4/4/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Τρία χρόνια μετά την τελευταία τους επανένωση και δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια μετά το τελευταίο τους άλμπουμ, οι Ultravox επιστρέφουν στη δισκογραφία στις 28 Μαΐου με δώδεκα καινούρια κομμάτια!

Το συγκρότημα, που σίγουρα πολλοί από τους αναγνώστες μας δεν θα έχουν καν ακούσει, δημιουργήθηκε το 1974 από τους Chris Cross, Warren Cann, Billy Currie, John Foxx και Stevie Shears. Στη διάρκεια των σχεδόν σαράντα ετών που πέρασαν από τότε, το συγκρότημα διαλύθηκε, επανενώθηκε, άλλαξε συνθέσεις αρκετές φορές, με δώδεκα μουσικούς να αποτελούν αυτή τη στιγμή «πρώην» μέλη του, αλλά και δέκα άλμπουμ να «προσδιορίζουν» τον ήχο του.

Η τελευταία ένωση του συγκροτήματος έγινε το 2008, όταν οι Chris Cross, Warren Cann, Billy Currie και Midge Ure αποφάσισαν να ξαναστήσουν τη μπάντα μετά από δώδεκα χρόνια διάλυσης, και μάλιστα στην πιο επιτυχημένη σύνθεσή της. Οι πρώτες κινήσεις του συγκροτήματος ήταν οι επανεκδόσεις των “Vienna” και “Rage in Eden” από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 και η περιοδεία που μετά τη Βρετανία επεκτάθηκε σε Γερμανία και Βέλγιο. Οι αρχικές σκέψεις των Ultravox δεν περιελάμβαναν νέες ηχογραφήσεις. “Δεν προσπαθούμε να «αναστήσουμε» τη νεότητά μας, ούτε να γράψουμε νέα τραγούδια ή να ηχογραφήσουμε νέο άλμπουμ. Ενωθήκαμε για να γιορτάσουμε τη μουσική μας”, είχε δηλώσει την εποχή της επανένωσης ο Midge Ure, που είχε προδιαγράψει ως βασικό στόχο του γκρουπ την περιοδεία.

Στια αρχές του 2011 ανακοινώθηκε επίσημα ότι ένα νέο άλμπουμ βρισκόταν στο στάδιο της ηχογράφησης, ενώ το Μάρτιο πέρυσι κυκλοφόρησε ένα EP με τέσσερα νέα κομμάτια ηχογραφημένα στην περιοδεία, αλλά και ένα live άλμπουμ από τη συναυλία στο Roundhouse του Λονδίνου το 2010. Η φετινή χρονιά, αποτελεί έναν ακόμα σημαντικό «σταθμό» στην ιστορία του συγκροτήματος, καθώς στο τέλος του επόμενου μήνα οι Ultravox θα κυκλοφορήσουν το 11ο studio άλμπουμ της καριέρας τους.

Το όνομα του νέου άλμπουμ του συγκροτήματος είναι “Brilliant” και περιλαμβάνει τα 12 τραγούδια που βλέπετε κατωτέρω :

Live Again
Flow
Brilliant
The Change
Rise
Remembering
Hello
This One
Fall
Let It Lie
Satellite
Contact

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here