5/11/2012
Γράφει η Πέννυ Γέρου
Φωτογράφηση: Χαρά Γερασιμοπούλου
www.musiccorner.gr

Η αγαπημένη μπάντα των 80′ s από την Ολλανδία έδωσε ραντεβού με το ελληνικό κοινό στις 3 και 4 Νοεμβρίου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Εμείς καταφέραμε να είμαστε στο πρώτο ραντεβού, στο Gagarin, και να τους απολαύσουμε σε μια βραδιά με κομμάτια από την πολυετή πορεία τους στη μουσική και τη δισκογραφία.

Ενώ οι πόρτες είχαν ανοίξει από τις 20:30, στη σκηνή του Gagarin εμφανίστηκαν γύρω στις 22:00 οι Tango with Lions, οι οποίοι θα άνοιγαν το μουσικό γεγονός. Πρόκειται για ένα εναλλακτικό ελληνικό αγγλόφωνο συγκρότημα ή -καλύτερα- ομάδα μουσικών, η οποία μεταβάλλει συχνά τη σύστασή της, εμπλουτίζοντάς την κάθε φορά με διάφορους μουσικούς και καλεσμένους. Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος κυκλοφόρησε το 2010 με τίτλο «Verba Time», ενώ τον Ιανουάριο του 2013 θα περιμένουμε και νέο υλικό. Ο ήχος τους είναι ήπιος και μελαγχολικός, κινούμενος σε folk και rock μονοπάτια. Με κομμάτια από το πρώτο δίσκο, όπως «Prayers» και το αγαπημένο «In a bar», αλλά και από το δίσκο που ετοιμάζεται, όπως το «Α long walk», μας κράτησαν συντροφιά μέχρι τις 23:00 περίπου, οπότε εμφανίστηκαν οι Nits!

Οι Tango with Lions είναι οι:
Κατερίνα Παπαχρίστου – φωνή – ακουστική κιθάρα
Γιάννος Παραμυθιώτης – Ηλεκτρική κιθάρα
Θοδωρής Ζευκιλής – μπάσσο
Νίκος Βεργέτης – drums
Jim Σταρίδας – τρομπόνι 

Tango With Lions

Τρεις, ώριμοι πλέον, κύριοι ανέβηκαν στη σκηνή και το κοινό άρχισε να χειροκροτά! Ο ήχος των Nits είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Ελλάδα και μια εμφάνισή τους ήταν ό,τι περίμενε πολύς κόσμος. Όπως ήταν φυσικό, στο κοινό υπήρχαν φανατικοί του συγκροτήματος, οι οποίοι τους παρακολουθούν χρόνια και συνεχώς σιγοψιθύριζαν ακόμα και λιγότερο γνωστά κομμάτια. Η μπάντα των Nits έχει αλλάξει αρκετές φορές line-up. Παρόλα αυτά, θα μπορούσαμε να πούμε οτι το Σάββατο είχαμε τον πυρήνα! Ο σικάτος και κουστουμαρισμένος Henk Hofstede στο τραγούδι, την κιθάρα και το πιάνο, ο Rob Kloet στα ντραμς και ο Robert Jan Stips στα πλήκτρα ήταν έτοιμοι να μας παρουσιάσουν κομμάτια απο τον τελευταίο τους δίσκο «Malpensa», αλλά και παλιότερες επιτυχίες.

Η συναυλία άνοιξε με το κομμάτι «Oom-pah-pah», βάζοντάς μας στο κλίμα μιας μελωδικής βραδιάς, γεμάτης μουσικές ιστορίες. Τέτοιες είναι η ιστορία «Man on a wire», ενός σχοινοβάτη ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους, η ιστορία «Tannenbaum», ενός περίεργου άντρα με ριγέ κοστούμι στο τραίνο από Βιέννη για Βουδαπέστη, ή η ιστορία για το «Ich bin ein Berliner» του 1963.  Απο τον καινούργιο δίσκο μας χάρισαν επίσης και το πολύ όμορφο κομμάτι «Love never dies».

Στις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, όπως το «Nescio», «Adieu, sweet Bahnhof» και «Cars and Cars», ο κόσμος δε σταματούσε να χειροκροτά τη μπάντα. Νομίζω, μάλιστα, οτι είναι σχεδόν περιττό να πούμε την αντίδραση του κόσμου στο θρυλικό πλέον «In the Dutch mountains», το οποίο προόριζαν για τελευταίο.

Το κοινό του Gagarin όμως, δε θα άφηνε έτσι εύκολα τους Nits να φύγουν από τη σκηνή. Το συγκρότημα επέστρεψε για το λεγόμενο encore δύο φορές!

Οι τρεις γλυκύτατοι και χαμογελαστοί Ολλανδοί έπαιξαν για το κοινό με ένα τεράστιο χαμόγελο και ένα «Ευχαριστώ» από ψυχής να συνοδεύει τα λόγια τους ανάμεσα στα κομμάτια. Ο ήχος τους είναι αυτό που μας συνοδεύει από παλιά, ήχος που είμαστε σίγουροι πως «κάπου έχουμε ξανακούσει», κάποτε στο παρελθόν μας έχει συνοδέψει. Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι μοναδικοί στη μουσική τους και, μετά ακόμα από τόσα χρόνια, παίζουν με όρεξη και δυναμικότητα πάνω στη σκηνή, κάνοντας περιοδείες σε όλο τον κόσμο.

Τους ευχαριστούμε για το μουσικό ταξίδι και τους περιμένουμε ξανά!

——————————-

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here