8/5/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Στα τέλη Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η κυκλοφορία του νέου άλμπουμ των Maroon 5, σχεδόν τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του “Hands All Over” που έγινε πλατινένιο στις ΗΠΑ κατακτώντας τη δεύτερη θέση των charts, και την έκτη στη Βρετανία.

Το “Overexposed” είναι το τέταρτο άλμπουμ του αμερικανικού συγκροτήματος και πρόκειται για έναν ποπ δίσκο, τον πιο ποπ της μέχρι τώρα καριέρας τους, που ηχογραφήθηκε την τελευταία διετία στη βάση των Maroon 5, το Los Angeles. Την παραγωγή του άλμπουμ υπογράφουν οι Max Martin, Ryan Tedder, Shellback και Benny Blanco, με τους τελευταίους να έχουν κάνει την παραγωγή και στο πρώτο single του δίσκου, που έχει τίτλο “Payphone” και κυκλοφόρησε στις 16 Απριλίου φτάνοντας στο Νο 3 του Billboard Hot 100.

Το συγκρότημα, παρά την επιτυχία του “Hands All Over”, δεν έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένο, συγκριτικά με την προηγούμενη κυκλοφορία τους, και είχαν δηλώσει από νωρίς τη διάθεσή τους για μια σύντομη δισκογραφική επιστροφή. “Θα ήταν καλό να ξεκινήσουμε ηχογραφήσεις για ένα νέο άλμπουμ την επόμενη χρονιά”, είχε δηλώσει ο James Valentine λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του “Hands All Over”. “Με τους δύο τελευταίους δίσκους υπήρξε μια «ανισορροπία», καθώς είχαμε καλές πωλήσεις, αλλά οι συναυλίες μας δεν ήταν τόσο επιτυχημένες. Σε έναν τέλειο κόσμο θα ηχογραφούσαμε για έξι μήνες και για άλλους έξι θα ήμασταν σε περιοδεία. Το θέμα μας, όμως, είναι να κάνουμε μουσική”.

Ο Valentine μίλησε πρόσφατα και για το “Overexposed” : “Το “Moves Like Jagger” ήταν το πρώτο κομμάτι το οποίο δεν γράψαμε μόνοι μας. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε ευρύτερα στο νέο άλμπουμ. Σ’ αυτή τη φάση της καριέρας μας νομίζω ότι ήταν σωστή η απόφασή μας να συνδυάσουμε ιδέες και απόψεις, που έφεραν καλά αποτελέσματα ενώ ενδυνάμωσε το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ μας. Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο ήχο αλλά με στοιχεία από τις πρώιμες εποχές της ποπ μουσικής. Αυτός είναι ο πιο ποπ δίσκος μας μέχρι τώρα και μας αρέσουν οι επιλογές μας”.

“Το “Overexposed” είναι σίγουρα το πιο διαφορετικό και ποπ άλμπουμ που έχουμε κάνει. Περάσαμε πολύ ωραία κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων. Ανυπομονώ να ακούσουν τα νέα μας τραγούδια οι θαυμαστές μας, αλλά και να το παρουσιάσουμε live σε όλο τον κόσμο μέσα στη χρονιά”, συμπλήρωσε ο Adam Levine. Το “Overexposed” στη standard έκδοση περιέχει 12 τραγούδια, ενώ η deluxe περιλαμβάνει 15, η iTunes 16 και η iTunes για προπαραγγελίες ένα ακόμα remix του “Payphone”. Τα τραγούδια του άλμπουμ :

1.    One More Night
2.    Payphone
3.    Daylight
4.    Lucky Strike
5.    The Man Who Never Lied
6.    Love Somebody
7.    Ladykiller
8.    Fortune Teller
9.    Sad
10.  Tickets
11.  Doin’ Dirt
12.  Beautiful Goodbye
13.  Wipe Your Eyes (Deluxe)
14.  Wasted Years (Deluxe)
15.  Kiss (Deluxe)
16.  One More Night (Remix – iTunes)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here