21/10/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Ο Leonard Cohen ανακοίνωσε επισήμως την κυκλοφορία του δωδέκατου άλμπουμ της πολυετούς καριέρας του μέσα στο 2012.

Ο 77χρονος καλλιτέχνης ολοκλήρωσε πρόσφατα τις ηχογραφήσεις των δέκα τραγουδιών που θα περιλαμβάνονται στο νέο του άλμπουμ και προχωράει στην παραγωγή του δίσκου που θα έχει τίτλο “Old Ideas”.

Ο Leonard βρέθηκε πριν λίγες μέρες στην Ισπανία, όπου τιμήθηκε για το συγγραφικό του έργο, και μιλώντας με δημοσιογράφους είπε για τα νέα του τραγούδια : “Τα παρουσίασα σε κάποιους ανθρώπους και τους άρεσαν”.

Ο μουσικός που από το 2008 μέχρι πέρυσι τον Δεκέμβριο έδωσε 246 συναυλίες σε όλο τον κόσμο, ρωτήθηκε αν θα συνοδεύσει το νέο άλμπουμ με μια ακόμα περιοδεία : “Αν θέλει ο Θεός. Ποτέ δεν γνωρίζω αν θα είναι περιοδεία ή όχι”, δήλωσε.

Σημαντική συμμετοχή στη δημιουργία του “Old Ideas” είχε ο γιος του Leonard, Adam. “Μου ζητήθηκε κάποιες φορές να δώσω τη γνώμη ή τη συμβουλή μου. Είμαι πολύ χαρούμενος να ακούω αυτά που δημιουργήθηκαν και με τη δική μου γνώμη”, δήλωσε ο Adam Cohen, που είναι κι αυτός μουσικός.

Μια μέρα πριν τα 77α γενέθλια του Cohen, στις 20 Σεπτεμβρίου, κυκλοφόρησαν δύο συλλογές με τη δισκογραφία του μουσικού. Στην “The Complete Albums Collection”, περιλαμβάνονται και οι 17 κυκλοφορίες του μουσικού από το 1967 ως το 2009 (11 studio και 6 live άλμπουμ), με ψηφιακή επεξεργασία από τα αναλογικά master και ένα βιβλίο 36 σελίδων με σχόλια και πληροφορίες για τις ηχογραφήσεις. Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε και το “The Complete Studio Albums Collection” που περιλαμβάνει τα 11 άλμπουμ του μουσικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο άλμπουμ του Καναδού καλλιτέχνη θα υπάρχουν τα τραγούδια με τίτλους “Lullaby”, “The Darkness”, “Feels So Good” και “Born In Chains”, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here