7/6/2011
www.musiccorner.gr

Μετά από τρία χρόνια απουσίας από την ενεργό δράση, οι Αμερικάνοι Boy Sets Fire επιστρέφουν, συμπεριλαμβάνοντας την Αθήνα στην πρώτη ευρωπαϊκή τους περιοδεία μετά την επανένωση τους!

Το 2007 οι Boy Sets Fire ανακοίνωσαν την διάλυση τους και δυσαρέστησαν με αυτή την απόφαση το κοινο τους. Το 2010, όταν επίσημα ανακοινώθηκε η επανένωση τους, fans από όλο τον κόσμο έσπευσαν να παρευρεθούν στο πρώτο Reunion Live των BSF στο Βερολίνο Ο ενθουσιασμός του κόσμου ήταν μεγάλος και οι ίδιοι οι Boy Sets Fire έμειναν έκπληκτοι από την ανταπόκριση του.

Το συγκρότημα δήλωσε για την επιστροφή του: “Υποτιμήσαμε το πόσο θα μας έλειπε η ένταση, η αληθινή έκφραση και η επικοινωνία με το κοινό που δεν υπάρχουν για εμάς χωρίς τους Boy Sets Fire”.

Οι Boy Sets Fire δημιουργήθηκαν το 1994  σαν Post- Hardcore σχήμα με ιδιαίτερο πολιτικοποιημένο στίχο και ιδεολογικό χαρακτήρα. Είναι ένα από τα πρώτα συγκροτήματα που εναρμόνισαν τα hardcore φωνητικά με πιο καθαρά μελωδικά περάσματα.

Το 1997 κυκλοφόρησαν το πρώτο studio album με τίτλο “the Day the Sun Went Out”. Το 2000 κυκλοφόρησαν το “After The Eulogy”, ίσως ένα από τα πιο σημαντικά Post Hardcore Album που έχουν κυκλοφορήσει παγκοσμίως, το οποίο περιέχει μεταξύ άλλων τις μεγάλες επιτυχίες “Rookie” και “My Life in the Knife Trade”.

Το 2003 κυκλοφόρησε η πιο εμπορική δουλεία των BSF “Tomorrow Come Today” και το τραγούδι “High Wire Escape Artist” συμπεριλήφθηκε στο Soundtrack της ταινίας  “Daredevil”. Παράλληλα το “Release The Dogs” χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως το καλύτερο του Album.

Τρία χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν στη Equal Vision και Burning Heart το “The Misery Index: Notes from the Plague Years” που περιελάμβανε επιρροές από διάφορα είδη, καλύπτοντας ένα ευρύ μουσικό φάσμα. Το Album έφτασε στην θέση 37 στο Billboard Chart.

Στο ενεργητικό τους εχουν 4 studio albums, ενω συνολικά εχουν κάνει δεκαέξι κυκλοφορίες σε 7″, split (με τους Snapcase, Shai Hulud), EP, συλλογές και DVD.

Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011 στο Κύτταρο οι Boy Sets Fire θα εμφανιστούν για μια μοναδική συναυλία. Special Guests θα είναι οι Fall Of Man και οι Day Oof.

[…And what gives us the right to judge without reprisal
To strike retaliation and wash our hands of blood
And who gave us the crown to claim that we’re divine
Without needing repentance and drive them into hell…]

Boy Sets Fire – ”Foundations to Burn”

Ώρα  έναρξης 21:30
Οι Πόρτες ανοίγουν 21:00

Προπώληση : 22 €
Ticket House  ( Πανεπιστημίου 42, Αθήνα, τηλ.210 3608366)
Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Αθήνα, τηλ. 210 3841550 )

Ταμείο : 25 €

2 Ιουλίου 2011
Live @ Κύτταρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here