28/2/2013
Γράφει η Βασιλική Πολυκάρπου
Φωτογράφηση: Μελίνα Δοσίου
www.musiccorner.gr

Τρίτη βράδυ, βρεθήκαμε κι εμείς στο Nixon bar στον Κεραμεικό για να γιορτάσουμε με τους κοντινούς, συγγενείς, φίλους και συνεργάτες της Νατάσσας Μποφίλιου, την απονομή του χρυσού δίσκου για τις «Μέρες του Φωτός»! Ο χώρος του Nixon γέμισε από τους καλεσμένους, ενώ κατά την αναμονή έπαιζαν στα ηχεία, τραγούδια από όλη τη μουσική διαδρομή της ταλαντούχας «Μέριλιν», ένας χαρακτηρισμός που της αποδίδεται συχνά από το κοινό και τον οποίο αποδέχεται και η ίδια με χαρά!

Λίγο αργότερα, στο screening room, παρακολουθήσαμε την σύντομη παρουσίαση και τις δηλώσεις από την Ελένη Φώσκολου της Sony Music, της δισκογραφικής εταιρείας που «φιλοξένησε» την δημιουργική συνάντηση του Θέμη, του Γεράσιμου και της Νατάσσας. Από ένας δίσκος απονεμήθηκε σε καθέναν από από τους καλλιτέχνες, αλλά και στον υπεύθυνο επικοινωνίας της εταιρείας, Χρήστο Καρυώτη. Ακολούθησαν δηλώσεις σχετικά με τις «Μέρες του Φωτός» και τη μεγάλη επιτυχία του δίσκου από τις πρώτες κιόλας μέρες κυκλοφορίας του.

Έγιναν επίσης σχόλια για την κοπή του βινυλίου, μία τόσο σπάνια κίνηση για την δύσκολη δισκογραφική πραγματικότητα, όπου το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά άξιο θαυμασμού: τα 500 βινύλια που είχαν κοπεί, εξαντλήθηκαν μέσα σε δυόμιση μέρες! «Χαιρόμαστε που μπορούμε και το ζούμε και μιλάμε ακόμα για χρυσό δίσκο», δήλωσε ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, σχολιάζοντας την πορεία της δισκογραφίας στη σύγχρονη Ελλάδα σε σχέση με τις «παλιές καλές εποχές».

Λίγο μετά την απονομή, η Νατάσσα Μποφίλιου παρέα με το Θέμη Καραμουρατίδη στο πιάνο, μας είπαν δύο πολύ αγαπημένα κομμάτια, το «Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει» και το «Εγώ μεγάλωνα για ‘σένα». Πράγματι, ήταν από τα τραγούδια του δίσκου που αγαπήθηκαν από την πρώτη στιγμή, αλλά γενικά δε μπορούμε να πούμε το αντίθετο και για το υπόλοιπο υλικό από τις «Μέρες του Φωτός», που υπήρξε ένας «πραγματικά χρυσός δίσκος» όπως τόνισε η Ελένη Φώσκολου και «έκανε αληθινές πωλήσεις μέσα από τα δισκοπωλεία»!

Η Νατάσσα Μποφίλιου δήλωσε κατά την διάρκεια της απονομής του δίσκου: «είναι ο πρώτος χρυσός δίσκος και για τους τρεις μας, η αλήθεια είναι. Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ, μέσα από την καρδιά μου. Όλοι είστε οικογένειά μου, οι φίλοι μου και οι άνθρωποι που με στηρίξατε, δεν λείπει κανείς. Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ γιατί δε θα καταφέρναμε τίποτα από όλα αυτά που έχουμε καταφέρει αν δε σας είχαμε δίπλα μας. Θέλω να σας υποσχεθώ ότι θα συνεχίσουμε και οι τρεις και μιλάω εκ μέρους και των παιδιών, αυτό που ξεκινήσαμε, να εκφραζόμαστε δηλαδή, μέσα από τη μουσική!».

