14/11/2011
Γράφει η Νεκταρία Γιαννούλη
Φωτογράφηση: Ντορίνα Καππάτου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Πολλά σημαντικά γεγονότα έχουν συμβεί όταν κάποιο ρολόι ή κάποιο ημερολόγιο ή ακόμα και κάποιο σχήμα συμβόλιζε ή φανέρωνε τον αριθμό 11! Ευρέως είναι γνωστό ως το φαινόμενο 11:11. Ένα φαινόμενο, συνοδευόμενο από προκαταλήψεις, θεωρίες συνομωσίας και γεγονότα με υπερφυσικές δυνατότητες. Δεν μασάμε όμως… Παρά τις όποιες προκαταλήψεις, μια τέτοια μέρα με πολλούς …άσσους, τη Παρασκευή 11/11/2011 βρεθήκαμε στον …”άσσο” της ελληνικής ροκ σκηνής, στον Βασίλη Παπακωσταντίνου που εμφανίστηκε στο Γκέτο 22, παρέα με τον Μιχάλη Τζουγανάκη, τα Κίτρινα Ποδήλατα και την Τάνια Κικίδη, και παρακολουθήσαμε τη πρεμιέρα τους!

Η ώρα είναι 11 (συμπτωματικά;), το μαγαζί είναι ήδη γεμάτο από ανθρώπους όλων των ηλικιών και η πρεμιέρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Το Γκέτο 22 είναι πολύ ωραίο μαγαζί, καινούργιο και πολύ ωραία διακοσμημένο. Η ώρα έχει πάει έντεκα και μισή και τεχνικοί και μουσικοί κάνουν τα τελευταία “check”. Τα φώτα χαμηλώνουν, τα ντραμς ξεκινούν και ο Βασίλης Παπακωσταντίνου ανεβαίνει στη σκηνή και καλησπερίζει τον κόσμο. Στη σκηνή θα ανέβουν γρήγορα και όλοι οι υπόλοιποι τραγουδιστές και όλοι μαζί ερμηνεύουν “Πίστεψε το, πίστεψε το, μόνο με πόλεμο θα σπάσουμε το γκέτο”! Με το τραγούδι αυτό, κερδίσουν αμέσως πολλά χειροκροτήματα από το κοινό και η βραδιά ξεκινάει έτσι πολύ δυνατά! Συνεχίζουν όλοι μαζί με το περίφημο “Ελλάς” του Παπακωσταντίνου και αφήνουν τη σκηνή στη μοναδική γυναίκα του προγράμματος…

Η Τάνια Κικίδη, δημιουργεί ατμόσφαιρα με το “Show must go on” και κερδίζει γρήγορα το κοινό με την εντυπωσιακή παρουσία και τις ερμηνείες της. H μουσική αυτή βόλτα θα συνεχίσει με τα Κίτρινα Ποδήλατα και το τραγούδι τους “Ακόμη μια ζωή”. Καλησπερίζουν και συνεχίζουν με την “Αντίστροφη μέτρηση”, που όπως είπε και ο Γιώργος Παντελιάς, γράφτηκε για τον τυχαίο θάνατο ενός  αναρχικού. Συνεχίζουν με το τραγούδι τους, που έχει γραφτεί για τον σύλλογο “Φλόγα” για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Σε αυτό το σημείο τα Κίτρινα Ποδήλατα θα παίξουν ένα παιχνίδι με το κοινό και θα ζητήσουν όποτε κάνουν σήμα, όλοι να φωνάζουν τρεις φορές τη φράση “δεν  θέλω” και άλλες τρεις τη φράση “σε θέλω”. Συνέχεια με ένα κομμάτι που έγραψαν πριν πολλά χρόνια, όταν ήταν πιτσιρικάδες. “Τότε στα νιάτα μας” θα πει, “γράψαμε ένα καψουροτράγουδο που το δισκογράφησε και τραγουδάει μια καλή μας φίλη“. Το τραγούδι είναι το “Ακόμα ελπίζω σε κάτι” και φυσικά εννοούν τη Δέσποινα Ολυμπίου!

Η ώρα έχει πάει δώδεκα και δεν είναι μόνο η ώρα των τρελών, αλλά και η ώρα που στη σκηνή θα ανέβει ο Μιχάλης Τζουγανάκης. Ξεκινάει με το γνωστό κομμάτι, “Άστρα μη με μαλώνετε” και θα συνεχίσει με την “Tίγρη” του Ψαραντώνη που όπως θα πει, όλοι κρύβουμε μέσα μας, στον άλλο μας εαυτό! Στο τέλος θα “σαλπάρει” και εκείνος προς τα καμαρίνια, τραγουδώντας τον “Σεβάχ τον Θαλασσινό”.

