4/10/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Ένα νέο άλμπουμ του Michael Jackson θα κυκλοφορήσει στις 21 Νοεμβρίου! Παρά τον θάνατο του βασιλιά της ποπ, οι θαυμαστές του περίμεναν με ανυπομονησία την κυκλοφορία των ηχογραφήσεων που είχε ολοκληρώσει ο Jackson τα τελευταία χρόνια, στην προσπάθειά του να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Ο τίτλος του άλμπουμ είναι “Immortal” (αθάνατος) και περιλαμβάνει τραγούδια που ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία να κυκλοφορήσουν σε ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ, αλλά και γνωστά κομμάτια σε άλλες εκτελέσεις που δεν έτυχε να περιληφθούν σε άλλα άλμπουμ ή συλλογές. Το “Immortal” κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, την «απλή» με ένα cd και την deluxe που περιέχει δύο cd.

Η κυκλοφορία συμπίπτει χρονικά με την περιοδεία “Michael Jackson : The Immortal World Tour” του διάσημου Cirque du Soleil. Η περιοδεία – αφιέρωμα στον βασιλιά της ποπ, έχει την επίδημη άδεια της οικογένειας του εκλιπόντος και ξεκίνησε από το Μόντρεαλ, ενώ θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2012 αφού κάνει τον κύκλο της υφηλίου. Την πρεμιέρα της παράστασης παρακολούθησαν η μητέρα του Michael, Katherine, τα αδέλφια του Tito και Jackie και τα παιδιά του, Prince, Paris και Blanket. Οι ακροβάτες του Cirque du Soleil χρησιμοποιούν τη μουσική του Jackson ως βάση για τις παραστάσεις τους, ενώ η σκηνή είναι εμπνευσμένη από το Neverland Ranch, τη φάρμα του Jackson.

Σχεδόν παράλληλα με την έναρξη της περιοδείας, στη Βρετανία και την Ιρλανδία οι θαυμαστές του Jackson θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε 3D κινηματογραφικές αίθουσες τη συναυλία – αφιέρωμα που θα δοθεί στις 8 του μηνός στο Millennium Stadium του Cardiff. Η συναυλία με τίτλο “The Michael Forever Tribute Concert” είναι αφιερωμένη στον βασιλιά της ποπ και συμμετέχουν οι JLS, Christina Aguilera, Alexandra Burke, Leona Lewis, Black Eyed Peas, Ne-Yo, Cee-Lo Green, Jennifer Hudson, Smokey Robinson, Pixei Lott και άλλοι. Η σημαντικότερη συμμετοχή της βραδιάς θα είναι η παρουσία των Jackson Brothers που μαζί με την La Toya θα τιμήσουν τον εκλιπόντα αδελφό τους. Το σχήμα των Jackson θα εμφανιστεί για πρώτη φορά μετά από περίπου είκοσι χρόνια. Ακόμα μια ιδιαίτερη συμμετοχή είναι αυτή της Beyonce. Η τραγουδίστρια δεν θα βρεθεί στο Cardiff αλλά μέσω video και υποσχέθηκε μια «μοναδική εμφάνιση που δεν έχει προηγούμενο».

Η μητέρα του Michael, Katherine, έκανε δηλώσεις για τη συναυλία : “Ο Michael έδωσε τη ζωή του στον κόσμο μέσα από την αγάπη του, τη μουσική του και την αφοσίωσή του στην «ανάρρωση» του πλανήτη. Είναι μεγάλη χαρά για μένα να δώσω την ευλογία μου και την πλήρη υποστήριξή μου σ’ αυτή που θεωρώ τη μία και μοναδική Official Michael Jackson Tribute Concert. Πιστεύω ότι κάπως έτσι θα το ήθελε ο Michael και είμαι σίγουρη ότι έτσι θα γίνει. Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη και την υποστήριξη. Θα σας δω στις 8 Οκτωβρίου”.

Στο μεταξύ, η δίκη του Murray συνεχίζεται στην Αμερική με καταθέσεις των διασωστών που έφτασαν στο σπίτι του Jackson αλλά και της γιατρού που υποδέχθηκε το άψυχο σώμα του καλλιτέχνη στο νοσοκομείο. Όλοι κατέθεσαν ότι ο Murray δεν τους ανέφερε την χορήγηση του Propofol, του φαρμάκου που ευθύνεται για τον θάνατο του Jackson, ενώ αρνήθηκε την ύπαρξη διαφόρων ιατρικών συσκευών στο δωμάτιο, κάτι που ήταν προφανώς ψευδές. Σύμφωνα με τις καταθέσεις, ο Murray δήλωσε μόνο τη χορήγηση μικρής δόσης Lorazepam, γεγονός που δεν επέτρεψε στους γιατρούς να εκτιμήσουν σωστά την κατάσταση του Jackson. Επιπλέον, οι διασώστες είδαν τον Murray να μαζεύει διάφορα φαρμακευτικά προϊόντα σε μια μαύρη σακούλα.

Τέλος δήλωσαν ότι αν η κλήση για άμεση βοήθεια είχε γίνει νωρίτερα, ίσως να κατάφερναν να επαναφέρουν την καρδιά του Jackson…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here