1/11/2011
www.musiccorner.gr

Οι φήμες που κυκλοφορούν από την ημέρα του θανάτου της Amy Winehouse τον περασμένο Ιούλιο, που αναφέρονταν σε ηχογραφήσεις που είχε ολοκληρώσει η τραγουδίστρια, αποδεικνύονται αληθινές. Την επίσημη επιβεβαίωση της είδησης έκανε η οικογένεια της θανούσης. Ο τίτλος του δίσκου είναι “Amy Winehouse Lioness : Hidden Treasures” και θα κυκλοφορήσει στις 5 Δεκεμβρίου.

Το άλμπουμ περιέχει δώδεκα τραγούδια μεταξύ των οποίων ένα που η Amy είχε γράψει όταν ακόμα έκανε χρήση ηρωίνης και άλλο ένα που αναφέρεται στην απιστία του συζύγου της Blake Fielder-Civil.

Πέρασα πολύ χρόνο να προσπαθώ να βοηθήσω την Amy και δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο ιδιοφυής ήταν”, δήλωσε ο πατέρας της Mitch Winehouse στην εφημερίδα The Sun, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του άλμπουμ. “Δεν το είχα καταλάβει μέχρι που καθίσαμε οικογενειακά, ακούσαμε το άλμπουμ και εκτιμήσαμε την πνοή του ταλέντου της. Από ρυθμούς jazz μέχρι hip-hop κομμάτια, με συγκλόνισε ο δίσκος. Ένα από τα τραγούδια, το “Halftime” το ακούσαμε μετά το θάνατο της Amy. Είναι απίστευτα όμορφο”, συνέχισε ο Mitch, που είπε ότι η μητέρα της Amy, Janis, επέλεξε να ακούσει το δίσκο μόνη της.

Η οικογένεια αισθάνθηκε ότι το άλμπουμ αυτό δεν ήταν του ίδιου επιπέδου των προηγούμενων της Amy. Διαφορετικά ποτέ δεν θα είχαμε συμφωνήσει να κυκλοφορήσει. Το θεωρούμε έναν «ύμνο» στον μουσικό θρύλο της”.

Την παραγωγή ανέλαβαν ο Salaam Remi και ο Mark Ronson, που είχε συνεργαστεί με την Amy αρκετές φορές στο παρελθόν και ήταν από τους ανθρώπους που προσπάθησαν να την βοηθήσουν να ξαναχτίσει την καριέρα της. Όταν άκουσα ξανά τις ηχογραφήσεις, άκουσα και μερικές συζητήσεις που είχαμε και συγκινήθηκα. Ήταν σκληρό, από τη μια πλευρά, αλλά και υπέροχο ταυτόχρονα. Η Amy ήταν πολύ προικισμένη γυναίκα”, δήλωσε ο Salaam. Πιστεύω ότι η Amy άφησε πολύ μεγάλη κληρονομιά πίσω της. Έθεσε τις βάσεις μιας δουλειάς που θα εμπνεύσει μια γενιά που ακόμα δεν έχει γεννηθεί”, ολοκλήρωσε ο Remi που μαζί με τον Ronson άκουσαν εκατοντάδες ώρες ηχογραφήσεων μέχρι να επιλέξουν τα κομμάτια.

Από τις πωλήσεις του άλμπουμ θα χρηματοδοτηθεί το ίδρυμα Amy Winehouse που ίδρυσε η οικογένειά της στη μνήμη της και έχει σκοπό να βοηθήσει νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικά, προσωπικά, αλκοολισμού και εθισμού σε ουσίες.

Πριν λίγες μέρες, δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων της Amy που έδειξαν ότι στον οργανισμό της υπήρχε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, που θεωρείται υπεύθυνο για τον θάνατό της, αλλά καμία άλλη ουσία.

Τα δώδεκα τραγούδια του άλμπουμ:
Our Day Will Come
Between The Cheats
Tears Dry
Wake Up Alone
Will You Still Love Me Tomorrow
Valerie
Like Smoke
The Girl From Ipanema
Halftime
Best Friends
Body and Soul
A Song for You

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here