Απρίλιος 2012
www.musiccorner.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : FM Records

O Νίκος Σιακούφης από την Άρτα έρχεται να συνεχίσει την παράδοση σημαντικών ροκ τραγουδοποιών από την περιφέρεια. Σε συνεργασία με την Fm Records κυκλοφορεί την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Χάρτινα τρένα».

Σε μία εποχή που οι ολοκληρωμένες δουλειές τείνουν να εκλείψουν, ο Νίκος Σιακούφης, με το πείσμα και τον ενθουσιασμό που διακρίνει τους νέους, ταλαντούχους καλλιτέχνες, μας παραδίδει 11 καινούργια τραγούδια (τα περισσότερα σε δικούς του στίχους και μουσική) που εκφράζουν τα όνειρα αλλά και τις αγωνίες των νέων ανθρώπων.

Ρυθμοί κλασικού ροκ δανείζονται στοιχεία μοντέρνας αντίληψης και ταξιδεύουν στο μέλλον δίνοντας την αίσθηση της διαχρονικότητας των ακουσμάτων, πείθοντας ότι το κλασσικό πρότυπο αντέχει ακόμη.

Πρώτο single του δίσκου η “Υπέροχη μέρα”, ένα αισιόδοξο τραγούδι που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη αυτές τις μέρες. Για να ξεκινάμε με δύναμη κάθε πρωί και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μας με χαμόγελο.

Λίγα λόγια για τον Νίκο Σιακούφη

Ο Νίκος Σιακούφης είναι ένας καλλιτέχνης που μεγάλωσε και ζει στην Άρτα. Στα δεκαοχτώ του άφησε την πόλη του για να επιστρέψει μετά από έντεκα χρόνια περιπλάνησης, συνειδητοποιημένος  και αφοσιωμένος στις μουσικές που τον επηρέασαν συναισθηματικά και δημιουργικά.

Το ταξίδι του καλλιτέχνη ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2011, με στόχο να δανείσει στους λάτρες της μουσικής τον δικό του κόσμο, ξορκίζοντας τα φαντάσματα του άλλοτε, σε μια διαδρομή σε όλη την Ελλάδα. Συνεργάτες του, οι άνθρωποι που τον βοήθησαν στο μεγαλύτερο μέρος της δισκογραφικής του δουλειάς, πολύ περισσότερο φίλοι, που αγάπησαν τις ιδέες του και ταξιδεύουν μαζί του!

Το 2012 αποφασίζει να ηχογραφήσει την πρώτη του συλλογή με τίτλο ‘’Xάρτινα τρένα’’, άλμπουμ που εξωτερικεύει τις εμπειρίες του με πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος, αλλά ταυτόχρονα εκφράζει και τις ανησυχίες της καθημερινότητας των νέων ανθρώπων.

Ο Νίκος Σιακούφης έχει εμφανιστεί κατά καιρούς σε διάφορες μουσικές σκηνές της χώρας, μόνος ή με τους συνεργάτες του και έχει μοιραστεί τη σκηνή με γνωστούς καλλιτέχνες.

Τον Φεβρουάριο του 2012, τα “Χάρτινα τρένα” ψηφίζονται ως το καλύτερο τραγούδι στον μεγαλύτερο διαδυκτιακό διαγωνισμό της χώρας, στο Big Buzz του musicwave.gr, παίρνοντας δελεαστικά σχόλια από τους ακροατές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here