7/3/2013
www.musiccorner.gr

Η Μελίνα Τανάγρη εμφανίζεται για πρώτη φορά στον ΙΑΝΟ σε προσωπική παράσταση! Παρουσιάζει τραγούδια που αγαπά, δικά της και άλλων, ελληνικά και ξένα.

Μαζί της οι μουσικοί Ευαγγελία Μαυρίδου, πιάνο πλήκτρα και Δημήτρης Παπαλάμπρος, κιθάρα κρουστά.

To Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, στις 21:30.

Αυτή τη φορά η Μελίνα δίνει σημασία στους συνδετικούς κρίκους ανάμεσα στα τραγούδια, δηλαδή στα λόγια και την κίνηση, ώστε το αποτέλεσμα πέρα από τη δύναμη της μουσικής να αποτυπώνει με εκφραστικότητα και πρωτοτυπία την καλλιτεχνική της παρουσία.

Η Μελίνα Τανάγρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία Τέχνης και Αρχαιολογία στη Σορβόννη, παρακολούθησε μαθήματα Θεάτρου στη Σχολή της Tania Balachova, και μαθήματα Σκηνογραφίας στη Σχολή St.Martin΄s στο Λονδίνο. Εμφανίζεται πρώτη φορά σαν τραγουδίστρια στην παράσταση “Αχαρνής” του Διονύση Σαββοπούλου το 1977. Παίρνει μέρος σαν ηθοποιός στις ταινίες “Λαμόρε” του Δημήτρη Μαυρίκιου και “Ρόζα” και “Περιπλάνηση” του Χριστόφορου Χριστοφή. Το 1980 παίρνει μέρος στο Φεστιβάλ ποιοτικού τραγουδιού “Printemps de Bourges” στη Γαλλία. Δίνει συναυλίες σε πολιτιστικά κέντρα στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού καθώς και σε πόλεις της Γερμανίας.

Πρώτη εμφάνιση στη δισκογραφία το 1982 με το δίσκο “40ος παράλληλος” Με τραγούδια λαϊκά και έντεχνα από πολλές χώρες της Νότιας Ευρώπης. Ασχολείται ιδιαίτερα με τα Ελληνόφωνα τραγούδια της Νότιας Ιταλίας. Το 1983-84 δίνει συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Το 1986 εμφανίζεται για πρώτη φορά ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνεύτρια με τον δίσκο “Όλα μπερδεύονται γλυκά”. Το 1986 και 1987 συμμετέχει με τους παραπάνω δίσκους στο “Σείριο” του Μάνου Χατζιδάκι. Από το 1987-90 δίνει πολλές συναυλίες στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα και επιμελείται μουσικών εκπομπών στην τηλεόραση. Το 1989 κυκλοφορεί ο δίσκος “Μελίνα απ’ το μέλι”. Το 1992 κυκλοφορεί ο δίσκος “Στον κήπο”, το 1999 ο δίσκος “Κόντρα Καρδιάς”, το 2001 ο δίσκος “Το ‘χεις”. Το 2003 συμμετέχει στον δίσκο “Σαββόραμα” του Διονύση Σαββόπουλου και στον δίσκο “Χαρούμενοι στην πόλη των τρελών”. Το 2008 κυκλοφορεί ο δίσκος “Όσα μπερδεύτηκαν γλυκά”. Δίσκος ο οποίος περιλαμβάνει ορισμένα από τα καλύτερα τραγούδια της από την μέχρι σήμερα πορεία της στον χώρο. Το 2010 μαζί με το “ΔΙΔΥΜΟ” κυκλοφορεί το “Διπλό Κλικ”.

Είσοδος: 12€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€

Πληροφορίες Κρατήσεις:
IANOS
Σταδίου 24 Αθήνα
τηλ. 210.3217810

Προπώληση εισιτηρίων: στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ και στο www.ianos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here