16/9/2013
Γράφει η Μαρίνα Σκοπελίτου
Φωτογράφηση: Σπύρος Σταυρόπουλος
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Η Πέμπτη στις 12 Σεπτεμβρίου πρέπει να ήταν μία πολύ ξεχωριστή βραδιά για τη Μελίνα Ασλανίδου. Ήταν η βραδιά που έδωσε την πρώτη συναυλία της με κεντρικό πρόσωπο την ίδια. Ήταν όμως ξεχωριστή και για όλους εμάς, τους χιλιάδες φίλους της, που γεμίσαμε το Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά για να ακούσουμε την ίδια και τους καλλιτέχνες – φίλους της οι οποίοι βρέθηκαν μαζί της επί σκηνής για να την τιμήσουν.

aslanidou_live_2013_09_28

Η συναυλία ξεκίνησε με μία μικρή καθυστέρηση όπως ήταν φυσικό, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου. Για να πω την αλήθεια όποτε έχει τύχει να την ακούσω από κοντά πάντα στην αρχή χαζεύω για λίγο το ντύσιμο της… Ήταν όπως πάντα όμορφη και απίστευτα κομψή! Μετά τη μικρή αυτή παρέκβαση ας συνεχίσουμε με την ουσία του πράγματος.

Για την πρώτη της συναυλία, η Μελίνα Ασλανίδου επέλεξε αγαπημένα τραγούδια δικά της και άλλων καλλιτεχνών.

aslanidou_live_2013_09_04

Ακούσαμε τα καινούρια της τραγούδια «Δεν έχω διεύθυνση» και «Καλοκαίρι Αγκαλιά», τα οποία θα συμπεριληφθούν στον επόμενο δίσκο της. Ο δίσκος αυτός θα κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο, όπως ανέφερε η ίδια σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Musiccorner.gr  πριν από λίγες μέρες.

Ακούσαμε επίσης δικά της παλαιότερα τραγούδια, όπως το «Αόρατη πληγή», το «Λάθος», ένα τραγούδι που την έχει χαρακτηρίσει ως καλλιτέχνιδα, και το «Τι σου ’κανα και πίνεις», το υπέροχο τραγούδι των Πλέσσα – Παπαδόπουλου με το οποίο την γνωρίσαμε πριν από κάποια χρόνια.

Τα τραγούδια των συναδέλφων της που επέλεξε για το πρόγραμμά της ήταν το «Παλιό μου παλτό» με το οποίο μας χάρισε μία εξαιρετική ερμηνεία, το «Μέτρησα», το «Βενζινάδικο», «Τα πιο ωραία λαϊκά», το «Κανείς εδώ δεν τραγουδά» και πολλά άλλα, όλα εξαιρετικές επιλογές.

aslanidou_live_2013_09_18

Όπως ανέφερα όμως και παραπάνω δεν ήταν μόνη της εκείνη τη βραδιά. Οι καλλιτέχνες που τη συντρόφευσαν στη σκηνή του Βεάκειου ήταν πολλοί. Πρώτος στη σειρά εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο νεαρός καλλιτέχνης με τον οποίο η Μελίνα Ασλανίδου συνεργάζεται στο πλαίσιο του καινούργιου της δίσκου. Ακολούθησε ο Αντώνης Μιτζέλος για να τραγουδήσουν μαζί το καινούργιο τους τραγούδι, «Ο χρόνος νικά», το οποίο ακούστηκε για πρώτη φορά σε live συναυλία. Οι επόμενοι καλεσμένοι της ήταν ο Μιχάλης Τζουγανάκης που τρέλανε το Βεάκειο με το λαούτο του και η εξαιρετική Γλυκερία η οποία ερμήνευσε τα «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου» και «Μέχρι να γίνουμε άγγελοι». Ακολούθησαν ο Κώστας Μακεδόνας με τον Χρήστο Νικολόπουλο σε μία από τις ωραιότερες στιγμές της βραδιάς με το τραγούδι «Στων Αγγέλων τα μπουζούκια» και ο κύκλος των καλεσμένων έκλεισε με τον Παντελή Θαλασσινό και τη δυνατή του ερμηνεία στο τραγούδι «Αναθεμά σε».

aslanidou_live_2013_09_13

Η συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου ήταν μία συναυλία με πολλά και όμορφα τραγούδια. Όμως το πιο σημαντικό, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι ήταν μια συναυλία γεμάτη αγάπη. Αγάπη από εμάς και τους καλεσμένους της για τη Μελίνα αλλά και της Μελίνας για όλους εμάς. Ένα πάρε – δώσε.

aslanidou_live_2013_09_19

Αν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι παραπάνω από εκείνη θα ήταν λίγη παραπάνω ένταση. Η συναυλία σε κάποια σημεία έχανε τη δυναμική της. Μένουμε βέβαια με τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτή την πρώτη της προσπάθεια και περιμένουμε ακόμα περισσότερα…

——————

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here