Ο Θέμης Καραμουρατίδης προσέθεσε συνοπτικά… «Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που είσαστε μαζί μας και σε αυτή τη χαρά κι ελπίζω και σε επόμενες ακόμα!». Και τέλος, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος δήλωσε εκ μέρους και των τριών ότι «Είμαστε πάρα πάρα πολύ συγκινημένοι που είμαστε εδώ! Είμαστε ανάμεσα σε φίλους… Νομίζαμε ότι θα είμαστε πιο αγχωμένοι, δεν είμαστε όμως γιατί σας ξέρουμε και σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που είναι σημαντικό και το συζητάμε και με τα παιδιά συνέχεια, είναι ότι χαιρόμαστε που εμείς μεγαλώσαμε σε μια εποχή που η δισκογραφία άλλαξε, αλλά αυτό που ξέραμε σαν παραμύθι, χαιρόμαστε που το ζούμε ακόμα. Και κυρίως χαιρόμαστε που κάποιες χιλιάδες ανθρώπων πίστεψαν αυτό που κι εμείς όταν φτιάχναμε αυτόν τον δίσκο, αναρρωτιόμασταν μήπως είναι λίγο απατηλό, ότι οι «μέρες του φωτός» θα έρθουν τελικά, άμα το θέλουμε πολύ!»

Σε σχέση με τη συνεργασία με τη Sony Music, η οικοδέσποινα της βραδιάς, δήλωσε ότι «αυτό που μας έλειπε ήταν να βρούμε ένα δισκογραφικό σπίτι που να πιστέψει σε εμάς, όχι ως προϊόντα, τα οποία είμαστε προς πώληση, αλλά ως καλλιτέχνες που κάνουμε κάτι, το οποίο πραγματικά είναι αξιόλογο. Και επειδή ήμασταν σε αμφιταλάντευση για το αν θα πάμε στη μία εταιρεία ή στην άλλη, από την πρώτη μέρα που εγώ και ο Γεράσιμος κάναμε το πρώτο ραντεβού και πήγαμε στη Sony, ήμασταν σίγουροι, ότι αυτό είναι το δισκογραφικό μας σπίτι, το οποίο μας φρόντισε και μας περιποιήθηκε και με το παραπάνω. Νιώθω ότι έτσι πρέπει να κάνουν όλες οι εταιρείες, Sony σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα».
Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον παραγωγό της ομάδας, Νίκο Μακράκη, αλλά και ένα ένα τα μέλη της μπάντας: τους Φοίβο Κουντουράκη, Άρη Ζέρβα, Γιώργο Μπουλντή, Σωτήρη Καστάνη, Δημήτρη Κουζή, Γιάννη Παξεβάνη. Ιδιαίτερες ήταν οι ευχαριστίες για το Χρήστο Καρυώτη, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη που συμμετείχε κιόλας στο δίσκο, αλλά και την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων!

Μετά την απονομή, τις γενικές δηλώσεις και τα τραγούδια, ακολούθησε πάρτι στο χώρο του Nixon για να εορταστεί η μεγάλη επιτυχία του δίσκου! Εμείς πλησιάσαμε τον  Κωστή Μαραβέγια, έναν από τους φίλους που βρέθηκε στην απονομή, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά στο μικρόφωνο του MusicCorner: «Αυτό που θα πω δεν είναι αντικειμενικό αλλά πολύ προσωπικό. Η Νατάσσα, η Βασιλική η Καρακώστα κι εγώ ξεκινήσαμε μαζί στην «Εξέδρα» το 2007 και παίζαμε με τον Παναγιώτη τον Καλατζόπουλο. Είναι συγκινητικό μετά από τόσο καιρό να βλέπεις μια εξέλιξη και αυτή η εξέλιξη υπάρχει και αποτυπώνεται με την επιβράβευση ενός χρυσού δίσκου, όπου πέρα από τα λογιστικά και τους υπολογισμούς, είναι μια δικαίωση. Πέρα από την αγάπη του κόσμου υπάρχει και δισκογραφικά μία ανταμοιβή, οπότε μόνο χαρά και να φύγουνε οι λύπες. Το λέγαμε και με τον Πάνο πριν λίγο, που τη βλέπαμε να τραγουδάει, είναι το ταλέντο της τόσο πολύ οπότε το μόνο που μπορώ να της ευχηθώ είναι υγεία! Θα μεγαλουργήσει ακόμα πιο πολύ στα χρόνια που έρχονται!»

