20/4/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Λευτέρης Κατσουλιέρης

Όσο ξέγνοιαστα ακούγονται τα τραγούδια τους (τα γνωστά τουλάχιστον…), τόσο σκοτεινή είναι η ιστορία πίσω από το γκρουπ: επικοί οικογενειακοί καυγάδες, αλκοόλ, ναρκωτικά, παράνοια, ζήλιες και έχθρες άφησαν το γκρουπ για χρόνια σε μια ημιθανή κατάσταση.

Το γεφύρωμα όμως των σχέσεων μεταξύ του Brian Wilson και του ξαδέλφου του Mike Love (τραγουδιστής του γκρουπ), φέρνει την επιστροφή των τριών εν ζωή ιδρυτικών μελών (ο κιθαρίστας Al Jardine είναι ο 3ος, τα αδέλφια του Brian, Dennis και Carl, πέθαναν το 1983 και 1998 αντίστοιχα) για περιοδεία και δίσκο με νέο υλικό. Τις λεπτομέρειες αποκάλυψε ο Bruce Johnston, μέλος του γκρουπ από το 1966, μιλώντας στο Billboard.com: ο δίσκος θα κυκλοφορήσει στις 5 Ιουνίου και το πρώτο single θα λέγεται “That’s why God made the radio”.

Δε θέλω να παρεξηγηθώ: πιστεύω ότι, με εξαίρεση ίσως δυο παλληκάρια από το Λίβερπουλ, ο Brian Wilson ήταν ο καλύτερος συνθέτης της γενιάς του. Από τότε όμως που άρχισε να χάνει το μυαλό του (το 1967 περίπου), η ιδιοφυία του σταδιακά  ξεθώριασε. Και, παρόλο που φαίνεται πλέον υγιής, οι πρόσφατοι δίσκοι του ήταν μάλλον σκιά των μεγάλων στιγμών του παρελθόντος τους. Οπότε είμαι και λίγο επιφυλακτικός για το τι μπορούμε πλέον να περιμένουμε από τους Beach Boys. Αλλά σίγουρα είμαι περίεργος…!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here