18/10/2013
www.musiccorner.gr

Οι «Ηθικόν Ακμαιότατον» στις 20 Οκτωβρίου στο Λονδίνο για μια μοναδική συναυλία με αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη!

Το γνωστό ελληνικό συγκρότημα από την Γερμάνια «Ηθικόν Ακμαιότατον» (Κώστας Καραγκιοζίδης, Δημήτριος Ζαράρης και Γιώργος Καβακλιλής), μαζί με τον Χριστάκη Αναστασίου και την Μαρίνα Δεληγιάννη θα παρουσιάσουν σε συνεργασία με την Trichordo Mousikes Laikes Paragoges Ltd μια ελληνική μουσική βραδιά για τους Έλληνες και Κύπριους (και όχι μόνο) του Λονδίνου στις 20 Οκτωβρίου στο The Grand Club (Clapham Junction).

ithikon_akmaiotaton_afisa_2013_10_01

“Μεγαλώσαμε και οι τρεις μας στη Γερμανία, όπου η ελληνική παράδοση και η μουσική έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ανατροφή μας”, λένε οι ίδιοι και συνεχίζουν: “Ως μετανάστες, ζήσαμε χρόνια έντονης νοσταλγίας, μας έλειπε η Ελλάδα, την γνωρίζαμε μόνο από τα καλοκαίρια μας εκεί, αλλά αυτό που μας έφερνε πάντα κοντά της ήταν η μουσική και γενικά η ελληνική παράδοση. Ασχοληθήκαμε λοιπόν πολύ με την παραδοσιακή μουσική μας, και την γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά. Από τη Θράκη, την Κρήτη και τη Μακεδονία, μέχρι και τον Πόντο. Αυτό ήταν ίσως και το μεγαλύτερο σχολείο για εμάς. Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Και εκεί κρύβονται και οι λαϊκές μας ρίζες. Αποφασίσαμε κάποια στιγμή να συνεχίσουμε την καριέρα μας ως ένα γνήσια λαϊκό συγκρότημα, γιατί έτσι μας αγάπησε ο κόσμος. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πια λαϊκά συγκροτήματα στην Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι που γράφουμε και παίζουμε λαϊκή μουσική, με το δικό μας τρόπο, αφού παντρεύουμε την ελληνική παράδοση με πιο δυτικούς ήχους και μοντέρνες ενορχηστρώσεις, έτσι ώστε να φέρουμε τη μουσική μας πιο κοντά στους ξένους ακροατές”

Οι Ηθικόν Ακμαιότατον άλλωστε μετρούν πολλά χρόνια στη σκηνή και “το δρόμο”. Στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης όπως Ελβετία, Πολωνία, Βέλγιο και Ουγγαρία έχουν εδώ και χρόνια ένα μεγάλο και πιστό κοινό, που το απέκτησαν πραγματοποιώντας εκατοντάδες συναυλιών. “Πιστεύουμε ότι καταφέραμε να αλλάξουμε προς το θετικότερο την εικόνα που είχαν οι ξένοι για την ελληνική μουσική, τουλάχιστον στη Γερμανία και την Ελβετία. Μέχρι τώρα οι περισσότεροι νόμιζαν πως ελληνική μουσική είναι μόνο ο Ζορμπάς και το συρτάκι. Είναι τιμή μας να συστήνουμε σε αυτό το κοινό το ρεμπέτικο, την ποντιακή ή την κρητική μουσική, αλλά και την πιο σύγχρονη εκδοχή του λαϊκού τραγουδιού. Άλλωστε, μέσα στα χρόνια ανακαλύψαμε πως δεν έχουμε μια συγκεκριμένη ταυτότητα. Μας αρέσει το λαϊκό αλλά και το παραδοσιακό τραγούδι, μας αρέσει όμως και το rock. Και άποψή μας είναι πως δεν πρέπει να βάζουμε αυστηρές ταμπέλες και μουσικά σύνορα στους καλλιτέχνες” Το πρόγραμμα της συναυλίας θα περιέχει τραγούδια από σχεδόν όλη την γκάμα του ελληνικού τραγουδιού: έντεχνα, λαϊκά, παραδοσιακά αλλά και το αφιέρωμα στον βάρδο του λαϊκού τραγουδιού Στέλιο Καζαντζίδη. Μαζί με τους Ηθικόν Ακμαιότατον θα συμμετέχουν και οι: Βαγγέλης Μπέτζιος (Κλαρίνο), Ερέν Αλιόγλου (Κρουστά) και Κωνσταντίνος Σφακιανάκης (Μπουζούκι).

ithikon_akmaiotaton_2013_10_01

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες:

www.facebook.com/pages/Ithikon-Akmeotaton/41821405937

www.greekcityevents.com/

www.youtube.com/ithikonakmeotaton

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here