5/10/2012
Γράφει η Μάριελ Μπόμπα
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Το βράδυ της Τρίτης 2/10 οι “Beat Ya Beat” έδωσαν το δικό τους στίγμα με μια ξεχωριστή «παράσταση» στο “Half Note” jazz club. Με ρυθμούς swing, rock n roll, ragtime, boogie-woogie και άλλους, με επιρροές από τη μουσική σκηνή του 20ου αιώνα, η performer Τίνα Αλεξοπούλου, ο Γιάννης Αναστασόπουλος στο πιάνο, η Έλλη Δαδήρα στο κοντραμπάσο, ο Αδάμ Δόγκας στο κλαρινέτο και το σαξόφωνο και ο Πέτρος Τζέκος στα κρουστά, μας μετέφεραν σε μια άλλη εποχή.

Αρκετά τραγούδια γνωστά από τον κινηματογράφο ή από δημοφιλή musicals και όχι μόνο, όπως “Je ne veux pas travailler”, “There ain’t no sweet man”, “Big spender”, “Morning love”, “Money makes the world go round” και “Diamonds are a girl’ s best friend” δημιούργησαν μια όμορφη ατμόσφαιρα με έντονη retro διάθεση.

Πολύ έντονο το θεατρικό στοιχείο, με τα κοστούμια, τα καπέλα και τα έντονα αξεσουάρ που συμπλήρωναν όπως έπρεπε το ιδιαίτερο σκηνικό, μετατρέποντας το live σε πραγματικό show που θύμιζε Moulin Rouge! Όπως ήταν φυσικό ο χορός δεν έλειψε, ενώ τα κορίτσια της ομάδας  παρέσυραν και το κοινό να τις ακολουθήσει. Μάλιστα στο δεύτερο μέρος άλλαξαν εμφάνιση, τραβώντας τα βλέμματα πάνω τους.

Χαρακτηριστικό επίσης, η καλή επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας, η οποία  με έντονο χιούμορ απευθυνόταν συχνά στο κοινό, κάνοντας το να συμμετέχει έτσι στο παιχνίδι. Φυσικά δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στις ελληνικές διασκευές που ακούστηκαν όπως «Ο Κουταλιανός», «Μπαξέ τσιφλίκι» και «Στη Βουλιαγμένη» οι οποίες αν και κάπως «ξένες» προς το υπόλοιπο ρεπερτόριο της βραδιάς, μάλλον μας ξάφνιασαν ευχάριστα, μιας και το κοινό ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό.

Αυτό που μου έμεινε τελικά, ήταν το πόσο όμορφο και ενδιαφέρον είναι το να ξεφεύγουμε από το συνηθισμένο και να τολμούμε το διαφορετικό… Αυτό έκαναν οι “Beat ya Beat” και στο τέλος φαίνεται πως κέρδισαν το στοίχημα! Αυτή είναι άλλωστε και η μαγεία της μουσικής που δεν πρέπει να μπαίνει σε καλούπια!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live…

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here