14/6/2011
www.musiccorner.gr

Στη μεγάλη αίθουσα του μουσείου μετανάστευσης του Ellis Island, απέναντι από το άγαλμα της Ελευθερίας, διοργανώθηκε μία συγκινητική τελετή για την απονομή των ελληνικών Όσκαρ, που ονομάζονται Gabby Awards, σε Ελληνοαμερικανούς που διακρίνονται σε διάφορους κοινωνικούς και επαγγελματικούς τομείς στις ΗΠΑ.

Η ηθοποιός Μελίνα Κανακαρίδη και ο σχεδιαστής Γιάννης Βαρβάτος παρέδωσαν το βραβείο «Τέχνες» στον ηθοποιό τραγουδιστή Κωνσταντίνο Μαρούλη.

Ο ηθοποιός Τζόν Άνιστον παρέδωσε το βραβείο «Πολιτική» στην γερουσιαστή Ολυμπία Σνόου.

Το βραβείο στην κατηγορία «Επιστήμες και Ιατρική» παρέλαβε από τον παραγωγό Σιντ Γκάνη, ο χειρούργος μεταμοσχεύσεων Ανδρέας Τζάκης.

Η φημισμένη ενδυματολόγος Πατρίτσια Φίλντ παρέδωσε το βραβείο «Τέχνες, Πολιτισμός και ΜΜΕ» στον Λούη Ψυχογιό, βραβευμένο και με όσκαρ για τα ντοκυμαντέρ του.

Η πρύτανης του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας Davis Λίντα Κατέχη παρέλαβε το βραβείο για την κατηγορία «Εκπαίδευση» από τον πρόεδρο του Αμερικάνικου Κολεγίου Αθηνών Ντέιβιντ Χόρνερ.

Η γνωστή σεφ Cat Cora παρέδωσε το βραβείο στην κατηγορία «Αθλητισμός» στον πρώην αθλητή του επαγγελματικού πρωταθλήματος χόκει επί πάγου, Κρις Τσέλιο.

Η δημιουργός του Ελληνικού μουσείου στο Σικάγο, Έλεν Αλεξάντερ παρέδωσε το βραβείο «Προβολή του Ελληνικού πολιτισμού» στην ελληνοαμερικάνικη οργάνωση AHEPA.

Ο Τόμας Μπελέσης παρέδωσε το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρήσεις και ψυχαγωγία» στον πρόεδρο της Fox Filmed Entertainment Tζέιμς Γιαννόπουλο.

Η βραβευμένη Ολυμπία Δουκάκη παρέδωσε το βραβείο «Κατορθώματα Ζωής» στον ξάδελφό της Μάικλ Δουκάκη, πρώην κυβερνήτη Μασαχουσέτης και υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η φετινή τελετή απονομής των ΗΠΑ ξεκίνησε με το ΤΡΙΦΩΝΟ που ερμήνευσε το «τραγούδι της ξενιτιάς», ενώ έκλεισε με συναυλία της Γλυκερίας.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here