της υπόλοιπης συντακτικής ομάδας του Music Corner

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Gia emena, apo ta tragoudia pou exo akousei apo ton disko eos tora, pisteuo pos einai o xeroteros diskos pou exei dhmosieusei.

  2. Εγώ πιστεύω οτι ι δίσκος είναι άνισος.Έχει από τη μια μεριά πολύ καλά κομμάτια όπως το “Θάρρος ή αλήθεια”,η “Βροχή των αστεριών” κ.α και από την άλλη κάποια που φαίνονται παράταιρα και αμήχανες προσπάθειες να συμπεριλάβει στο cd πολλά είδη(με μια αγκαλιά τραγούδια,Αξίζω κ.α)…Κρατάω τις πολύ δυνατές στιγμές του album και μένω με γενικά θετικά συναισθήματα.

  3. Σίγουρα προσπάθησε να χωρέσει πολλά είδη μαζί αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πέτυχε σε κάποια απο αυτά(Το μια αγκαλια τραγούδια μου ανεβαζει την διάθεση απίστευτα)!Έχει πολύ μεγάλες στιγμές ο δίσκος “Θάρρος ή αλήθεια”,”Βροχή των αστεριώ”,”Γιατι το τραγούδι”,”Καθρέφτης” και φυσικα΄ίσως ένα απ οτα κορυφαία κομματια του που αναρωτιέμαι γιατί παρέλειψε η γραφούσα να το αναφέρει μιας και μιλάμε για ένα κοινωνικο κομμάτι μακριά απο έρωτες,αγαπες κλπ!Το “Κάτω απ’ τον ίδιο ουρανό” είναι κομμάτι που μπαίνε ιστο πάνθεον του καλλιτέχνη για τα μηνύματα που περνάει μέσα απο αυτό.Δε νομίζω πως κάποιος του βελενηκούς και του στύλ του Χατζηγιάννη έχει γράψει και έχει πει κάποιο τέτοιο ανάλογο τραγούδι τα τελευταία χρόνια…Σίγουρα δε θα τραβήξει τα ραδιόφωνα γιατί λέει άλήθειες αλλα αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να το επικροτούμε,πόσο μάλλον να το αναφέρουμε σε μια προσωπική κριτική του δίσκου.Εγώ το πιστεύω το album αυτό περισσότερο απο το προηγούμενο γιατί πειραματίζεται,σίγουρα είναι πολύ καλύτερο απο άλλα προβεβλημένα τον τελευταίο καιρό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here