17/6/2014
www.musiccorner.gr

Η μουσικός και ερμηνεύτρια Ναταλία Ρασούλη, μετά από καιρό απουσίας από τη δισκογραφία, ετοιμάζεται για τον καινούριο προσωπικό της δίσκο και μας δίνει μια πρώτη γεύση από το  επικείμενο cd, παρουσιάζοντάς μας το πρώτο τραγούδι που έχει τον τίτλο «Αναγέννηση». Ένα τραγούδι που είναι μια βιωματική διαδρομή από το σκοτάδι στο φως, ουσιαστικά μια βαθιά κατάδυση στις συγκυρίες της ζωής και με μόνη διαδρομή επιστροφής στην ανάδυση, στην Αναγέννηση.

Όπως αναφέρει η δημιουργός …  «Αναγέννηση είναι η πιο βαθιά κατάδυση. Και εκεί μέσα στο μαύρο, παρουσιάζεται μια χορδή φωτός που πάλλεται με μια άλλη χορδή φωτός, που κι αυτή με την σειρά της πάλλεται με άλλες χορδές φωτός μέχρι την ανάδυση της συνείδησής μας και του εσώτερου εαυτού μας.

Η «Αναγέννηση» είναι ένα τραγούδι, στο οποίο χρησιμοποιείται η τεχνική της Προγραμματικής Μουσικής. Κάθε μελωδική γραμμή του κάθε οργάνου είναι μία εικόνα και μία ψυχική κατάσταση συγκεκριμένη και χρησιμοποιούνται διαφορετικές τεχνικές παιξίματος, προκειμένου να αποδώσουν μια εικόνα και συναισθηματική κατάσταση το καθένα. Άλλο παίρνει το ρόλο της θλίψης, άλλο της σκληρότητας, άλλο του σκοταδιού, άλλο της προσπάθειας, άλλο της ανάτασης, άλλο της ολίσθησης, άλλο του κύματος, άλλο του αφρού, άλλο του αγώνα, άλλο του φωτός” λέει η ίδια.

“Έχουμε συνηθίσει η φωνή να παίζει το πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα τραγούδι.
Για μένα η φωνή είναι άλλο ένα όργανο ίσης αξίας με τα υπόλοιπα που υπηρετεί έναν ρόλο. Η συνύπαρξη των οργάνων και η αντιμετώπισή τους ενορχηστρωτικά σαν ίσος προς ίσο ήταν μια βαθύτατη ανάγκη. Ο τραγουδιστής δεν έχει στην δική μου ψυχή την θέση του σούπερ σταρ. Όλοι για έναν και ένας για όλους”.

rasouli_2014_06_01

Αυτός θα είναι ο δεύτερος προσωπικός δίσκος της Ναταλίας Ρασούλη, μιας και μετράει ήδη έναν προσωπικό δίσκο το “Αγάπα μας και μη μας χαιρετάς”, που κυκλοφόρησε από την Virgin, σε στίχους του Μανώλη Ρασούλη αλλά και της ίδιας και μουσικές δικές της, του Νίκου Ξυδάκη, του Σωκράτη Μάλαμα, του Πέτρου Βαγιόπουλου, του Χάρη Παπαδόπουλου και του Γιώργου Γαβαλά, και ο 17ος της δισκογραφικής της πορείας ως τραγουδίστρια του συγκροτήματος της metal σκηνής, Septic Flesh και του θεατρικού συμφωνικού συγκροτήματος Chaostar, που υπήρξαν και από τις κύριες δισκογραφικές της δουλειές, έχοντας ήδη κυκλοφορήσει 6 cd μαζί, στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε γαλλικές παραγωγές, αλλά έχοντας και πολλές δισκογραφικές συμμετοχές σε δίσκους σπουδαίων δημιουργών, ιδιαιτέρως του στιχουργού και πατέρα της, Μανώλη Ρασούλη αλλά και του σπουδαίου συνθέτη, Νίκου Μαμαγκάκη που υπήρξε σπουδαίος δάσκαλος στη μουσική της διαδρομή.

Το τραγούδι «Αναγέννηση» είναι σε στίχους, μουσική και ενορχήστρωση της Ναταλίας Ρασούλη, με τη συμμετοχή κορυφαίων μουσικών της ελληνικής και κλασικής μουσικής σκηνής, όπως τον Δημήτρη Μαρινόπουλο στις κιθάρες, τον Λάζαρο Σαμαρά στο ακορντεόν και την πιανίκα, τον Αλέξανδρο Ιακώβου στα βιολιά και την Χριστίνα Κολοβού στο βιολοντσέλο. Η ηχοληψία και το mastering είναι του Θανάση Γκίκα.

Η Ναταλία Ρασούλη βρίσκεται αυτή τη στιγμή με τους συνεργάτες της στο Studio “Μύθος” ετοιμάζοντας πυρετωδώς την καινούργια της δουλειά που αναμένεται το φθινόπωρο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here