17/10/2011
Γράφει η Ζωή Σεμερτζίδου
Φωτογράφηση: Ντορίνα Καππάτου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Τι γίνεται όταν ένας τύπος με “ψηλά ρεβέρ” συναντάει έναν “Νοσταλγό του rock ‘n’ roll”; Και ειδικά όταν και οι δύο έρχονται με έντονη ροκ διάθεση για δυνατή μουσική; Όσοι βρεθήκαμε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στη μουσική σκηνή του Ρυθμός Stage γνωρίζουμε τι γίνεται! Ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Γιοκαρίνης μας έδωσαν μόνο την αφορμή για να βρεθούμε εκεί και να ροκάρουμε μαζί τους όσο δεν πάει.

Λίγο μετά τις 11 η βραδιά ξεκίνησε με  κλασικό ροκ από Deep Purple, Lynyrd Skynyrd και Creedence Clearwater Revival από τους μουσικούς της μπάντας. Αυτοί είναι ο Γιάννης Στεργίου στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Τάσος Ιωαννίδης στο μπάσο και ο Αλέξης Αλεξίου στα τύμπανα. Μία εξαιρετική ροκ ομάδα που θα μας προετοιμάσει για αυτά που θα ακολουθήσουν. Λίγο αργότερα θα βγουν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς και θα καλωσορίσουν ένα ήδη ζεστό κοινό. Ο Λάκης Παπαδόπουλος θα πάρει την ηλεκτρική του κιθάρα, ο Γιάννης Γιοκαρίνης θα πάρει θέση στα πλήκτρα του και τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους!

Πρώτος ο Λάκης Παπαδόπουλος μας θύμισε τραγούδια που αγαπήσαμε από τη δεκαετία του ’90 έως και σήμερα. Ακούσαμε από το “Σε ζητάω” έως τη “Γυριστρούλα” και από το “Δικαίωμα στο όνειρο” έως τα “Βρώμικα φιλιά”. Τη σκυτάλη θα δώσει στον Γιάννη Γιοκαρίνη ο οποίος, πάντα με τη χιουμοριστική διάθεσή του και τα πειράγματα στον Λάκη αλλά και προς τους υπόλοιπους μουσικούς, του θα συνεχίσει στην ίδια διάθεση με δικά του διαχρονικά και αξεπέραστα τραγούδια όπως την θρυλική “Ευλαμπία”, το “Κιθαρίστας ή ντράμερ”, το “Τσικαμπούμ” και πολλά άλλα, κάνοντας το κοινό να συμμετέχει και να τραγουδά μαζί του. Την στιγμή που ο Λάκης Παπαδόπουλος θα έχει κατέβει από τη σκηνή και θα καλησπερίζει φίλους του από το κοινό και θα δέχεται “παραγγελιές” από αυτούς, ο Γιάννης Γιοκαρίνης θα πειραματίζεται σε ροκ – πάντα – εκδοχές παλιών τραγουδιών όπως το “Αυτός ο άλλος” του Νίκου Γούναρη αλλά και τη “Κρίση” (ναι… καλά υποψιάζεστε …του Μακρόπουλου!).

Τη σκυτάλη και πάλι θα πάρει ο Λάκης Παπαδόπουλος, αυτή τη φορά μόνος. Χωρίς τον Γιοκαρίνη (ο οποίος κάθεται με το κοινό και πειράζει τους καλεσμένους του!) και χωρίς μουσική συνοδεία αλλά αποκλειστικά με την κιθάρα και τη φωνή του θα μοιραστεί μαζί μας δικά του τραγούδια που έγιναν επιτυχίες με τη φωνή άλλων τραγουδιστών (πολλά από αυτά του τα είχε ζητήσει το κοινό νωρίτερα!). Το “Παλιό μου παλτό” και το “Τραγούδι της ερήμου” είναι κάποια από αυτά. Λίγο πιο μετά ο Γιάννης Γιοκαρίνης θα ανέβει και πάλι στη σκηνή και μαζί τον Λάκη Παπαδόπουλο νοσταλγούμε όλοι μαζί το rock ‘n roll! Έχει πάει 2 και εμείς, χωρίς να καταλάβουμε πότε πέρασε η ώρα, ακούμε το “Δικαίωμα” και τον “Κουρσάρο” με τα οποίο κλείνει το πρόγραμμα.

Στην ερώτηση εάν έχει γεράσει το ελληνικό ροκ η απάντηση είναι όχι. Είχαμε και έχουμε ελληνικό ροκ με αξεπέραστους Έλληνες εκπροσώπους που αν και αποκαλούνται πλέον “γερόλυκοι της ροκ σκηνής” ακόμα και τώρα τα τραγούδια τους παραμένουν διαχρονικά και αλώβητα στο χρόνο, όσες δεκαετίες και να περάσουν. Ο Λάκης “με τα ψηλά ρεβέρ” και ο Γιάννης Γιοκαρίνης, είναι μόνο δύο από αυτούς, και θα μας υποδέχονται για τις επόμενες Παρασκευές στο Ρυθμό Stage στην Ηλιούπολη σε ένα δυνατό πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις με παλιότερες και νεότερες επιτυχίες από την ελληνική έντεχνη και ροκ σκηνή. Σύσταση απαραίτητη και ανεπιφύλακτη, ένα πρόγραμμα για πιστούς του είδους!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here