5/4/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Ο Neil Young, ο καναδός ρόκερ με την πολύχρονη καριέρα, φαίνεται ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την ποιότητα των μέχρι τώρα γνωστών ψηφιακών format για τη μουσική, των γνωστών mp3, και από πέρυσι έχει υποβάλει αίτηση για να κατοχυρώσει την πατέντα που έχει σχεδιάσει.

Μερικά από τα υποψήφια ονόματα που έχει ζητήσει να χρησιμοποιήσει ο μουσικός είναι τα “Ivanhoe”, “21st Century Record Player”, “Earth Storage”, “Storage Shed”, “Thanks for Listenig” και “SQS”, από τα αρχικά των λέξεων Studio Quality Sound. Η νέα μορφή του ψηφιακού ήχου που έχει σχεδιάσει ο Neil Young, υπόσχεται να φέρει επανάσταση φτάνοντας την ποιότητα της μουσικής στα επίπεδα του studio.

Την αποκάλυψη των προθέσεων του Neil Young έκανε το περιοδικό Rolling Stone, που δημοσίευσε ότι ο καλλιτέχνης έχει υποβάλει τα απαιτούμενα έγγραφα από τον Ιούνιο του 2011, αλλά οι διαδικασίες για την κατοχύρωση των ονομάτων θα χρειαστούν περίπου ένα χρόνο μέχρι να ολοκληρωθούν.

Ο μουσικός είναι ένθερμος υποστηρικτής των νέων τεχνολογιών στον ήχο και πολλές φορές έχει δηλώσει τις αντιρρήσεις του στη χρήση του mp3, από τη στιγμή που δεν είναι ικανό να αναπαράγει ήχο σε υψηλό επίπεδο. Ο Young ισχυρίζεται ότι στο παρελθόν είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Apple, Steve Jobs, με τον οποίο είχαν συζητήσει εκτενώς τα «ελαττώματα» των mp3 αλλά και τις ιδέες του για ανάπτυξη νέων συσκευών που θα μπορούσαν να αναπαράγουν ήχο υψηλής ποιότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here