Και βέβαια έχει έρθει η ώρα του Βασίλη Παπακωσταντίνου, o οποίος, θα βγει και θα ξεκινήσει με τον “τρίτο παγκόσμιο”. Εξηγεί χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι ξεκίνησε έτσι λόγω της δικτατορίας που ζούμε! Το μόνο που αξίζει σε αυτή τη χώρα θα πει, είναι οι ποιητές, οι καλλιτέχνες και η υπερηφάνεια τους. Όλα τα υπόλοιπα είναι σκ…ά! Αμέσως μετά θα τραγουδήσει το “Μπουμ”. Είπε ότι το τραγούδησε για να δούμε τι θα γίνει μετά που θα πάρουμε την έκτη δόση!!! Σειρά τώρα έχει το “Γιουσουρούμ” του Νικόλα  Άσιμου, το “Για σένα τραγουδώ” και το “Κράτα ρε φίλε γερά”. Θα κάνει μια παύση λέγοντας ότι πρέπει να πούμε όχι στη κατάθλιψη γιατί όσο γεμίζουν οι πλατείες και οι δρόμοι, το παιχνίδι παίζεται ακόμη! Θα τραγουδήσει τη “Θαλασσογραφία” του Σαββόπουλου. Μετά από κάμποση ώρα, στο μαγαζί θα μπει η Ελένη Ράντου, μαζί  με τη κόρη τους και με τους συνεργάτες της από το θέατρο! Κάθεται σε μπροστινό τραπέζι και ο Παπακωσταντίνου λέει στο κόσμο ότι η Ελένη έχει γενέθλια και της τραγουδάει το “Χρόνια πολλά”! Στη σκηνή τώρα θα ανέβει ο Γιώργος Παντελιάς από τα Κίτρινα Ποδήλατα και μαζί με τον Παπακωσταντίνου θα τραγουδήσουν το “Mαχαίρι” και το “Κάγκελα παντού” του Τζίμη Πανούση! Από τη πλευρά του κοινού, πέρα από το κέφι και τα διαρκή χειροκροτήματα, δεν έλειψε και το γνωστό σύνθημα “Βασίλη ζούμε για να σε ακούμε” που ακούγεται πλέον σε κάθε συναυλία του!

Στη συνέχεια ακούγονται πολλά τραγούδια του Ξυλούρη, ρεμπέτικα και κρητικά. Λίγη ώρα πριν το τέλος αυτής της καταπληκτικής βραδιάς, θα ξαναβγούν όλοι οι καλλιτέχνες με τη σειρά του ο καθένας, για 2-3 τραγούδια. Η Τάνια Κικίδη βγαίνει και τραγουδάει ελληνικά κομμάτια αυτή τη φορά και αμέσως μετά τα Κίτρινα ποδήλατα βγαίνουν με το γνωστό τους  “Aμα τα πάρω” και “Για το καλό μου” του Μηλιώκα. Ο Τζουγανάκης θα ανέβει με το λαγούτο του για το “Πάντα θλιμμένη χαραυγή”, ενώ στη σκηνή θα ανέβουν κάποιοι να χορέψουν συρτό! Συνεχίζει με το “Tούτο το μήνα” και τον “Αύγουστο” του Παπάζογλου. Ανεβαίνουν όλοι μαζί και θα κλείσουν γύρω στις 4 παρά με το “Χαιρετίσματα στην εξουσία”, ενώ ο κόσμος έχει σηκωθεί όρθιος και χειροκροτάει με τα χέρια ψηλά!

Μια πρεμιέρα που έδωσε γερή γροθιά στο “γκέτο”, με το ενθουσιασμένο κοινό να χειροκροτάει πολύ θερμά, έχοντας απολαύσει καθε στιγμή στο μέγιστο βαθμό! Το ίδιο την απόλαυσαν και πολλοί επώνυμοι που ήρθαν να δουν το σχήμα αυτό, όπως ο Σπύρος Παπαδόπουλος και ο Κώστας Βουτσάς! Σπάστε και εσείς λοιπόν το …γκέτο και πηγαίνετε να ευχαριστηθείτε με αυτό το εξαιρετικό σχήμα!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here