Στη συνέχεια μιλήσαμε με την ηθοποιό Ευγενία Δημητροπούλου η οποία δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό της για τη Νατάσσα Μποφίλιου, δηλώνοντας: «Νομίζω πως η Νατάσσα έχει μια μαγική δύναμη στο λαρύγγι της και μια μαγική δύναμη στην ψυχή της, κι αυτός ο συνδυασμός είναι εκρηκτικός και τον απολαμβάνουμε όλοι. Εύχομαι να έχει υγεία και σε συνδυασμό με τα παιδιά, να μας χαρίζει πολλά τέτοια τραγούδια!».

Ανάμεσα στους φίλους και τους συνεργάτες που βρέθηκαν στην γιορτή της απονομής, ήταν και ο Πάνος Μουζουράκης. Το μικρόφωνο του MusicCorner έφτασε φυσικά και σ’ αυτόν… «Έχουμε μία μεγάλη σταρ στην Ελλάδα. Είναι ένα άτομο πετυχημένο κι έχει αποδείξει όλα όσα χρειάζεται να αποδείξει, οπότε ό,τι παραπάνω και να πούμε εμείς ο κόσμος το ξέρει ήδη για τη Νατάσσα. Η παρουσία της μέσα, σ’ αυτά τα δύο τραγούδια που ακούσαμε χωρίς μικροφωνική εγκατάσταση, σ’ ένα χώρο ηχοαπορροφητικό, η γλύκα που βγάζει στην ερμηνεία της, το πως υποστηρίζει όλο αυτό που κάνει από την εμφάνιση μέχρι την φωνή της, είναι υπέροχο γιατί είναι αληθινό»!

Στη συνέχεια, μετά από πολλές ευχές και φωτογραφίες, μιλήσαμε και με την αγαπημένη δημιουργική ομάδα, για τη βραδιά, την απονομή του δίσκου, τη φιλία τους, τις εμφανίσεις στο Κύκλος Stage και τα επερχόμενα μουσικά σχέδια τους!

MusicCorner: Βρισκόμαστε στην απονομή Χρυσού Δίσκου, συγχαρητήρια και στους τρεις! Κλείνει ένας κύκλος με τις «Μέρες του Φωτός» και θα ήθελα να μου πείτε δυο λόγια…
Νατάσσα Μποφίλιου: Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι σήμερα! Εγώ νιώθω πάρα πολύ ωραία, γιατί είναι όλοι οι φίλοι μας εδώ, όλοι οι άνθρωποι με τους οποίους το ξεκινήσαμε αυτό και ήταν δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια και μοιραζόμαστε τη χαρά μας και μόνο ατόφια συναισθήματα και αληθινά! Φυσικά είναι και μία επιτυχία που γιορτάζουμε, γιατί είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας, να κάνεις έναν αληθινά χρυσό δίσκο. Κι εμείς τα καταφέραμε και αυτό είναι πολύ μεγάλη χαρά και ευτυχία!
Θέμης Καραμουρατίδης: Αυτό που εμείς εκτιμάμε και φυλάμε πάντα στην καρδιά μας, είναι ότι όλο αυτό γίνεται με δικούς μας όρους, με δική μας καλλιτεχνική απόφαση. Είναι κάτι, το οποίο φτιάξαμε απ’ την καρδιά μας, όλος ο δίσκος, μέχρι και το τελευταίο κομμάτι!
Γεράσιμος Ευαγγελάτος: Αυτό που είπαν τα παιδιά είναι η ουσία του πράγματος. Για εμάς αυτός ο δίσκος σημαίνει πάρα πολλά πράγματα… Καταρχάς, είναι ένας δίσκος που γεννήθηκε, σαν «από μόνος του». Δηλαδή, ενώ όλους τους δίσκους λίγο-πολύ τους σχεδιάζαμε και ήμασταν σε μία διαδικασία οργάνωσης, αυτός ο δίσκος, ήρθε σε μια εποχή, που κι οι ίδιοι δεν πιστεύαμε στον εαυτό μας και στην συνύπαρξή μας, να μας πει ότι πρέπει να γίνει. Ήρθε σε μία εξαιρετική φάση της ζωής μας. Όλοι ήμασταν σε κομβικά σημεία, σε πολύ ξεχωριστές φάσεις. Αυτό που μας έμαθε αυτός ο δίσκος, είναι ότι, όσο διαφορετικές τροπές και να παίρνουν οι ζωές μας σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, πάντα υπάρχει κάτι που μας δένει. Και αυτό είναι και η κοινή στάση μας απέναντι στα τραγούδια…

