26/03/2012
Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογράφηση: Grace TamamiΜάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Μετά την επιτυχία του αφιερώματος στον Νίκο Γκάτσο τον περασμένο Δεκέμβριο, οι καθηγητές και οι σπουδαστές του The Art Studio, οργάνωσαν άλλο ένα αφιέρωμα σε μία σημαντική στιχουργό που έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στο ελληνικό τραγούδι τις τελευταίες δεκαετίες. Η Λίνα Νικολακοπούλου δεν χρειάζεται ειδικές συστάσεις. Οι μεγαλύτεροι συνθέτες έχουν δημιουργήσει πάνω στους στίχους της και οι μεγαλύτεροι ερμηνευτές έχουν τραγουδήσει τα τραγούδια της.

Με τα ανωτέρω δεδομένα, το The Art Studio αποφάσισε να τιμήσει τη σπουδαία στιχουργό, με ένα αφιέρωμα που παρουσιάστηκε στη σκηνή του Tas Stage στο Γκάζι…

Η επιλογή των τραγουδιών από τα εκατοντάδες που έχει γράψει η στιχουργός, ήταν ενδεικτική του πλούσιου ταλέντου της, των συναισθημάτων και των νοημάτων που έχει εκφράσει με τους στίχους της και που, άλλους περισσότερο, άλλους λιγότερο, μας έχουν αγγίξει όλους. «Να μ’ αγαπάς», «Θέλω να σε δω», «Μοίρες», «Της καληνύχτας τα φιλιά», «Το πάρτυ», «Κουτσομπόλα», «Ροκ», «Δι’ ευχών», «Διθέσιο», «Θεός αν είναι», «Δικαίωμα», «Συναυλία», «Λάβα», «Χειροκρότημα», «Η σωτηρία της ψυχής» και άλλα τόσα τραγούδια που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή και έχουμε αγαπήσει όλοι.

Η Λίνα Νικολακοπούλου δεν κατάφερε να παρακολουθήσει τη βραδιά που της αφιέρωσαν οι νεαροί καλλιτέχνες, ενώ το «παρών» έδωσε η Δέσποινα Ολυμπίου, που επέλεξε να γιορτάσει την Ημέρα της Γυναίκας με την παρέα της, παρακολουθώντας νέους ερμηνευτές σε τραγούδια που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην ελληνική μουσική.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον Μαυρίκιο Μαυρικίου στο πιάνο και τη Νικολέττα Ρούσσου να ερμηνεύουν το «Να μ’ αγαπάς», ενώ στη συνέχεια το μικρόφωνο πήρε η Πολυτίμη Γιώτα πριν ακούσουμε τον Μαυρίκιο να μας δίνει βιογραφικά στοιχεία της Λίνας Νικολακοπούλου και να ερμηνεύει το «Ανθρώπων έργα».

Η Νικολέττα, η Ειρήνη Πάνου, ο Μαυρίκιος, ο Ρωμανός Κολυτός, η Σύλβια Ευθυμίου, η Αθηνά Παπαδοπούλου, συνέχισαν το πρόγραμμα μέχρι την εμφάνιση της Πολυτίμης με ρόμπα και φακιόλι με τα οποία ερμήνευσε την «Κουτσομπόλα». Δεύτερη μουσική διακοπή για τη συνέχεια του βιογραφικού της Λίνας Νικολακοπούλου και αμέσως μετά η Πολυτίμη με τον Λεωνίδα Καγιάφα ερμήνευσαν το «Ροκ» που ξεκίνησε με τις πρώτες νότες του “Smoke on the Water”.

Τελευταίος από τους σπουδαστές, εμφανίστηκε ο Μάνος Γεωργαντάκης ερμηνεύοντας το «Δι’ ευχών» , ενώ λίγο πριν το τέλος η Σύλβια με την κιθάρα της μας έδωσε μια εξαιρετική ερμηνεία του τραγουδιού «Δικαίωμα». Μετά από αρκετά ενδιαφέροντα ντουέτα, Σύλβιας – Ρωμανού, Αθηνάς – Σύλβιας, Πολυτίμης – Μαυρίκιου, όλοι μαζί οι ερμηνευτές τραγούδησαν «Σ’ όποιον αρέσουμε», «Η βάρκα», «Τα λαϊκά», «Χειροκρότημα» και ολοκλήρωσαν τη βραδιά με το «Η σωτηρία της ψυχής».

Για μια ακόμα φορά, ξεχώρισαν με τις παρουσίες τους οι Πολυτίμη Γιώτα, Σύλβια Ευθυμίου, Αθηνά Παπαδοπούλου και Ρωμανός Κολυτός, παρά το λάθος του σε κάποιο κομμάτι. Εξαιρετικός και πάλι ο Μαυρίκιος Μαυρικίου σε πιάνο και φωνή, ενώ και ο Λεωνίδας Καγιάφας έδωσε πολύ καλά δείγματα. Βελτιωμένη από την προηγούμενη φορά η Νικολέττα Ρούσσου, αλλά χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά, για να φτάσει τους προαναφερθέντες.

Σε γενικές γραμμές ήταν μια πολύ καλή παράσταση με τα περισσότερα παιδιά να αποδεικνύουν και πάλι τις δυνατότητές τους τόσο σε φωνητικό όσο και σε γενικότερο ερμηνευτικό επίπεδο. Η εμφάνιση της Πολυτίμης στην «Κουτσομπόλα» και η ερμηνεία της Σύλβιας με την κιθάρα της στο «Δικαίωμα», έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην παράσταση…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here