4/5/2011
www.musiccorner.gr

Ο Γιώργος Δημητριάδης επιστρέφει δυναμικά στα μουσικά δρώμενα της Αθήνας και μας δίνει για ακόμα μια φορά ραντεβού το Σάββατο 7 Μαΐου σε ένα από τα πιο rock στέκια της πόλης, για να μας ξεσηκώσει και να μας ταξιδέψει με πολλά από τα αγαπημένα τραγούδια του από την 20ετή του πορεία στην δισκογραφία. Μαζί του σε αυτές τις εκρηκτικές βραδιές και ο Λεωνίδας Μαράντης, ένας νέος και πολλά υποσχόμενος τραγουδοποιός, άρτι αφιχθείς από το Λονδίνο, έχοντας στριμώξει στην βαλίτσα του τον σύγχρονο ήχο του βρετανικού rock αλλά και την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Λονδίνο – Αθήνα». Στο πλευρό τους συναντάμε και τους Spotlights, πέντε ορεξάτους μουσικούς, πάντα έτοιμους να ηλεκτρίσουν την ατμόσφαιρα και να προσφέρουν μια διαφορετική δυναμική στα τραγούδια.

Ο Γιώργος Δημητριάδης βρίσκει στο πρόσωπο των Spotlights τους νέους του «μικρούς ήρωες» και υπόσχεται να μας χαρίσει μία βραδιά γεμάτη «ηλεκτρισμό», δίνοντας για ακόμη μια φορά το στίγμα του γνήσιου rock performer. Με όπλο τον ανανεωμένο του ήχο αλλά και την εκρηκτικότητά του πάνω στην σκηνή θα ξεκινήσει μια μεγάλη διαδρομή «σαν να μην πέρασε μια μέρα» από τους πρώτους του δίσκους και τις πρώτες του μεγάλες επιτυχίες («Ξύπνα…φτάσαμε», «Όσα μου ‘χεις χαρίσει») και θα καταλήξει στον δέκατο και τελευταίο προσωπικό του δίσκο, τo «Σάββατο» («Ένα βράδυ λιγότερο», «Τι να σκεφτώ»). Δεν θα ξεχάσει όμως και να αποθέσει έναν φόρο τιμής στο rock που τον επιρρέασε μουσικά, ερμηνεύοντας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ξένες διασκευές από τα 60’s, τα 70’s αλλά και το σήμερα.

Ο Λεωνίδας Μαράντης ενώνει κι αυτός τις δυνάμεις του με τον Γιώργο και τους Spotlights και μετά από 8 χρόνια περιπλανήσεων στην πρωτεύουσα του rock, επιστρέφει στην Αθήνα με έναν «Άσσο στο μανίκι». Με εφόδιο μελωδίες, ακούσματα και ερεθίσματα επηρεασμένα απο το vibe του βρετανικού rock, άλλοτε με brit-pop και άλλοτε με indie-rock ήχο, άλλοτε με χορευτική και άλλοτε με νοσταλγική διάθεση ο Λεωνίδας στήνει ένα φωτεινό μουσικό ταξίδι από το «Λονδίνο» μέχρι και τη «Σκουφά και Σίνα» (το πρώτο τραγούδι που έχει ήδη ξεχωρίσει στα ραδιόφωνα) και μας ξεδιπλώνει ιστορίες βγαλμένες μέσα από την πρώτη του δισκογραφική απόπειρα μαζί με διασκευές από την βρετανική rock σκηνή.

Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι για αυτές τις δύο βραδιές είναι και οι Spotlights. Ο Στέφανος Δανιηλίδης στα πλήκτρα υπογράφει τις δυνατές ενορχηστρώσεις, ο Λευτέρης Κορρές και ο Νίκος Νικολαίδης δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό με τις γκαζωμένες κιθάρες τους, ο Μανώλης Γιαννιτσόπουλος βάζει την δικιά του rock πινελιά στο μπάσο και ο Λεωνίδας Κουγιουμτζόγλου δίνει παλμό στα τύμπανα. Όλοι μαζί ντύνουν μουσικά τις θαρραλέες ερμηνείες και μας ταξιδεύουν παρέα με τους Beatles, τους Clash, τους Pulp, τους Oasis, τους Stereophonics και πολλούς άλλους αντιπροσώπους του βρετανικού rock.

Ώρα έναρξης : 22:30
Είσοδος με ποτό : 12 ευρώ

KOO KOO
Ιάκχου 17 – Γκάζι
Τηλ. 210 3450930

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here