MusicCorner: Ήμασταν στην πρεμιέρα στο «Πέρασμα των Μάγων» και ζήσαμε μία πολύ γεμάτη βραδιά, η οποία συνεχίζεται με επιτυχία. Θέλετε να μας πείτε για τις εμφανίσεις στο Κύκλος Stage και για τα μελλοντικά σας σχέδια;
Νατάσσα Μποφίλιου: Χαιρόμαστε πάρα πολύ που βρήκαμε τους ρυθμούς μας στο καινούριο μαγαζί. Νομίζω ότι καταφέραμε να φιλοξενούμε τους ανθρώπους όσο καλύτερα γίνεται. Πιστεύω ότι παρουσιάζουμε μία πολύ ωραία παράσταση φτιαγμένη από την καρδιά μας, όπως φτιάχτηκε και αυτός ο δίσκος! Νομίζω ότι, πολύ ωραία με αυτήν την παράσταση, κλείνει η δουλειά που φτιάχναμε τόσα χρόνια και αυτή η δεκαετία δημιουργικής φιλίας με τον Γεράσιμο, γιατί ο Θέμης ήρθε μετά σαν …ενοχλητικός! (γέλια)
Γεράσιμος Ευαγγελάτος: Μία διευκρίνιση θέλω να κάνω, γιατί πολύς κόσμος νομίζει ότι, τελειώνοντας τις εμφανίσεις στο Κύκλος Stage, παίρνουμε μία απόσταση μεταξύ μας. Δεν ισχύει αυτό. Θέλουμε να πούμε, να διευκρινίσουμε, ότι παίρνουμε μία απόσταση από το συγκεκριμένο υλικό για ένα χρονικό διάστημα και από τις μουσικές σκηνές, όπως έχουμε συνηθίσει…
Νατάσσα Μποφίλιου: …Γιατί ετοιμάζουμε κάτι άλλο, διαφορετικό, δικό μας, φιλόδοξο, το οποίο ελπίζουμε να πάει καλά!

MusicCorner: Ξέρω ότι παράλληλα ο Γεράσιμος μπορεί να συνεργάζεται με άλλους συνθέτες, ο Θέμης με κάποιους άλλους στιχουργούς ή τραγουδιστές. Δηλαδή οι υπόλοιποι της παρέας, ασχολούνται παράλληλα και με άλλες συνεργασίες…!
Νατάσσα Μποφίλιου: Βλέπεις τι πιστή που είμαι;! (γέλια) Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά κάνουν πολύ όμορφα πράγματα κι εγώ επίσης… Κι αυτό που μετράει, είναι ότι περνάμε καλά στα παρασκήνια και αυτό φαίνεται! Και αυτό βγαίνει στον κόσμο. Αυτό που έχουμε εμείς οι τρεις, δε μπορούμε να το βρούμε πουθενά αλλού, γιατί είναι κάτι μοναδικό, μαγικό και σπουδαίο, που μας το χάρισε η ζωή. Και είναι αυτό, το πιο μεγάλο δώρο που μας έκανε αυτή η δεκαετία. Και αυτό, νομίζω και τους τρεις, μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους!
Θέμης Καραμουρατίδης: Αυτό που έχουμε είναι η απόλυτη αλήθεια! Και είναι αλήθεια ότι δε μπορεί η Νατάσσα να το βρει πουθενά! (γέλια)

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το event…


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here